un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Banca Transilvania oferă pachetul Nelimitat în rețeaua sa și persoanelor fizice (p)

17 Aug 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

28 comentarii

Vă spuneam că, în iunie 2016, am devenit și client Banca Transilvania cu un cont curent și un card de credit cobranded cu programul de fidelizare Flying Blue, care-mi aduce o mulțime de avantaje (precum acces la lounge în Otopeni și strâng puncte cu care pot lua bilete de avion). Detaliez altă dată punctual beneficiile acestea, că sunt mișto de tot.

Recent Banca Transilvania a lansat acest pachet Nelimitat în rețeaua BT pentru IMM-uri, o piață pe care ocupă o poziție importantă: 3 din 5 IMM-uri colaborează cu Banca Transilvania. Există însă și varianta “Nelimitat” pentru persoane fizice, care elimină anumite comisioane și pentru clienții persoane fizice, adică:

  • comision zero pentru încasări intrabancare.
  • comision zero pentru plăți intrabancare prin canale electronice (Internet sau Mobile Banking).

Asta înseamnă că poți mișca bani între conturi BT, indiferent cui aparțin, fără taxe suplimentare, ceea ce-i util. În ultimii ani, de câte ori am dat cuiva bani cu împrumut (gen 50 de lei la un festival, că poate nu mai avea omul mărunt) sau am vândut sau cumpărat ceva, am dat sau luat banii prin bancă, direct în cont.

Am primit acum câteva săptămâni mesaj că, de la 1 august, voi beneficia de aceste eliminări de comisioane, ceea ce s-a și întâmplat ulterior.

Pentru cei ce doresc să devină clienți Banca Transilvania, pachetul Nelimitat în rețeaua BT are următoarea structură pentru persoane fizice:

  • gratuit – cont curent și card de debit Visa Electron contactless, cu comision zero de emitere și administrare anuală.
  • 1 leu/lună – cont curent, card de debit și BT24 Internet Banking
  • 6 lei/lună – cont curent, card de debit, BT24 Internet Banking și alertă SMS la tranzacții. Alertele SMS sunt o idee bună, că aflați când a intrat salariul în cont și primiți SMS-uri de câte ori plătiți ceva cu cardul, ceea ce mi se pare o măsură suplimentară de siguranță, plus că știi mereu soldul contului.
  • 10 lei/lună – cont curent, card de debit, BT24 Internet Banking, alertă SMS și Mobile Banking

La care se adaugă, desigur, un număr nelimitat de încasări și plăți intrabancare electronice, după cum spuneam la început. Toate detaliile le puteți citi în pagina aceasta. Înțeleg că poți aplica pentru cont și card direct în site (pe vremea mea, am fost la o sucursală…).

Altfel spus, dacă vrei doar un cont în care să primești salariul și un card de pe care să cheltui banii, nu există nici un cost lunar pentru pachet. Pachetul de 1 leu pe lună îți oferă și acces la interfața BT24 Internet Banking, din care poți vedea starea contului și poți face plăți electronice plus multe alte lucruri, ceea ce mi se pare un preț foarte bun pe total. Banca Transilvania are și o rețea întinsă de unități bancare/bancomate și o infrastructură care, cel puțin de când sunt eu client, a funcționat fără probleme inclusiv la plăți făcute în Zanzibar sau Kazahstan, cum a fost cazul recentelor mele călătorii.

    28 comentarii

  1. Atentie, este vorba de tranzactii INTRABANCARE, adica conturi BT intre ele !
    La celelalte banci comisioanele sunt zero de ani de zile, acum devin zero si la INTERBANCARE (intre banci diferite, cel putin la ING si Raiffeisen).
    Ca sa nu mai spun de comisionul “de incasare”, o prostie inventata de ei.
    Pe bune, BT chiar ne crede fraieri ?

      (Citează)

    • BT are 0.3 ron pentru interogare sold la propriile ATM, eu avand MasterCard Gold Debit.
      La ING pentru un pachet card complet daca iti intra lunar in cont peste 700 ron ai si internet banking gratuit.
      BT e o banca ok dar la costuri sunt alte banci mai bune.

        (Citează)

    • eu la Libra Internet Bank am zero peste tot, administrare cont, internet si mobile banking, tranzactii interbancare, si nu sunt conditionat de vreo suma minima care trebuie sa intre lunar in cont, sa mai zic ca primesc dobanda la suma soldului si ca mi-am deschis contul online fara sa ma deplasez pana la banca iar cardul Mastercard Gold a venit prin curier? Am vazut ca mai nou poti sa iti faci credit online fara drumuri la banca ceea ce este foarte util.

        (Citează)

    • Băncile cu puține sedii și bancomate în general oferă comisioane zero la bancomate pentru că nu le au pe ale lor. De asta Libra nu e un exemplu bun.

        (Citează)

  2. Cum ai reactiona daca ti-as spune ca in alte tari toate sumele astea pe care trebuie sa le platesti lunar nu exista ? Si poti sa trimiti bani (din aplicatie) catre alti utilizatori ai altor banci fara absolut nici un cost suplimentar.

    Dupa ce ca suntem saraci, ne mai jupoaie si banca de bani.

      (Citează)

  3. Hahahah. BT – adica istetii care cer sa platesti abonament separat pentru mobile banking? In 2017?!!?

      (Citează)

  4. Nelimitat, cu ceva limite :) Offf….

      (Citează)

  5. cand angajatorul avea nu stiu ce conventie cu BT salariul intra intreg. cand am schimbat serviciul, noul angajator nu avea conventie de salarii cu ei si in fiecare luna imi lua 6 lei din salariu pe motiv ca intra bani in cont.
    am rezistat 2 luni si m-am carat de la ei. nici nu au vrut sa auda sa elimine comisionul (vroiam doar eliminarea comisionului la intrarea salariului).

      (Citează)

  6. Bcr – moca intrababcar, moca extragere bani de la bancomat, moca consultare sold

      (Citează)

  7. gigi:
    Daca e asa cum spui, o sa renunt la cardul BT si o sa-mi fac unul nou la BCR.

    +schimb valutar mai mic in online(pe aplicatia 24banking)
    +aplicatie pe care o accesezi cu amprenta. Aprobi tranzactii cu un cod generat cu amprenta.
    +iti poti structura cheltuielile pentru platile cu cardul si iti poti categorisi retragerile;
    +ai niste statistici care iti spun cum de situezi ca si cheltuieli pe segmente de varsta.

    Si alte dracovenii in 24 banking.

      (Citează)

  8. Radu, cu tot respectul pentru munca ta, eu cred BT sunt foarte nașpa. Am fost sfătuit de unul din angajații lor de la ghișeu să nu îmi fac cont la ei și mi-a explicat cum e cu comisioanele, cu schimbul valutar, timpul de așteptare pentru transferuri interbancare, etc.
    * E bine, dacă scot din comisioane, totuși.
    E bine și cu programul lor Flying Blue.
    Dar până la ei sunt mai multe bănci mai puțin nașpa , nu că ar fi vreuna fantastică în România.

      (Citează)

  9. Pentru juridice nimic? :)

      (Citează)

  10. Radu, ai fost neinspirat cand ai ales sa ii promovezi! BT face success cu babutele si pensionarii creduli carora le ia 4 lei lunar pt. SMS alert si inca ceva lei pentru Mobile Banking cand ei nu au habar despre ce e aia. Altfel, BT te comisioneaza pentru orice asa ca e hilar sa isi face reclama in zona asta.

      (Citează)

  11. Am văzut caz cu BT când au refuzat inițial să dea credit pe motiv că “a crescut prea mult salariul”, în urmă cu 1 an, dar asta fiind la o instituție unde BT s-a zbătut să își mute oamenii salariile pe conturi de la BT.
    Adică e bine să le iei câte un comision, dar parcă nici nu ai încredere în ei, deși te chinui să devină clientul tău. Ce căcat de logică e asta?

      (Citează)

  12. Sfat prietenesc: oricat de buna ar fi banca pe care o recomanzi, tot a #utut o serie de omuleti care or sa sara sa explice ca esti prost cu banca ta cu tot. Banca perfecta nu exista.

      (Citează)

    • Da, normal. Eu știu asta cel mai bine pentru că o văd pe rând spusă despre fiecare operator, bancă, firmă de curierat șamd. Fiecare om spune despre unde a avut el probleme, dar când ai viziunea de ansamblu vezi că despre orice se poate plânge cineva.

        (Citează)

  13. Client BT:
    – am vrut un credit de la ei, am fost refuzat pe motiv ca firma pt care lucrez are prea putini angajati …. plm conturile formei sunt la voi, eu am card la voi
    – interogarea la atm-ul lor se taxeaza …. wtf
    – mi-am uitat parola de la internet banking, am blocat contul, primit mesaj ca pt deblocare sa ma duc in sucursala. Ajung acolo, ii spun tipei de la ghiseu problema, va costa x comision, ok, luati din cont. primesc imediat sms, pinul cardului a fost resetat. Ii zic consultantei, domnisoara, dupa cum v-am zis, aseara, de pe laptuca personala am blocat contul de internet banking introducand parola gresit de prea multe ori… ce legatura are pinul cardului? Aaaaaaa …. pai n-ati zis asa …. facepalm … bai esti batuta in cap?

    So, acum caut variante sa-mi mut salariul.

      (Citează)

    • @Pew – imi fac un card la BT pentru cumparaturi si spun persoanei de acolo ca imi verific singur tranzactiile in BT24 si nu ma intereseaza sa vina acasa plic cu extras de cont.

      dupa 1 luna – vine in cutie – extras de cont, ma uit in BT24 – zburasera 5 ron. intru pe net fac sesizare si spun ca vreau banii inapoi in cont pentru ca nu am solicitat asa ceva. nu ma suna nimeni (avusesem ceva discutii cu 2 filiale BT din oras, pe unii i-am facut cu capul ca erau idioti, astia unde m-au intepat de 5 ron erau dintr-o filialala faina care a picat la mijloc si au fost puturosi) timp de vreo 2-3 saptamani mai vine un extras in posta – inca 5 ron (posibil sa fie mai putin, nu mai stiu exact)

      dupa ce am facut o revenire la sesizarea aia sa-i intreb de sanatate mi-au aparut banii inapoi in cont in maxim 24 de ore. surpriza a fost la detaliile tranzactiei – era numele persoanei care mi-a completat cererea de card, probabil i-au imputat tipei greseala, a incercat sa acopere faza cu “restituire comision extras…” dar numele ei era clar :)

        (Citează)

  14. Catalinx:
    Cum e internet bankingul la BCR. Transfer separat se poate,sold la card se updateaza în timp real?

    Se updateaza in timp real.
    Ce inseamna transfer separat?
    O alta chestie misto e ca poti scana facturi, si apoi sa le achiti. Ai si sabloane cu diverse facturi si iti poti crea si tu sabloane.

      (Citează)

    • Ionut, nu separat. SEPA . Single Euro Payments Area, e un sistem care impune comisioane zero in zona EURO. Deci daca primesti sau trimiti euro intr-un cont din UE, ceri frumos transfer SEPA in loc de SWIFT si nu te mai violeaza in portofel. Altfel sunt cam scumpe.

        (Citează)

  15. E bine că a hotărât și BT să se (mai) alinieze la practicile pieței. Dar, evident, e loc de (mult) mai bine.

    Nu sunt client al băncii, dar din spusele celor de mai sus încep să înțeleg de ce au putut raporta profit semnificativ pe 2016. Bravo lor!

    P.S. – e o vorbă din popor care zice că ‘telegent nu-i ăla care cere, ci ăla care dă.

      (Citează)

  16. Pachetul de 10 lei pe care il ofera BT la Libra este gratuit si nici nu ai comision la incasare.
    Am un cont BT pentru diverse.

      (Citează)

  17. Cum suna asta! “pachetul de 10 lei este gratuit”

      (Citează)

  18. Dar nimeni nu spune nimic de comisioanele INTERbancare care au crescut dela 2.7 la 5 (cinci) lei??? Cred ca sunt cele mai mari din tara. BRD si BCR conduceau cu 4 lei comision, dar acum BT e mai cu mot, are 5 lei. Daca are cineva sa iti dea o datorie de 50 lei, banca iti haleste 10%

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus