un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 s-a cam încheiat în acest an, Hamilton fiind practic campion

16 Oct 2017  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Campionatul mondial de Formula 1 aproape că și-a decis campionul, deși mai sunt patru curse din acest sezon, după ce la Suzuka Vettel a abandonat, iar Hamilton a câștigat.

Hamilton are 306 puncte, Vettel 247 puncte, o diferență de 59 în clasament. Vettel păstrează șanse matematice de a ieși campion, dar și România a păstrat mereu șanse matematice de a se califica la turnee importante și știm cu toții cum s-au terminat – nu s-a calificat niciodată.

Pe scurt, dacă Vettel câștigă toate cele 4 curse rămase, iar Hamilton iese de trei ori pe locul 5 și o dată pe locul 4, tot Hamilton va fi campion. Și care-s șansele să se întâmple asta, nu? Șanse mult mai mari sunt ca Hamilton să mai câștige curse sau măcar să ia locurile doi sau trei. În fond, a câștigat 5 din ultimele 7 curse.

Citiți și: cum este Formula E.

Cum ar fi, bătălia acum se va da mai degrabă pentru locul doi în campionat. Vettel 247 puncte, Bottas 234 puncte – aici va fi o luptă bună. Și campionatul constructorilor încă este disputat, unde Mercedes conduce cu 540 de puncte și Ferrari urmează cu 395 puncte. Redbull nu mai este în cărți.

Urmează SUA pe 22 octombrie, Mexic 29 octombrie, Brazilia 12 noiembrie și Abu Dhabi pe 26 noiembrie.

Situația de moment:


    6 comentarii

  1. Comparația cu România (care chiar s-a mai calificat din cînd în cînd) e cam… deplasată.
    Într-adevăr, nu prea mai are șanse Vettel, dar și-a cam făcut-o cu mîna lui. El a mai recuperat în anii cînd a luat titluri, dar pe vremea aia mașina lui era de departe superioară celorlalte, ceea ce nu e cazul acum.

      (Citează)

  2. Ca fan Ferrari sezonul a fostinceput plin de sperante, iar in ultimele 3 curse a fost catastrofal.
    Mare doza de ghinion…

      (Citează)

  3. Eu innebunesc cand se amesteca formula 1 cu fotbal. Comparatia se face in tribune. La F1 pe acelasi metru patrat stau suporteri pt. cel putin doua echipe (pt. ca nu incap mai multi :)). Vreau sa vad asta si la fotbal. Si mai sunt aia care compara ”vedetele” fotbalului romanesc cu campionii formulei 1. Si mai sunt mult mai multe de spus.

      (Citează)

  4. Nu s-a incheiat inca nimic, mai sunt 100 de puncte in joc si Mercedes este la limita cu toate componentele din PU. :) Sa aiba probleme tehnice in 2 curse si avantajul dispare aproape in totalitate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus