un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 3 decembrie 2017

3 Dec 2017  ·

GÂNDURI  ·

22 comentarii

Motoarele de manevră ale sondei Voyager 1 au fost pornite după 37 de ani de inactivitate. Și au funcționat bine, dovadă că ingineria poate fi mega-awesome, mai ales pentru ceva construit în anii 1970.

Veteranii de război ai României. Oameni de 96-98 de ani, care au văzut tot al doilea război mondial și, deși răniți sau duși în prizonierat, încă trăiesc. Genul acela de fapte care te fac să te gândești că viața ta e o nimica toată pe lângă a lor. Rețineți și fraza asta despre primul dintre ei: “A fost îndepărtat din Armată în 1952 pe motiv că tatăl soției, fiind profesor de matematică și autor de manuale, a fost considerat burghez.” Iar unii regretă regimul comunist, care iată ce frumos se purta cu oamenii.

Cum se fac legile în parlament. Deputații puterii își dau tot mai multe drepturi în timp ce râd de ceilalți.

100 de oameni ce doreau să ajungă la piramida energetică din Bucegi au fost salvați de salvamontiști. Energia aia nu le ține și de cald, se pare.

Cele mai bune jocuri video ale anilor 90. Am jucat 16 dintre ele, am numărat eu. Pe unele o dată, pe altele pentru sute de ore.

Povestea unei familii în care mama a ascuns că are HIV. Și într-un stat cu societate demnă de Evul Mediu, așa că nu trebuie să vă mire urmările.

Musk a anunțat că prima rachetă Falcon Heavy va trimite către Marte o Tesla Roadster rulând cântecul Space Oddity al lui Bowie. N-am nici un comentariu de făcut :D

Despre Negin Miralehi. Are 4 milioane de urmăritori pe Instagram și primește și 20.000 de dolari pentru un post, dar și-a făcut și propria companie de produse cosmetice.

Marvel plănuiește alte 20 de filme cu super-eroi. Probabil că unii dintre cei vechi își vor găsi sfârșitul în Infinity Wars (pariez pe Captain America).

Case rustice din Norvegia unde puteți sta prin Airbnb. Pare o țară mișto.

Uneori ninge și în Hawaii.

Fotografii de la parada de 1 decembrie: MApN, Dragoș Asaftei.

Cele mai luxoase hoteluri din India.

Cei doi autostopiști ce au omorât șoferul și i-au rănit soția erau elevi de liceu. Poate voiau să fure, poate doar voiau să omoare pe cineva.

Fotografiile săptămânii.

 

    22 comentarii

  1. Excentric domnu’ Musk. Mai bine trimitea în spațiu câteva zeci de salafiști. :))

      (Citează)

  2. Off topic, nu par sa mai ajunga stirile prin RSS.

    Ultimul articol primit e din: November 29th, 2017, 8:48 am, de atunci readerul a tot cerut indexari noi dar a primit 0.

    Folosesc Inoreader, am sters feed-ul si l-am readaugat, la fel, nimic nou.

      (Citează)

  3. Si daca vine bavernetul tot asa o sa fie?

      (Citează)

  4. Elon Musk poate sa trimita pe Marte ce vrea, sunt banii lui.

    Norvegia este o tara foarte scumpa, noroc ca e in SEEA iar traficul de date e ca acasa, si poti gasi supermagazinile lor sa iti iei o paine si un somon afumat sa iti faci sandwhich in fiecare zi.

    Cred ca am jucat doar 13 dintre jocurile acelea, foarte probabil le am pe toate pe STEAM sau GoG acum, dar pierd timpul cu WoT.

    Ingineria si productia se faceau mult mai bine acum 50 de ani, erau facute sa reziste nu sa fie inlocuite la 6 luni de un produs mai stralucitor.

      (Citează)

  5. Puțin off-topic, dar mereu mă întreb asta:
    Câteva articole interesante de citit astăzi – 3 decembrie 2017

    Nu lipsește o virgulă pe undeva?

    Adică ar trebui să fie fie:
    Câteva articole interesant de citit astăzi – 3 decembrie 2017, fie:
    Câteva articole interesante, de citit astăzi – 3 decembrie 2017

    Mersi de resurse, sunt utile de parcurs (aproape) zilnic.

      (Citează)

    • Olivian Breda: Adică ar trebui să fie fie:
      Câteva articole interesant de citit astăzi – 3 decembrie 2017, fie:
      Câteva articole interesante, de citit astăzi – 3 decembrie 2017

      Păi am mers pe prima variantă :P

        (Citează)

  6. “It is expected that in the year 40,272, Voyager 1 will come within 1.7 light years of an obscure star in the constellation Ursa Minor”

    nu scrie în ce lună și ce zi din anul 40272, verifică să nu cadă de Black Friday, cînd ești ocupat, pregătește-te să ne scrii un update.

      (Citează)

  7. Apropo de fotografiile saptamanii. Cea din Corea de Nord, e mai photoshopata decat pozele din revistele glossy. Ceata e falsa, in mod ciudat desi nu exista soare umbre exista, omu care trage caruta e absurd pus acolo, la fel si umbra de sub.

      (Citează)

  8. de ce atata idolatrizare pt musk?
    e ok ce face- dar e si privat pana la urma si o face pt $$$, dar pana la a fi mega fan la orice bs anunta e cale lunga.

      (Citează)

    • Pentru că face chestii cool, nu boxe și telefoane.

      Din propria ambiție a revitalizat industria auto, cea aerospațială și cred că va avea un impact mare și prin business-urile adiționale precum SolarCity sau Boring Company. Toți lucrează pentru profit, dar doar câțiva lucrează la chestii ce schimbă lumea sau domeniul lor de activitate.

        (Citează)

  9. Lista aia cuprinde prea multe jocuri Star Wars si exclude altele mult mai populare in anii 90.

      (Citează)

  10. Precum Carmageddon si Heroes III spre exemplu

      (Citează)

  11. nwradu: Păi am mers pe prima variantă :P

    Vezi că e “interesant”, fără e în final. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus