un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Voturile publice pot decide finanțarea primită de echipa românească în competiția Chivas The Venture

12 May 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Am zis că vă voi ține la curent cu evoluția start-up-ului SOWAT, proiectul care a câștigat etapa din România a programului de finanțare Chivas The Venture.

SOWAT este numele unei stații transportabile de filtrare a apei folosind exclusiv filtre, nu și substanțe chimice consumabile. Astfel, stația poate fi montată undeva și operată o vreme îndelungată fără intervenție, fiind capabilă să filtreze până la 100 de metri cubi de apă pe zi (adică 100 de tone, dacă vă e mai ușor să înțelegeți astfel despre ce vorbim).

Proiectul este funcțional, stații SOWAT există și sunt montate în diverse comunități (și nu doar în România). Ideea este excelentă, o astfel de stație poate asigura tot necesarul de apă potabilă al unui sat pentru un cost foarte mic (estimat la 20 de bani de persoană pe zi), iar de situația din lume nu mai zic. Sunt comunități întregi unde accesul la apă potabilă este un lux, unde sătenii merg zilnic kilometri pentru a transporta apă, plus că stația de filtrare poate fi utilă și în cazul unor dezastre naturale.

Echipa a câștigat etapa din România și este unul dintre cei 30 de finaliști ce vor lupta în etapa finală, cea internațională, pentru o finanțare de 750.000 de dolari ce i-ar ajuta să dezvolte capacitatea de producție a stațiilor. Chivas The Venture include însă și o etapă de vot public, iar 250.000 de dolari se vor împărți echipelor proporțional cu voturile obținute. Puteți vota pentru ei aici.

Altfel spus, dacă nu câștigă premiul cel mare, singurul câștig vine din repartizarea banilor la acest vot public. Eu am votat cu ei, îmi place mult ideea lor, fiind cu adevărat un proiect cu impact social.

    9 comentarii

  1. Votat si shareuit pt ca asa ceva chiar merita.

      (Citează)

  2. Am votat si share-uit. Desi am fost un pic un suprins cand am ajuns pe pagina Chivas…ma asteptam sa vad un nume de roman pe acolo, nu Khaled.

      (Citează)

  3. Fara feisbuc nu se poate vota?

      (Citează)

  4. Initial voiam sa fac ceva mistouri legate de “aha, roman” si “negru de nisip”, dar scula aia chiar pare utila si merita sprijin orice natie ar fi Khaled ala, chit ca a trebuit sa-mi redeschid saracia aia de cont de facebook. Bravo lor.

      (Citează)

  5. super proiect.

    THANKS FOR VOTING IN THE CHIVAS VENTURE

    Thanks to your support, SOWAT will receive a share of $50,000 in funding this week.

      (Citează)

  6. Am renuntat pentru ca nu are nume de roman si pentru ca nu am vazut deloc sa conteze votul meu. Nici un anunt ca ar fi primit vreo finantare in urma votului.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus