un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un documentar bun despre dopajul rusesc la olimpiade

18 Dec 2017  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Probabil ați aflat că Rusiei i-a fost interzis să concureze la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Seul, Coreea Sudică. Este o decizie uriașă, Rusia fiind câștigătoarea la medalii a ultimei olimpiade de iarnă, și vine după multe investigații inclusiv în sporturile de vară, că vă amintiți scandalurile din 2016. Oficial, a fost demonstrată o campanie de dopaj de amploare, dusă în secret de Rusia, pentru a obține rezultate mai bune.

De ce contează rezultatele la olimpiadă? Pentru că se umflă patriotismul în oameni atunci când văd că ai lor sunt mai buni decât ai altora, iar Rusia are nevoie de astfel de demonstrații mai mult decât alții.

Comitetul Olimpic Internațional a spus că va permite atleților ruși ce dovedesc că sunt curați să concureze, dar nu sub steagul Rusiei, ci al Comitetului Olimpic, cu echipament și imn separat. Mă îndoiesc că va accepta vreunul, astfel de lucruri se decid politic și se va decide boicotarea totală a olimpiadei.

Altceva voiam însă să spun: uitați-vă pe Netflix la documentarul Icarus, că despre dopajul rusesc este vorba. Despre cum se pot falsifica probe, despre cum se pot fura probleme de control din spații securizate, cum se pot falsifica sticle sigilate, cu mecanism de protecție, ce campanie s-a dus împotriva rușilor care au recunoscut că au făcut asta șamd.

Documentarul e mișto, pornește cu un american ce investighează dopajul în ciclism și vrea să se dopeze și el ca să vadă diferența de rezultate. Pentru asta începe să colaboreze cu un rus, iar rusul este implicat la cel mai înalt nivel în dopajul de stat și-i dă toate detaliile despre acesta. O să vedeți pe acolo și nume pe care acum le regăsim în știrea de pe CNN. Urmăriți-l diseară!

    14 comentarii

  1. ar fi misto daca s-ar organiza separat Oplimpiada Dopatilor, fara restrictii, sa vedem cum le pocnesc arterele live…

      (Citează)

  2. Bill Burr are dreptate deci :))

    https://www.youtube.com/watch?v=hEhb8_GJ70M

      (Citează)

  3. foarte bine dar nu o sa fie decat un cartus in plus pe teava propagandei rusesti.
    Rusia (si China) redefinesc principiul de “a trai in bula”. Acolo totul va fi interpretat ca inca o masura impotriva Rusiei, dictata politic, din gelozie, etc. Tot rusii vor fi cei mai buni, presedintele pe viata Putin va iesi ca un erou care are curajul sa protesteze impotriva vestului ,etc

    Am cunoscut destui rusi (si din aia ultra-educati, care traiesc pe afara sau au multe contacte cu exteriorul), aproape toti traiesc cu impresia asta ca tot restul lumii are ceva cu ei si le doreste raul.

      (Citează)

  4. Coreea sudica?

      (Citează)

  5. La inceput producatorul, care e ciclist, inepe sa se dopeze o perioada ca sa demonstreze cat de mult conteaza dopajul in sport si ulterior dupa o cura buna de “suc” cand concureaza reuseste sa se claseze mai prost decat anterior cand nu se dopa… deci nu demonstreaza nimic :)))
    …dupa care a doua parte din punctul meu de vedere se bazeaza prea mult pe declaratile rusului, care pare un escroc …
    Asa si asa documentarul … prea subiectiv.

      (Citează)

  6. Toata lumea zice de rusi dar nimeni nu zice si de americani http://www.imdb.com/title/tt1151309/

      (Citează)

  7. Mda, tribunalul sportiv tocmai a scos suspendarea pentru 28 de ruși. Cu 3 săptămâni înainte de olimpiadă Începe să sune mult mai veridic scenariul lui Putin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus