un blog de Radu Dumitru

15% reducere la toate aspiratoarele-robot cu codul "nwradu"! Am și YouTube.

Câteva articole interesante de citit astăzi – 2 iulie 2017

2 Iul 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Andrei Crivăț despre greutățile vieții. Carpe diem! Sfârșitul este despre genul de accident stupid de care mă tem și eu. Atâtea planuri, atâtea lucruri de făcut, viață bună… și poate aluneci pe ceva.

Un om care merită Medalia de Onoare. Un angajat McDonald’s rezistă pe poziție fără frică.

Balada Meșterului Manole, varianta logică. Aș vrea să spun cu această ocazie că majoritatea românilor interpretează greșit ce se întâmplă în Miorița și văd acțiunea ca o resemnare la o moarte anunțată. De fapt, nu-i așa. Într-o zi poate vă spun cum stau lucrurile de fapt acolo, că nu degeaba am avut diriginte de română în liceu.

Pirații din Caraibe din Disneyland nu vor mai vinde femei, pentru că asta era ultima problemă a planetei noastre și acum, iată, a fost rezolvată.

Cărți SF și fantasy ce apar în iulie. Nimic foarte interesant, aș spune.

Despre animații în design-ul interfețelor.

Ce-a învățat cineva din crearea unui start-up. Sunt bune ideile de acolo și cred că ar trebui citite de toți cei ce dezvoltă o idee, un produs, un proiect pentru un hackathon șamd. MVP = minimul viable product.

Declinul Hong Kong-ului ca oraș prins între două lumi.

James Cromwell intră la închisoare.

5 sosuri de bază din bucătăria franțuzească.

Unul dintre organizatorii festivalului Fyre a fost arestat. Este acel festival ce trebuia să aibă loc pe o insulă din Bahamas, cu lux și vedete, dar la fața locului nu era nimic organizat.

Cum să fotografiați artificii. Timpul lung de expunere este secretul.

Update despre problemele statului Qatar.

A început Turul Franței, da?

  11 comentarii

 1. Miorita este despre defetism, pentru ca idiotul ala nu face nimic din ce ii spune oaia. Un par sau bata, macar o nuia? Nope. Chemat caine? Nici. Asigurare la ING? Da’ de unde. Roadshow cu oaia vorbitoare? Canci. Ambalat si vandut ce-a fumat de-i vorbeste oaia? Ntz.

  Ala isi face testamentul si pot sa stea profesori de la scala generala pana la Academia Romana sa-mi explice despre zen, comuniune om natura si integrare in absolut, Miorita este despre defetism. Eventual si despre impotenta.

  Miorita si abordarea complet gresita sub care este studiata in scoala reprezinta una din cauzele de baza ale incompetentei traditionale romanesti. Si Desteapta-te romane, desigur, alta caramida la fundamentarea indolentei nationale.

  Prin alte tari povesti de genul se termina cu eroul ce-si face jartiere din matele dusmanilor si pornhub cu femeile alora. La noi de ce sa te agiti, totul e pierdut din start, macar fluierele de la mormant sa ti le alegi de capul tau.

  Si apropo de Fat Frumos care se duce sa si-o recupereze pe Ileana Cosanzeana de la Zmeu, sper ca este clar pentru toti ca n-o mai primeste cu celofanul intact, da?

    (Citează)

  • Ai mare dreptate la faza cu mioriţa. La cea cu cosânzeana pe nimeni nu interesează de celofane, nici nu e menţionat cred. E vorba doar că îşi salvează femeia şi bravo lui, e una din operele pozitive româneşti.

   Însă mioriţa da, e grotească prin prisma impotenţei. Noi am anticipat toleranţa din secolul 21 cu secole înainte se pare :) Aşa cum ăştia se adună şi zâmbesc că pe ei nu-i afectează terorismul în loc să facă ceva concret, aşa şi badea nost se resemnează şi se pregăteşte de înmormântare, pentru că lui nici moartea nu-i poate rupe comuniunea cu natura şi cu oile.

   Că asta e important în viaţă la român, nu să lupţi pentru ceea ce ai, ci să fi mulţumitor că ţi-a picat din cer, iar dacă nu-ţi mai pică, asta e. O ţară întreagă aşteptăm şi azi să pice din cer politicieni mai buni, economie mai bună, să pice din cer oameni care-şi fac treaba, dar nu să facem noi treaba mai bună, ci cumva, de la sine “să se facă”, “să se dea”, “să se întâmple”.

   Iar dacă nu se întâmplă, asta e, trăim în românia, viaţa e grea, nu putem face nimic oricum…şi alte lozinci de genul.

     (Citează)

  • Deci efectiv am râs cu boul, singur în casă, vreo 15 minute după ultimul paragraf. Excelent, man, mi-aș dori să-ți dau o bere! :D

     (Citează)

  • CA* boul, zic să corectez :D

     (Citează)

  • Andrei Crivat:
   Deci efectiv am râs cu boul, singur în casă, vreo 15 minute

   Eu râd de treaba asta :))

     (Citează)

 2. Gaelex, m-am amuzat tare citind inepțiile tale.
  Apropo de Făt Frumos, tu ce zici, mai merită să meargă după Cosânzeana dacă nu mai e “cu celofanul intact” ? (Asta e o problemă mare…)

    (Citează)

 3. Foarte tare articolul despre Hong Kong.

    (Citează)

 4. pus la pastrare articolul cu sosurile,multumim.

    (Citează)

 5. Galaex, +1

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus