un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Seriale: Lost in Space (Netflix)

25 Apr 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

21 comentarii

Mi-a plăcut mult noul serial Lost in Space de pe Netflix și sper să nu treacă prea mult timp până la sezonul 2. Pentru cei care nu știu numele, Lost in Space a fost un serial făcut inițial prin 1965 și care urmărea aventurile familiei Robinson în timp ce explorează zone necunoscute din cosmos de la bordul navei Jupiter 2. Pentru americani, a devenit un fel de clasic și mai multe remake-uri au fost făcute de-a lungul anilor, inclusiv cel de acum.

Am citit niște review-uri străine care spun că ritmul serialului este prea lent, dar mie nu mi s-a părut așa. Sunt 10 episoade normale, interesante, ușor de urmărit și cu o poveste care le leagă. Dacă ritmul chiar este mai lent decât de obicei, atunci e de bine: rămâne mai mult timp pentru a interacțiunile dintre personaje, iar acestea mi s-au părut credibile, plăcute, fiind unul dintre punctele forte ale show-ului.

Familia Robinson (tata, mama, două fiice și un fiu) fac parte dintr-un grup de coloniști în drum spre Alpha Centauri. Nava cu care călătoreau trece printr-un accident misterios, iar o parte dintre familiile de la bord se salvează cu ajutorul unor nave mai mici (clasa Jupiter, cum ar fi, din care numărul 2 este al familiei Robinson) și ajung pe o planetă încă neexplorată.

Episoadele trec prin prăbușirea navei, modul în care familia R. se salvează și apoi se regrupează cu ceilalți supraviețuitori și cum încearcă să plece de pe acea planetă. Doctorul Smith, personajul negativ al seriei, este prezent și în acest serial, jucat de o femeie misterioasă ce face totul pentru a supraviețuit, manipulând și mințind pe toată lumea. În caz că vă întrebați unde este robotul, pe acesta îl găsesc pe planetă, este de origine extraterestră și familia R. îl adoptă oarecum fără voie.

Practic, misterele legate de robot, intrigile doctorului Smith și necesitatea de a părăsi cât mai rapid planeta sunt elementele primului sezon. Actorii joacă bine și sunt cu toții plăcuți, ceea ce nu zic prea des într-un serial cu copii. Mă așteptam la clasicele scene cu copii încăpățânați care intră singuri în tot felul de belele și le fac probleme celor din jur, dar astfel de momente sunt ținute la minim, copiii Robinson fiind pricepuți la diverse și adevărați membri utili ai echipajului. Interacțiunile din familie par destul de naturale, serialul are și ceva umor și în general o atmosferă optimistă, făcându-l relaxant de urmărit.

Doctorul Smith este jucat foarte bine de o femeie care dă multă credibilitate rolului de psihopat. Personajul devine complex, face tot ce-i posibil pentru a supraviețui, dar îi ajută și pe cei din jur atunci când poate, iar câteva flashback-uri ne arată cum s-a ajuns aici. Serialul lămurește destul de multe mistere, inclusiv ce-a cauzat accidentul navei. Aș putea spune chiar că întreg sezonul 1 este un fel de sezon-pilot pentru momentul când familia Robinson va fi cu adevărat pierdută în spațiu.

Sunt și elemente mai puțin bine făcute. În primul episod acțiunea are loc într-o zonă în care e atât de frig încât apa îngheață văzând cu ochii, dar personajele nu-și pun nici măcar o căciulă în cap. Se vaită că n-au baterii suficiente pentru costume, dar în același timp un laptop rezistă fără probleme ore în șir. Un personaj pleacă pe jos și ajunge imediat din vârful munților acoperiți de gheață în zone de pădure temperată, iar în alt episod doar un pic mai departe este un deșert. În rest, însă, nu m-a deranjat nimic în serial.

Acum depinde ce face Netflix cu sezonul 2. Dacă-l lansează peste vreo doi ani (și de obicei serialele cu efecte speciale au nevoie de timp suplimentar), copiii vor crește și s-ar putea să aibă niște probleme de continuitate.


asus s5507

    21 comentarii

  1. Am văzut și eu primul episod, însă nu m-a impresionat suficient de mult încât să trec la episodul 2.
    De fapt dacă mă gândesc mai bine acele scene mai puțin binefăcute m-au cam făcut să nu trec la episodul 2.

      (Citează)

  2. Familia R.

    Sunt curios cum iti umpli tot timpul liber ramas rezultat din aceste prescurtari.

      (Citează)

  3. ” iar în alt episod doar un pic mai departe este un deșert”

    asta nu-i asa problemat tinand cont ca s-au mutat un pic cu nava + ca planeta se tot incalzeste intre primul si ultimul episod.

    Pe mine ma deranajeaza cum au reusit toti sa se prabuseasca “in walking distance” unul de altul.

    Imagineazati ca vin de pe orbita vreo 10 nave si se prabusesc pe Pamant dar nu care pe continent apuca ci toate judetul Sibiu (de exemplu)

      (Citează)

  4. In general serialul a fost ok, dar ideea de “robotzelule, esti prietenul meu, schimba-ti programarea pentru ca sentimente” m-a enervat la Terminator si ma enerveaza si la asta.

      (Citează)

  5. am ras…

    “Wow, what a dysfunctional family. They’re all supposedly the best the world can offer, highly trained, etc. not a single one of them can follow an order. They seem to dislike each other. And Dr Smith has no redeeming qualities.

    The father is a US Marine officer combat veteran. Yet soccer mom is in charge? She hates guns so even though they’re in an extremely hostile environment she refuses to let Dad (former Marine, remember, so no danger of him not knowing how to use one) print a weapon.

    Others have already noted the horrible science. I can suspend disbelief some because it’s science fiction, but failing at basic physics or scientific principles is ridiculous in the internet age where a simple search for information is so easy. ”

      (Citează)

    • mda, doar ca mama e de fapt “rocket scientist” si nu “soccer mom”. cam asa e prezentat personajul.

        (Citează)

  6. Bună recomandarea, tocmai am terminat sez. 2 din La casa de Papel – Money Heist, un serial spaniol foarte fain.
    Alte recomandări de seriale ?

      (Citează)

  7. Hmm… aveam impresia ca asta e un serial pentru copii. Cumva un “Miles in spatiu” pentru copii mai mari.

    Oricum, nu contreaza. A inceput sezonul 2 din Westworld.

      (Citează)

  8. Cel mai “interesant” a fost cand au folosit pe post de combustibil rahat de liliac :)

      (Citează)

  9. Emil C:
    Nu vă supărați că vă-ntreb, dar cînd mamareacu aveți timp să vedeți toate serialele astea?… filme dacă ar fi, măcar alea au două ore, dar un serial are 12 ore.

    Eu am văzut serialul Supernatural in vacanta de Paște, am renunțat de mult la TV, timpul care il petreceam urmărind emisiuni il petrec acum urmărind seriale. Unele au episoade de 20 minute, te poți uita seara după munca la 2-3 episoade plus in weekend când plouă.

      (Citează)

  10. Nu mi-a placut. S-au indepartat mult prea mult fata de materialul sursa.

      (Citează)

  11. MMMM interesant el asa , insa firul narativ e putin tras de par si logica si commonsensul este cam depasit(ff previzibil) . Relatia android- cop8chil ff dezamagitoare(era placut macar sa scoata si ala niste sunete beep boop).
    Merita daca esti fan CGI sau n-ai ceva mai bun de vazut.
    Sezonul 2 se aude prin 2020

      (Citează)

  12. Mda, episodul 1 a fost bun pana spre sfarsit cand a aparut robotul “facetot” si sentimental pe deasupra. Din acel moment a devenit film pentru copii, de duminica dimineata.

      (Citează)

  13.   (Citează)

    • Da, e genul de serial optimist și relaxant. În altele medicul ar fi învățat o lecție prețioasă lăsându-l pe ăla să moară.

        (Citează)

  14. Ar trebui sa ne uitam cat a durat intre sezoanele din The Expanse. Desi nu este un etalon bun, tehnologia evolueaza si efectele speciale se fac mult mai repede si mai bine in fiecare an.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus