un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Veniți în România, we have cookies!

20 Nov 2017  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Dacă ați urmărit știrile, probabil ați văzut că statul nostru speră ca Agenția Europeană a Medicamentului să-și mute sediul în România. AEM are sediul actual în Londra și trebuie să plece de acolo din cauza Brexitului.

Mie îmi vine să râd de câte ori mă gândesc la angajații respectivei Agenții. Vă dați seama că lucrează de ani de zile în Londra, capitala capitalelor, un oraș excelent din aproape toate punctele de vedere, iar acum, din toată Uniunea Europeană, li se spune că sunt șanse mari să ajungă în București? Nu Paris, nu Praga, nu

Cred că zilnic plâng de supărare și se roagă de toți șefii lor să nu fie mutați aici. Se mai mută lumea pentru un job, dar tare mi-e teamă că AEM va rămâne fără 70% din angajații ei dacă alege România.

Update: noul sediu va fi în Amsterdam, au decis cei ce se ocupă cu astfel de lucruri. Toți angajații răsufla ușurați, le-a trecut glonțul pe la ureche.

cof

    21 comentarii

  1. “că sunt șanse mari”

    Nu, nu sunt. Romania are punctaj minim la toate criteriile inafara de cost of living. Nu-i aduce nimeni pe aia aici cand nu functioneaza transportul in comun, n-au unde-si duce odraslele la scoala samd. Bonus, cladirea in care voiau sa-i mute nu e gata la timp. Stai linistit, scapam noi si de pacostea asta.

      (Citează)

  2. sunt scoli private decente cel putin

      (Citează)

    • a, uitasem de sistemul de sanatate, care era printre cele mai importante. stiu, sunt asigurari private, dar la urgenta tot la stat ajungi.

        (Citează)

  3. Da. Din păcate nu vor veni. Ar fi fost bine … îți dai seama 70% posturi disponibile pt romani ?

      (Citează)

  4. Cica am fi propus Pipera cu argumentul ca faci 16 minute de la Otopeni pana acolo. Cu elicopterul, poate.

    Altfel, sa ne relaxam, oricum nu avem sanse.

      (Citează)

  5. Cel mai probabil se va muta în Franța sau Belgia. Cel puțin astea sunt zvonurile prin companiile farma. România nu are șanse din start din cauza infrastructurii.

      (Citează)

  6. Probabil Romania a aplicat la vrajeala, asa cum se vorbește si despre organizarea EURO 2020 de peste 2 ani in condițiile in care stadionul Dinamo, Giulesti și Steaua inca nu au intrat in reparații. Sa nu mai zic ca Oprescu promisese metrou pana la aeroport în caietul de sarcini.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Campionatul_European_de_Fotbal_2020

      (Citează)

  7. Un sondaj relativ recent arata ca aproximativ 90% din angajatii agentiei si-ar da demisia daca Romania castiga :)
    E simplu. Desi eu mi-as dori sa vina. Chiar in Pipera acolo. Sa vada si EU care e treaba cu orice aici.

      (Citează)

  8. Veniti in Bucuresti! Avem autostrazi suspendate.

      (Citează)

  9. add:
    a, uitasem de sistemul de sanatate, care era printre cele mai importante.stiu, sunt asigurari private, dar la urgenta tot la stat ajungi.

    Nu ajungi la stat. Tatal meu a ajuns la urgenta, duminica trecuta la Sanador. Au spital, disponibilitate 24/ 24 etc . Da am platit mult, dar nu poti pune pret pe sanatate. Am stat pana pe la 3 dimineata si am vazut si persoane cu ceva abonamente la ei, care au venit la urgenta.

      (Citează)

    • ai sunat la ambulanta la ei direct presupun? si daca ramai “defacut” pe marginea drumului? Oricum, pt chestii care nu-ti pun viata in pericol pare ok.

      Ne poti zice cu ce problema si cat a fost “nota”?

      Sanatate batranului.

        (Citează)

  10. nwradu:
    FRF se jură că vom avea meciuri de Euro 2020 aici.

    Atunci Burleanu sa ia tarnacopul si sa sape tunelul de metrou! Recunosc, atunci cand s-a pus problema de metrou mi-au lucit ochii. Ma bucuram ca atunci cand vin in Romania am o solutie decenta de plecat din Otopeni spre Gara de Nord. Macar atat, ca mai departe, trenul Pitesti-Bucuresti face acum doua ore, mai mult decat acum 10 ani.

      (Citează)

  11. Bratialava are cuchii si e aproape de Viena unde cei 20% pot face naveta..

    S-a ales deja..

      (Citează)

  12. Sunt penibili cei ce au facut dosarul Romaniei! Mare parte din cei ce ne conduc sunt ticalosi sau incompetenti.Restul sunt si una si alta.Se pare ca avem noroc la conducatori! Solutia mea este sa parasesc tara in urmatorul an.

      (Citează)

  13. Am fost aproape. Amsterdam.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus