un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Decorațiuni luminoase de Crăciun alimentate cu baterie

7 Dec 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Nouă ne place să decorăm toată casa de Crăciun, nu doar un brad într-un colț, așa că mai agățăm pe unde putem tot felul de steluțe, beteală și alte decorațiuni.

Am găsit recent ceva mișto la IKEA. Ei au un sistem modular de luminițe: cumperi un șirag de LED-uri, cu 12, 24 sau 48 de becuri pe el, și cumperi separat chestii de pus pe acele becuri, precum fulgi de nea, inimioare roșii sau steluțe mari și albe.

Mai sunt și altele în magazin, de exemplu instalații cu becuri mai mari sau de alte tipuri.

Acum uitați-vă la Sardal 12 LED-uri, că aici voiam să ajung. Nu necesită o priză, ci se alimentează cu două baterii AAA (neincluse, desigur), adică puteți pune ghirlanda cam oriunde în casă: pe un perete, peste tablouri, peste galeria de la fereastră, în jurul cadourilor șamd. Nu aveți nevoie de o priză disponibilă în jurul ei și nici nu i se vede cablul de alimentare, că-l puteți deghiza mai bine. Am luat și noi vreo două.

Doar să nu comandați online, că probabil vor sosi de Paști.

  16 comentarii

 1. stele, stelute
  becuri , beculete
  bani, banuti
  lumini, luminite
  mosi, mosuleti
  craciunite
  inimi, inimioare

    (Citează)

 2. Instalații asemănătoare cu baterii și timer au și cei de la Lidl.

    (Citează)

 3. Sunt curios cat tin bateriile.

    (Citează)

 4. Ar trebui sa ‘evolueze’ un pic si ei si sa produca niste becuri/benzi de leduri/whatever care sa se poata integra cu Phillips Hue si mai departe cu Smartthings etc.

  Momentan au niste becuri ‘inteligente’, dar nu suficient de ‘inteligente’ incat sa faca intr-adevar parte dintr-un setup de smart home. Chiar ar fi o paine de mancat pe partea asta pentru Ikea. Eventual sa adauge si alte tipuri de senzori/prize etc. compatibile zigbee sau z-wave.

    (Citează)

  • Lasă că au evoluat destul. Acum 2-3 ani benzile lor cu LED-uri, alea de pus prin mobilier ca să iluminezi o poliță sau ceva, includea și un transformator mare cât o cărămidă. Măcar au mai eliminat din alea.

   IKEA are propriul sistem, nu va colabora cu Hue. Personal mi-ar plăcea să văd mai multe dispozitive conectate direct la wireless, cum era becul TP-Link testat, nu la un hub zigbee sau z-wave.

     (Citează)

 5. Am luat ceva de genul(globulete) de la Pepco cu 29.99. Functioneaza cu 3 baterii AA care daca nu sunt de calitate se consuma intr-o seara. Pana acum am schimbat 9 baterii Toshiba consumate de instalatie…de cand am pus Duracell(5 zile) instalatia rezista :))

    (Citează)

 6. Vezi și la jysk, tot cu baterie.

    (Citează)

  • Am intrat de două ori în Jysk, mi s-a părut haos cumplit, înghesuiala, culoare înguste printre produse șamd. Am auzit că au chestii mișto, dar nu-mi vine să intru.

     (Citează)

 7. Eu am cumparat de la PEPCO cu 10 lei, 1 metru de instalatie. Folosesc niste acumulatori, prea mare risipa cu bateriile.

    (Citează)

  • Da, dacă ai și acumulatori prin casă, e chiar mai bine. Eu am baterii tot IKEA, iau periodic pachete de 10.

     (Citează)

  • Cred ca e mai avantajos sa investesti o data in acumulatori decat sa cumperi periodic pachete de cate 10, in timp iti recuperezi investitia, plus ca mai reduci si din gunoi. :)

     (Citează)

 8. Au si la Pepco…

    (Citează)

 9. Am si eu o instalatie LED cu 2 baterii AA luata de prin carfur/kaufland, ma tineau maximum 2 seri baterii varta alkaline, deci nu prea merita.

    (Citează)

 10. nwradu:
  Lasă că au evoluat destul. Acum 2-3 ani benzile lor cu LED-uri, alea de pus prin mobilier ca să iluminezi o poliță sau ceva, includea și un transformator mare cât o cărămidă. Măcar au mai eliminat din alea.

  IKEA are propriul sistem, nu va colabora cu Hue. Personal mi-ar plăcea să văd mai multe dispozitive conectate direct la wireless, cum era becul TP-Link testat, nu la un hub zigbee sau z-wave.

  Smartthings merita toti banii :)

    (Citează)

 11. Ești inginer, nwradule. Chestia cu baterii e pt noobi

  Am luat și o o instalație din aia, mergea cu 2 baterii deci 3V, am pus 3 diode în serie (cca 2V cădere de tensiune) și apoi haț într-un USB, pt un brăduț pe care-l țin lg. calculator.
  Mai nou sînt la Auchan niște instalații cu leduri din alea foarte mici pe sîrmă (înglobate în niște picături de clei) la prețuri bune, cam 15 lei pt una de 100 de leduri.

  Ledurile alea consumă destul de mult, că-s multe nu doar unul, nu are cum să țină bateria sute de ore.
  Să zicem 5mA/LED x 20 leduri (ikea) = 100mA.
  Două baterii de 2000mAh = 4000mAh / 100mA = 40 de ore.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus