un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am cumpărat PUBG după ce-am văzut că are mașini Dacia în joc

4 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Dacă știam că în Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) este simulată perfect o Dacia 1300, cumpăram mai demult jocul.

Familia mea avea o Dacie asemănătoarea, varianta cu 4 faruri rotunde, și interiorul era exact cum vedeți în jos, până la ultimul buton. Dacă nu mă înșel, este prima oară când Dacia apare digital pe undeva. Am citit un zvon, cică dezvoltatorul a pus mașina pentru că i-a tot auzit pe cei de la Top Gear pomenind-o la mișto. Unde dai și unde crapă, nu?

Așa că da, în perioada asta joc PUBG când mai pot și eu. Momentan sunt varză, desigur. Jocul este un shooter first-person sau third-person (care-i mai avantajat pentru că poți orienta camera după obstacole) în care 100 de jucători sunt aruncați pe o insulă și fiecare culege arme și vrea să-i omoare pe ceilalți. Scopul este să fii unicul supraviețuitor, în teorie; în practică, să faci fraguri este la fel de amuzant.

Jocul este și mai mișto dacă-l joci în echipe de 2-4. Acolo oamenii discută între ei, se acoperă, atacă pe flancuri șamd. Nu l-am jucat niciodată așa (nu am prieteni, nici microfon, nici skill), dar mă uit pe Twitch la un tip numit P4wnyhof, care-i amuzant și explică bine și de ce face și cum, genul de streaming care nu-i făcut pentru vrăjeală de copii.

PUBG este în Early Access, dar a rupt deja recordurile de jucători. Dacă vă apucați de el, vedeți că învățarea este lungă, inclusiv de la unde să sari din avion, ce arme să alegi și cum să abordezi situațiile. Uitați câteva sfaturi rapide:

  • sunetul e foarte important, aveți nevoie de căști și să învățați să înțelegeți ce vă spun sunetele făcute de alții.
  • atașamentele armelor sunt importante, plus că fiecare armă are comportamentul ei.
  • nu săriți din avion în locuri aglomerate, dar încercați să o faceți spre centrul hărții.
  • mergeți cu răbdare, că nu-i Quake să intrați strângând din dinți în luptă.
  • citiți ghidul acesta, că-i bun și el.

Sistemul cu “ultimul rămas câștigă lupta” v-ar putea face să credeți că avantajează camperii, dar este imposibil. Zona de joc se restrânge treptat și aleator, iar cei rămași în afara ei mor. Chiar și dacă aterizezi de la început în zona finală, nu vei avea echipament bun, că acesta se obține treptat și câștigând lupte.

Îl găsiți pe Steam.

    14 comentarii

  1. Dacia mai apare din cate stiu si in Dying Light, dar cred ca acolo e doar epava. Also, nu as zice ca e simulata, ci doar modelata (in joc cutia e automata, acceleratia si capabilitatile offroad sunt exagerate). Legat de motivul includerii in joc, cred ca tine si de decorul ales de designer. Insula fictiva Erangel se afla in Marea Neagra si numeroase referinte la spatiul est european/sovietic se pot regasi in joc. Un exemplu ar fi replica monstuosului radar Duga-3, de la Cernobyl.

      (Citează)

  2. Ei na :)) Umbli cu Dacia neinmatriculata si cu arma din dotare . Vezi poate te ‘toarna’ vreun gabor sa-ti ia permisul !

      (Citează)

  3. Poate fi și Renault 12, nu neapărat Dacia.

      (Citează)

  4. Enache Bogdan

    04/10/2017 la 5:42 PM

    Cum sa spui ca e pentru prima data cand apare Dacia digital pe undeva?! Era si o harta pentru Counter Strike cu un cartier din Bucuresti si avea Dacii si parca si o caruta cu tigani. Nu mai spun de NFS sau GTA – https://www.gtaall.com/gta-san-andreas/cars/74565-dacia-1310-1979.html

      (Citează)

  5. Ere vorba de continut oficial, evident. Nu moduri facute de fani.

      (Citează)

  6. Exista matchmaking? Sau eu sunt pus pe acceasi harta in acceasi sesiune cu toti aia pro?

      (Citează)

    • Exista un fel de MMR initial care te plaseaza cu jucatori din skillul tau, presupun legat de leaderboards si stats care se gasesc in joc. Asta se reseteaza o data la 3 luni cand se reia leaderboardul.

        (Citează)

    • Habar n-am și nici nu mi-a păsat, mă distrez bine așa cum e.

        (Citează)

  7. Facem un meci? :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus