►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
« Știri despre tehnologie – 10 mai 2018
Câteva gânduri suplimentare despre tranzacția Vodafone-UPC »
Ieri am fost prezent la inaugurarea noului Centru de Dezvoltare și Tehnologie al Amazon din București, unde vor lucra 650 de specialiști IT, o extindere a centrului Amazon din Iași, care operează acolo de 13 ani și unde lucrează alți 1.000 de oameni.
Birourile din București se află în Pipera, pe Dimitrie Pompeiu lângă stația de metrou, ocupând 13.000 de metri pătrați într-o nouă clădire de birouri aparținând Globalworth. Eu m-am dus mai degrabă cu gândul că voi vedea cum arată locul de muncă al unei companii precum Amazon pentru seria de articole despre birouri și fabrici, dar nu s-a organizat o vizită și prin acestea, ci doar o tăiere de panglică.
Lăsând asta la o parte, în centrul din București se va lucra pe două direcții:
Amazon Web Services (AWS) – și mai exact se va lucra pentru dezvoltarea tehnologiilor Elastic Cloud Computing (EC2), incluzând tehnologii de virtualizare și hipervizori, securitate și unelte. AWS integrează peste o sută de servicii pe care Amazon le vinde companiilor, după nevoie, iar cei din București vor contribui deci la dezvoltarea lor.
Alexa – și mai exact se va lucra la partea de lingvistică și dezvoltarea felului în care asistentul digital înțelege și răspunde cât mai natural într-o conversație. Alexa trebuie să țină pasul cu ce-a prezentat Google zilele trecute.
Ambele mi se par domenii importante pentru business-ul global al companiei Amazon și mi se pare un lucru bun că au încredere în români pentru dezvoltarea lor, extinderea centrului de la Iași cu acesta nou din București confirmând capacitatea specialiștilor români (cred că programatori este deja prea puțin spus) de a lucra la astfel de tehnologii moderne. Mă simt mândru când aud că în România diverse companii dezvoltă soluții ce țin de tehnologia de ultimă oră, nu doar elemente adiacente business-ului.
Dacă vreți să lucrați acolo, există diverse posturi disponibile și le puteți găsi prin romania.amazon.com.
Toate acestea n-au legătură cu magazinul online, care nu-i cu nimic mai aproape de România decât era înainte de inaugurare și probabil că nici nu va fi pentru încă mulți ani.
« Știri despre tehnologie – 10 mai 2018
Câteva gânduri suplimentare despre tranzacția Vodafone-UPC »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
10/05/2018 la 11:28 AM
Îmi amintesc că prin 2006 am văzut sigla Amazon pe o clădire din Iași și îmi ziceam că niște șmecheri și-au făcut o firmă in România după același nume neștiind că au sediu pe meleagurile noastre.
Zona Dimitrie Pompeiu este suprasaturata, metroul este arhiplin deși stația Pipera este capăt de linie, să mai aduci încă 600 de angajați mi se pare lipsă de respect pentru angajați.
Primăria ar trebui să interzică construcția de clădiri de birouri in aceasta zona.
george(Citează)
10/05/2018 la 11:33 AM
Doar pe nwradu.ro poti (re)citi stirile de ieri! :D
gigi(Citează)
10/05/2018 la 11:42 AM
Daca vrei stiri din viitor du-te la mama Omida.
alunelu(Citează)
10/05/2018 la 12:13 PM
simte-te mîndru de realizările tale. Ai o contribuție concretă la tehnologia de ultimă oră de la Amazon sau măcar ești părintele sau profesorul cuiva pe care l-ai educat în mod direct a.î. să spui că o parte din succesul său se datorează ție ?
Altfel, mîndria e fără sens. Sîntem mîndri că a luptat Ștefan cel Mare împotriva invadatorilor dar noi personal facem rost de scutire de armată.
alias(Citează)
11/05/2018 la 1:19 PM
Subscriu. Nu prea înțeleg cum sunt unii oameni mândri de lucruri la care nu au contribuit absolut deloc. :)
Iar firme de genul Amazon vin în România exclusiv datorită forței de muncă ieftină (încă), nu neapărat faptului că suntem noi glazura de pe gogoașă când vine vorba de IT. Discutăm în vreo 4-5 ani, nu văd cum România poate rămâne o piață atractivă în condițiile în care salariile din IT sunt deja măricele…
Ciuby(Citează)
10/05/2018 la 1:08 PM
s-au dat ceva piscoturi?
ca e clar ca habar nu ai ce face amazon in Ro si ai facut copy paste de pe un pliant.
alalalt(Citează)
10/05/2018 la 1:09 PM
Si amazon nu are nevoie de influenceri de astia de fac reclama la branza pe blog.
Clientii lor nu urmaresc influenceri reclamagii la kfc si burgeri.
alalalt(Citează)
10/05/2018 la 1:12 PM
am inteles ca au si cosuri de gunoi din alea bune, din care nu curge.
Giovani(Citează)
10/05/2018 la 1:23 PM
Amazon este o companie renumită pentru salariile mici de intrare și prin viteza cu care își bagă angajații în burnout, indiferent de poziția pe care te angajezi. Pachetele de acțiuni pe 4 ani, deja comune prin companiile de talia Amazon, au acolo un vesting schedule de tip 0-0-20-80; e clasicul “survival of the fittest”. Adevărul e că puține companii au avut o creștere 2x a valorii acțiunilor în ultimul an (6x față de acum 5 ani), deci s-ar putea ca supraviețuirea să fi meritat, măcar pentru unii.
Altfel eu personal încă mai țin minte indigestia pe care am tras-o de la așa-zisa mâncare de la evenimentul de promovare de la Iași de acum 2 ani, inabilitatea unor angajați Amazon Iași de la booths de a răspunde la întrebări destul de generale despre arhitectura produsului pe care îl prezentau (gen Amazon SES) sau nasul pe sus al celor care se ocupau de soluțiile automate de identificat fraudele prin magazinul online.
Dan(Citează)
10/05/2018 la 2:33 PM
Confirm pentru “viteza cu care își bagă angajații în burnout” din experienta avuta de doi prieteni care au lucrat pentru Amazon in Dublin.
Au plecat amandoi dupa exploatarea umana. Am retinut doar: stiu la ce ora trebuie sa ajung la munca dar nu stiam cand mai plec, aveam task-uri zilnice de la manager si nu plecam pana cand task-urile nu erau gata.
Adrian(Citează)
10/05/2018 la 2:35 PM
ce de heitari ba…
add(Citează)
10/05/2018 la 2:38 PM
care a fost faza cu fetele alea de pe scena?
par a fi hostess-e, de decor.
“hai sa punem niste femei pe post de obiect care sa arate bine, pentru ca de ce nu”
adica, n-am nimic cu hostess-ele atunci cand e nevoie de ele, dar aici ce faceau, le bagau blogger-ilor piscoturile direct in gura?
Robo(Citează)
10/05/2018 la 3:08 PM
eu zis sa mergi sa incerci
Adrian(Citează)
10/05/2018 la 3:50 PM
Intre timp Amazon are o gramada de produse vandute de Amazon pe care nu le livreaza inca in Romania. Si nu ma refer la TV-uril de 65″ ci la chestii gen o sticla de whiskey, un TV de 40~43″, o tableta FireHD.
Suntem buni sa le tinem site-ul in picioare si Alexa, nu suntem buni sa le si cumparam.
Gaelex(Citează)
10/05/2018 la 4:08 PM
bucura-te cat mai poti, sa vezi pe urma cate tepe isi vor lua si romanii cu produse contrafacute, ca era mai ieftin cu 5 euro.
Giovani(Citează)
11/05/2018 la 12:46 PM
Suntem buni dar ieftini, deci n-avem bani sa le cumparam produsele, doar sa le construim
C(Citează)
10/05/2018 la 10:56 PM
Dupa modelul: “e prost cine da, nu cine cere”, daca ai trait in tara asta 20-30 ani, nu ai invatat sa belesti ochii ca sa nu belesti p###, si inca crezi bla bla urile corporatiste, burnout ul si alte suferinte fizice si psihice care ti se intampla tin strict de selectia naturala specifica secolului XXI . Just my 2 cents :)
Ian(Citează)
15/05/2018 la 5:50 PM
nais.
Catalin(Citează)