un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gluma lunii: metroul până la Otopeni va fi terminat în 2020

22 Jan 2018  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Trebuie să revin la asta, deși e o știre mai veche: de bucurie că BERD a aprobat finanțarea metroului spre Otopeni, Guvernul România estimează că acesta va fi finalizat în 2020, peste trei ani.

N-am mai râs de mult așa bine. După toate mizeriile din țara asta, după ce toate lucrările de infrastructura au întârzieri de ani de zile, ministrul transportului anunța cu seninătate că magistrala M6, cu toate stațiile ei, va fi gata în 2020, la timp pentru Campionatul European de Fotbal.

Ca idee, extinderea cu 2 stații a metroului din Bucureștii Noi a început în 2011 și a fost finalizată în 2017. În Drumul Taberei licitația a fost lansată în 2008, adjudecată în 2011, poate va fi gata în 2018.

Să zici, în astfel de condiții, că magistrala spre aeroport va fi gata până în 2020 este de o ilaritate extraordinară, un adevărat facepalm. Eu cred că până în 2020 nu termină expropierile și licitația.

După ce terminați de râs, gândiți-vă că ăștia ne cred proști răi de avansează cu fruntea sus astfel de termene.

Și da, este vorba de magistrala construită pe acel traseu foarte ciudat, pornind de la 1 Mai spre Aeroport, nu în continuarea magistralei ce străbate centrul orașului. Pe același traseu există deja trenul dintre Gara de Nord și Otopeni, iar cu o extindere de doar 2 km a liniei ar fi ajuns în aeroport. De metrou era nevoie ca o continuare a magistralei M2, ca să ajungi rapid în oraș, nu cu 3-4 schimburi.

    19 comentarii

  1. Atentie ca ei nu spun ca vor sa o termine in 2020 decembrie, ci inainte de campionatul european, care e in iunie, deci cu atat mai ilar.

      (Citează)

  2. Poate nu ai aflat: metroul din Drumul Taberei NU va fi gata nici in acest an!! Si suntem in ianuarie cand anuta asta!!

      (Citează)

  3. Metroul în Drumul Taberei va fi gata prin 2020, înainte de alegerile locale, iar cel spre aeroport, probabil, in 2024, la fel înainte de alegeri.

      (Citează)

  4. Nu te grabi. Luna nu s-a terminat.

      (Citează)

  5. Data stelara. In alta galaxie populata de klingonieni…. Hai ma voi chiar nu intelegeti limbajul extraterestru al psd-ului?

      (Citează)

  6. Ma intreb daca se va termina inaintea metroului din Cluj.

      (Citează)

  7. PSD a declarat in programul de guvernare ca de la 1 ianuarie 2018 medicii nu vor mai plati impozite.

    Nu inteleg de ce intarzie.

      (Citează)

  8. http://www.indraznestesacrezi.ro/documente/3.Relaxare_fiscala_si_crestere_venituri.pdf

    reducerea impozitului de venit pentru ITisti (inclusiv cei cu venituri medii) si medici de la 16% la 0% incepand de la 1 ian 2018.

    Unde e, boss?

      (Citează)

  9. Lasă, că pe 31 ian, Monica Luisa va arăta ea Europei ce hoți sunt romanii, dar unii cu hashtag nu vor permite..că trebuie arestați toți ciumații.
    Cokteilul e la o ora după deschidere.
    Hai succesuri!

      (Citează)

  10. Traseul acela are totusi o logica: in (aproape) toate orasele mari exista legatura directa intre aeroport si gara centrala, pentru ca oamenii veniti cu trenul sau din imrejurimi sa ajunga usor la aeroport.

      (Citează)

  11. Erată: nu e vorba de anul 2020, ci de anul 2120.

      (Citează)

  12. De fapt va fi un tunel CERN.
    Au vazut ca aia s-au lasta pe tanjala si acum psd-ul le arata alora cum se face treaba

      (Citează)

  13. Aceasta este atitudinea românilor în absolut TOATE acțiunile cu parteneri externi. Dacă CE cere un deget, partea română oferă o mână….. ca doar capul plecat…….Raman aia perplecsi când aud oferta romanilor. La început erai entuziasmați ca la noi se poate mai bine. Pe parcurs s-au convins….

      (Citează)

  14. Sigur ca da, nu faptul ca deja nu prea mai sunt medici prin Romania care sa mai plece a redus numarul plecarilor.

    florin:
    Uite ce spune Dragnea pe facebook: ‘Majorarile salariale din sănătate au redus semnificativ plecările medicilor din România. E una din cele mai importante reușite ale programului nostru de guvernare!’http://www.indraznestesacrezi.ro

      (Citează)

  15. “proști răi” ? nu suna cam ciudat?
    Cred ca nu e gresit sa spui Prosti rau.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus