un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

VDF introduce Social Pass și Video Pass, cu 100 GB de trafic pe rețele sociale, YouTube, Netflix și HBO Go

10 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Vodafone a anunțat oficial două extraopțiuni foarte mișto pentru abonamentele de mobil:

  • Social Pass – 100 GB pe lună de trafic pe aplicații precum Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp, Pinterest, Twitter, Tumblr și Viber.
  • Video Pass – 100 GB pe lună de trafic în aplicații precum YouTube, Netflix, Vimeo, HBO GO, 4GTV+

Teoretic traficul este nelimitat, acei 100 GB sunt o limită “utilizare rezonabilă”, dar prefer să spun lucrurilor pe nume. Mi se pare o valoare rezonabilă. Pe Facebook găsești o mulțime de conținut video (iar pe Instagram toate femeile alea de la NSFW-ul zilei mai fac și clipuri live destul de des), iar pe YouTube și Netflix și HBO GO nici nu mai zic. Acolo 100 GB pare puțin, dar pentru cât costă este o afacere bună, exceptând situația în care vrei să te uiți non-stop la filme.

Cât costă? Cred că asta veți găsi doar pe acest blog, că în toate celelalte știri sau comunicate nu apare această informație. Social Pass costă 1 euro pe lună dacă se cumpără cu perioadă contractuală sau 2 euro dacă se cumpără la liber (adică nu odată cu un abonament sau nu odată pe o perioadă lungă). Video Pass costă 5 euro sau respectiv 10 euro pe lună.

Dacă vă uitați acum pe abonamentele RED sau Super RED, veți vedea că unele includ o opțiune sau chiar ambele sau o oferă gratuit pentru o vreme. Prin detalii și fine print puteți vedea și ce-am zis mai sus despre rețele, mai puțin costurile, dar pe acestea le-am zis mai sus. Cei 100 GB nu sunt valabili și în roaming, desigur.

Observ că au scos din site abonamentele fără telefon, care erau mai ieftine, dar nu aveai voie să iei telefon la discount.

    20 comentarii

  1. Cred ca ar trebui mentionat si ca: daca alegi sa folosesti aceste extraoptiuni acorzi permisiunea VDF sa iti monitorizeze si prelucreze traficul de date la un nivel mai mare decat o fac (oficial) in mod normal.

      (Citează)

    • Aha. Eu aveam Red 10 fără telefon, dar da, văd că le-am schimbat un pic pe acoo.

        (Citează)

    • Eu chiar nu pricep.La Vodafone costa 15 euro un abonament la care primesti 3 giga de net???? E o greseala sau o inconstienta???

        (Citează)

    • Dacă vrei și telefon la preț redus, da. Altfel, eu am prins cu 10 euro abonament de 6 GB, dar nu puteam lua telefon.

      Dar alții oferă ceva diferit sau care e mirarea?

        (Citează)

    • In continuare la cartela pare a fi mult mai convenabila oferta: Oferta 7 costa 7Eur+ TVA pentru 35 zile adica 6.72Eur cu Tva inclus pentru 30 de zile. Si primesti 6GB de net in banii astia + unitatile ce vrei tu, care pot fi folosite si acelea ca net + ce mai primesti din Net Folosesti, Net primesti…

        (Citează)

    • Aha, aia e discuție veche. La cartelă e mai ieftin, da. Mi se pare mai simplu cu abonament și ai alte beneficii acolo, precum achiziția de telefoane și alte servicii incluse.

        (Citează)

  2. As opta pentru Video Pass, cred ca o sa dau o fuga pana la ei sa vad despre ce e vorba. Am nevoie de acces la Netflix si orcium sunt abonat Vodafone.

      (Citează)

  3. As da o fuga la un sediu Vodafone sa vad pe larg ce inseamna oferta asta. Suna pompos ! :-D

      (Citează)

  4. Dacă ar fi și ofertă de 5 eur la 50 giga, poate. 10 eur e excesiv.

      (Citează)

  5. Imi apar in aplicatia vodafone optiunile astea cu 0 cost.

    Red 10 abonament.

    Nu stiu daca e o gresala.

      (Citează)

  6. Nu pomenește nimeni de net neutrality?

      (Citează)

    • Ce-i cu ea/el?

        (Citează)

    • Si eu ma mir ca nu a pomenit nimeni de net neutrality…

      Conform UE https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/policies/open-internet-net-neutrality

      Traficul trebuie sa fie tratat egal!

      Un post despre asta: http://www.internetbestsecrets.com/2017/01/vodafone-ends-net-neutrality-with.html

        (Citează)

    • Treaba asta nu are nici o legătură cu net neutrality. Ați înțeleg pe dos ce înseamnă asta.

      Conceptul înseamnă că un provider nu-ți poate cere bani mai mulți pentru a accesa un anumit serviciu, iar Vodafone nu face asta. Dacă ai 3 GB de trafic incluși în abonament, îi poți consuma pe ce vrei tu.

      Încălcarea ar fi fost dacă spuneau “ai 3 GB incluși, dar nu te lăsăm să intri pe YouTube decât dacă mai dai niște bani” sau “ai 3000 de unități de trafic incluse, dacă intri pe email atunci 1 unitate = 1 MB, dar dacă intri pe Netflix, atunci 2 unități = 1 MB, că nu ne place să ne folosiți rețeaua pe servicii atât de solicitante”.

      Dacă vine cineva și zice “dacă dai 5 euro în plus, stai cât vrei tu pe serviciul respectiv, dincolo de ceeea ce ai inclus în abonament”, nu e o încălcare a vreunui principiu, ci un bonus. O ofertă specială, nu o impunere.

      Mă mir că n-a zis nimeni de net neutrality când apelurile către propria rețea aveau un cost și apelurile către alte rețele costau mai mult. Dar cum, se încalcă… voice neutrality!

        (Citează)

  7. De ce oare nu includ si Zonga, ca doar e serviciul lor?

      (Citează)

    • Zonga de obicei e inclus în toate abonamentele. Dar acolo e streaming de video, nu audio, că așa ar putea include și Deezer, Tidal și altele.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus