un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Știri despre tehnologie – 15 noiembrie 2017

15 Noi 2017  ·

ȘTIRI  ·

24 comentarii

NSFW: Yanet Garcia.

  24 comentarii

 1. Essential phone scoate versiunea beta la android Oreo. :)

    (Citează)

 2. Remington Steele

  15/11/2017 la 10:19 AM

  Cum adică Canada ar putea elimina vizele? Eliminarea de la 1 dec a fost anunțată de la începutul anului. Pt cine a mai fost în Canada sunt eliminate de la 1 mai 2017.

    (Citează)

  • Așa e formularea mai corectă. Poate au întârzieri.

     (Citează)

  • Vorbim de Canada nu de Ministerul Transporturilor. Vizele pentru romani sunt ridicate, va trebui obtinuta doar acea autorizatie eTA. In momentul asta romanii cu viza de SUA sau care au avut in trecut viza de Canada pot merge in doar aplicand pentru eTA.

     (Citează)

 3. Interesant anuntul Firefox. Folosesc ecosistemul Google de ceva timp, dar ar fi interesant de testat o solutie Firefox. Nu stiu inca cum se va integra in Android, ma refer aici la functiile de cautare din widget, etc. Pana una – alta, am instalat Firefox Focus, care iti ofera o pagina privata si blocheaza reclame. Interesant!

    (Citează)

 4. ai uitat sa pui link care reduceri

    (Citează)

 5. deci firefox a murit incepand cu 57

  So, mozilla now decided that tracking all user activity and sending that data to a third party called “Cliqz”, based in Munich, Germany, majority owned by Burda media, a “news” and print (read: mostly tabloid) media group (Bunte, Focus, Chip, Freundin) is a good idea…

  I can only shake my head. Clearly Firefox is the “privacy browser” as they claim!!1!

  The dumb stuff they pulled in the past just pales in light of this.

  Initially they will “test” this “feature” in Germany with 1% of the user base there, they say. It doesn’t sound like it’s exactly opt-in, but opt-out, so make sure your data isn’t siphoned off next time you install/update Firefox.

    (Citează)

  • Nu-i chiar așa mare problema.

   Din ce înțeleg, Mozilla a investit în Cliqz, iar pentru Firefox folosește datele lor pentru a recomanda adrese sau informații pe măsură ce tastez un URL.

   https://blog.mozilla.org/press-uk/2017/10/06/testing-cliqz-in-firefox/

   This experiment also includes the data collection tool Cliqz uses to build its recommendation engine. Users who receive a version of Firefox with Cliqz will have their browsing activity sent to Cliqz servers, including the URLs of pages they visit. Cliqz uses several techniques to attempt to remove sensitive information from this browsing data before it is sent from Firefox. Cliqz does not build browsing profiles for individual users and discards the user’s IP address once the data is collected. Cliqz’s code is available for public review and a description of these techniques can be found here.

   Sunt mișto toate programele ce-ți anticipează dorințele sau îți oferă recomandări bune, dar funcționează cu ajutorul datelor, nu din senin. Dacă Mozilla spune ca Cliqz nu face manevre, îi cred.

     (Citează)

 6. “Deezer oferă lossless audio.” – so does Volumio

    (Citează)

 7. nwradu:
  Parcă au mai scos-o o dată.

  In comparați cu concurenta , văd că ei își dau totuși interesul să bage updateuri. Ultimul update de securitate e din 5 noiembrie.

    (Citează)

  • Da, dar ei folosesc Android chior, e de înțeles că le scot rapid. Pentru un nou firmware, nu trebuie decât să bage driverele lor în Android și atât, iar patchurile de securitate sunt și mai ușor de aplicat.

   Eu pe Galaxy S8+ am la nivel de octombrie, de exemplu.

     (Citează)

 8. De fapt pe Android o sa fie doar putin mai frumos, atat.

  “If you were hoping for a much quicker browser on Android, you’ll have to wait a while longer – not all of the speed enhancements will arrive on Firefox 57 for Android. [….] Unfortunately, Quantum CSS will be disabled in Firefox 57 for Android. At the moment, Mozilla intends to ship it in Firefox 59, but that could be subject to change. But several other features from the update, like the new Photon UI and Custom Tabs, will be ready.”

  http://www.androidpolice.com/2017/09/26/project-quantum-enhancements-wont-arrive-firefox-57-android/

  Acasa folosesc Firefox pe Windows, la lucru Chrome pe Linux, dar pe telefon inca nu m-au convins niciunul sa renunt la Samsung Internet Browser, mai ales ca are autentificare cu amprenta pt datele de login salvate pe site-uri.

    (Citează)

 9. Deezer sa-si rezolve prolemele de catalog, daca selectez “Queen” la artist imi arata si albumele unei anonime cu acelasi nume :)

    (Citează)

 10. Știrea cu noul Firefox e pt Windows, nu pt Android, mai au de lucru acolo.

    (Citează)

  • Da, a venit după aceea clarificarea că pentru Android mai durează.

   Momentan eu folosesc Chrome peste tot, nu mă interesează așa tare. Îmi place că duce user name-ul și parolele între dispozitive.

     (Citează)

 11. Pentru Android este.. si pe https://www.apkmirror.com/apk/mozilla/firefox-beta/firefox-beta-57-0-release/

  E interesant si pe Asus se misca bine.. numai ca nu te lasa la imaginile cataloagelor de BF (zoom extragere etc) ca de pilda obsoletul dar inca bunul si implicitul Asus Browser..

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus