un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se instalează camere în Pasajul Unirii

27 Sep 2017  ·

AUTO  ·

8 comentarii

Camere video, adică. Nu știu de ce, poate fac parte din extinderea sistemului de management al traficului. Am văzut câte două camere puse la capătul rampei și încă o cameră montată aproape de intrarea în tunel, ceea ce pare excesiv de mult pentru a supraveghea aceeași zonă. În interiorul tunelului încă nu am văzut preinstalări făcute.


Ce vedeți sub cameră este cel mai probabil un iluminator cu infraroșu, iar după forma sa pare unul de putere. Iluminatoarele IR pentru filmarea traficului în noapte sunt chestiuni complicate. Unele prea puternice ard imaginea și nu se înțelege numărul de înmatriculare al autoturismelor, ci se vede doar o plăcuță albă. Dacă sunt prea slabe, camera video calculează iluminarea în funcție de farurile mașinilor și întunecă prea mult orice altceva.

Am lucrat cândva cu unii de făcuseră un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare. Testaseră vreo 20 de perechi cameră-iluminator până au găsit una capabilă să facă ce trebuie când mașinile trec cu 100 km/h pe sub cameră.

Eu aș fi pus în pasaj un radar. Se circulă pe acolo cu 100 km/h, sunt două curbe, spațiul e îngust, accidentele sunt dese. S-ar fi putut da acolo zeci de amenzi pe zi și salva câteva vieți pe an. Viteza excesivă în pasaj chiar nu are nici un rost, având în vedere că nu faci decât să te grăbești la următorul semafor.

  8 comentarii

 1. S-ar salva cateva vieti pe an acolo daca ar nivela dambul ala de la iesire din pasaj spre Marasesti.

  Numai eu stiu de cate ori am strans din fund cand treceam cu motorul pe acolo. Si nici nu ai nevoie de mare viteza ca sa pierzi echilibrul; trebuie doar sa te ia prin surprindere putin.

    (Citează)

 2. Mai avea UTI nevoie de niste bani si de aia instaleaza camerele

    (Citează)

 3. ai pune un radar si ai urina pe el. In romania au declara ilegala treaba cu camerele…pentru ca pantof

    (Citează)

 4. Intr-o vreme statea politia la iesirea din pasaj …ce coada era acolo..
  acum coada e nitel mai sus la shaormerie.
  Acum politia ?? unde-i ?

    (Citează)

 5. nwradu:
  UTI nu se mai ocupă de managementul traficului.

  Uti le-a instalat pe-astea

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus