un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 6 mai 2018

6 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Încă o rochie devine virală pe Internet. De data aceasta una cu motive chinezești, purtată de o caucaziană, ceea ce nu pare foarte corect. Aparent, unii nu văd în asta un semn de apreciere a acelei culturi. Poate nici n-ar trebui să mai mâncăm la restaurante chinezești dacă nu suntem chinezi.

Ce riscă femeia care trăgea droguri pe nas la mare. Spune un psiholog că faptul că îi tot este prezentat cazul în văzul lumii îi va face mai rău decât faptul că trăgea cocaină pe nas. Este o discuție interesantă și despre cum legea nu pedepsește consumul de droguri, dar posesia da, și este cam imposibil să consumi fără să ai întâi droguri în posesie.

Microfonul din casa lui Carmen Dan fusese plantat de sora acesteia. Sau, în fine, de doi bărbați chemați de sor-sa pentru a căuta casa de microfoane și care, până la urmă, au instalat ei unul. De ce Ministrul de Interne apelează la rude pentru astfel de operațiuni? De ce această femeie, monument de incompetență, este în continuare ministru?

Monica Bârlădeanu povestește despre depresie și cum este viața în afara camerelor de filmat. Viața vedetelor pare bună, dar de multe ori au probleme ca orice alt om.

Un ONG a strâns 10 milioane de euro pentru un nou spital, dar noi reguli făcute de Ministerul Finanțelor le fac aproape imposibilă continuarea activității de acest tip.

Multe articole despre GDPR pe site-ul avocatoo.

Pompierii detașați pentru stingerea unui incendiu au fost ținuți în mizerie. Toalete nefuncționale, două conserve și o sticlă de apă au reprezentat masa lor, pe principiul “lasă că se descurcă și nu comentează”.

Căutarea aeronavei MH370 a dus la descoperirea a două epave vechi de vapoare. Avionul, însă, zici că a dispărut de pe planetă, deși în realitate vorbim de mii de kilometri pătrați de cercetat pentru ceva ce are 100×100 metri.

Premiul Nobel pentru Literatură pentru 2018 se va decerna în 2019. Academia Suedeză este în mijlocul unui scandal legat de hărțuire sexuală, așa că au amânat jurizarea.

37 de șoferi au fost atacați la Sinești, Ialomița. Poliția nu face nimic, e ocupată cu radarele. Povestea e aici, e cu anvelope tăiate și mașini atacate și jefuite.

Biografia Doinei Cornea, recent decedată.

Designeri de coperți de cărți vorbesc despre cum au ales anumite coperți și nu altele.

Actrițele porno au probleme în a închiria sau vinde locuințe. Lumea se teme de ce s-ar putea întâmpla în acele case.

Toate filmele cu supereroi ce vor apărea până în 2020. E o listă lungă, lungă, lungă.

SUA reactivează Flota a doua în Atlantic.

    17 comentarii

  1. Poți să iei droguri care sunt în posesia altora: ne adunăm 3 oameni, tu vii cu iarba faci un cui și fumăm toți 3. Tu ai posesia, dar cu toții consumăm.

    Cât despre faptul că nu este pedepsită posesia, am înțeles că are o logică: iei te miri ce nebunie și ți se face rău, poți să te duci liniștit la spital pentru că nu vei fi incriminat. Ideea e să nu-ți fie frică de spital și să mori în casă.

      (Citează)

  2. @Lupu, in momentul in care iei cuiul din mana mea si il bagi in gura (stiu, suna prono) esti in posesia drogului daca te prinde vreun politist
    Iti dai seama ca la proces toti trei sunt in posesia drogurilor, ca nu sta nimeni sa investigheze ca “costel l-a adus in buzunar, sa mor io”

      (Citează)

  3. Radu, am impresia ca eu am gasit articolul cu rochia viralizata mai interesant decat tine, desi tu l-ai pus :-)
    Nu cazul in sine, ci faptul ca am aflat cu ocazia asta despre “cultural appropiation”, o chestie f interesanta.

    Pe scurt: “Cultural elements which may have deep meaning to the original culture may be reduced to “exotic” fashion or toys by those from the dominant culture.”

    Acuma nu ma pronunt despre cazul in sine ca nu am timp sa studiez ce-a zis ala si ce-a zis ala, dar nu e atat de simplu ca “sa nu mai mancam nici mancare chinezeasca atunci daca nu suntem chinezi”.

    Sa zicem ca eu m-as duce la un bal mascat imbracat in Teoctist (which I would totally do) si m-as intalni acolo cu un crestin supercredincios – cred ca l-as intelege pe undeva daca s-ar simti un pic jignit. Adica, s-ar putea ca fix de asta sa ma fi imbracat in Teoctist in the first place. :-)

      (Citează)

  4. Cred că am nimerit pe site-ul lui Guran…

      (Citează)

  5. Dezmățul PSD de la Căcâna: https://www.youtube.com/watch?v=JX3vUo7dDFw

      (Citează)

    • Adevărul e că nu arată asemenea colectelor de fonduri lunare și donațiilor pentru cauze umanitare pedeliste… pardon… liberale… pardon.. alea vor fi ZILNIC după ce câștigă alegerile…
      Hai noroc!

        (Citează)

  6. “cultural appropriation”, una dintre cele mai mari tampenii aparute in ultimii ani. in ritmul asta in vreo 20 de ani o sa fim “offended” de absolut orice. pasul urmator, politia gandurilor si welcome to brazil si 1984.
    PS: cel mai misto e sa incepi o discutie pe tema asta cu cineva care vine din state, si sa ajungi la conceptul asociat, de “white privilege”. si apoi sa il troll-uiesti pina la moarte explicandu-i ca tie nu ti se aplica, pt ca europa de est :)

      (Citează)

    • asa e, noua nu ni se aplica, pentru ca la noi tiganii sunt priviti exact in acelasi fel ca romanii, nu exista nici o discriminare impotriva lor.
      sau daca exista, e meritata, deci…
      nu?

        (Citează)

    • Eu port blugi, care tin de cultura americana.

      Deci comit cultural appropriation in fiecare zi. Si sunt mandru de asta.

        (Citează)

    • N-are nici o legatura purtatul de blugi cu conceptul
      Nu e ca ma dau destept ca de-abia azi am aflat de asta (de fapt azi am aflat ca are un nume), dar inteleg ca trebuie sa fie o relatie de putere intre cele 2 culturi etc
      Nici exemplul meu de sus nu e corect, de fapt. Exemplul clasic este atunci cand un american se costumeaza de haloween in capetenie indiana.

        (Citează)

    • Ce adunatura de tampiti. Cum ramane cu “sa nu discriminam”?

      In primul rand ca asa intra elementele unei culturi in alta – prin joaca. De ex indienii in cultura germana. Winetou. Rusii care se jucau de-a cowboyul tindeau sa isi respecte dusmanul mai tarziu.

      Americanii, maimutareau gheise si samurai. Dar asta i-a permis lui Kurosawa sa aiba audienta cu filmele lui.

      Canibalii din Noua Zeelanda, personaje negative in carti, echipa feroce maori de astazi.

      Deci dupa ce ca vor multicullturalism, domnii PC nu vor sa existe reactiile normale de contact. Sa se arunce in ocean.

        (Citează)

    • Cine sunt “adunatura de tampiti” mai precis?
      :-))))
      E un concept din sociologie, din cate inteleg, alaturi de aculturatie si asimilare. Se intampla in mod obietiv, fie ca ne place sau nu, sociologia doar il studiaza.

      Esti la fel de ideologizat, adica spalat pe creier, ca cei pe care ii acuzi de ideologizare. Doar ca in sens invers.

        (Citează)

  7. Eu m-am imbrcat in arab la carnaval in clasa a IV-a. Imi cer scuze pe aceasta cale pentru aproprierea culturala pe care am comis-o.
    Sa zica si Groparu, cum e cu Tiganiada? :)

      (Citează)

  8. Referitor la rochia cu motive chinezești, https://youtu.be/nXZKgk01G-A un tip care-l urmăresc cu interes mereu.

      (Citează)

  9. Tare cum se prezinta cazurile de la Sinesti dupa ani cand toti ce veneam dinspre Slobozia – Urziceni – Bucuresti stiam ca la Sinesti sa nu te prinda pana sau ceva ca nu mai.oleci. :)

    Acolo lucrurile se intampla de multi ani.

      (Citează)

  10. Also, mana sus toti aia cu tatuaje cu ideograme, simboluri tribale etc. Cum va permiteti, ma, sa va apropriati ceva? Si cum sa faceti arte martiale japoneze?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus