un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 14 mai 2017

14 May 2017  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

800 din 1200 de oameni au renunțat la mâncarea de la cantina socială după ce li s-a cerut să lucreze în folosul comunității pentru ea.

Cum a evoluat corpul nostru în ultimele milenii. Ochii albaștri au apărut acum 10.000 de ani.

Cum să-ți dezvolți vocabularul. Nu sunt rele sfaturile, dar cel mai bun este legat de a citi și nu musai beletristică de duzină, ci și reportaje jurnalistice de amploare, cărți de călătorie șamd. Sunt diverse stiluri de a scrie și e bine să le citiți pe toate. Un alt sfat important și care nu se regăsește în listă este ca, atunci când găsiți un cuvânt nou, să-l conștientizați cu adevărat, să-i căutați înțelesul și să faceți un efort activ de a-l reține, că altfel e degeaba.

China construiește un drum economic și România este inclusă.

Povestea producătorului de bere Brew Dog. Au început cu bere artizanală produsă într-un garaj și acum valorează 1 miliard de dolari. Mă bucur pentru ei, berea este foarte bună, o găsiți și la noi în magazinele de specialitate. Am fost în Edinburgh într-un pub de-al lor, foarte plăcută experiența.

Fotojurnalismul are probleme cu fotografiile trucate.

Unele localuri elimină wifi-ul. După moda cu “veniți la noi, avem internet gratuit”, acum cafenelele elimină wifi-ul oferit clienților pentru a-i face să interacționeze între ei. O fi scump 4G-ul la ei.

Un articol pro-recolte modificate genetic. Mie mi se pare un domeniu foarte puțin înțeles. Mai mult mă îngrijorează insecticidele cu care se stropesc recoltele, de prefer să cumpăr bio dacă am ocazia.

Cum pregătește un deli celebru din New York pastrama de vită.

Scandal după ce rapperul Bow Wow s-a lăudat că zboară cu un avion privat. De fapt, luase o cursă de linie, ca un sărac.

Ce să vizitați în Budapesta. Tocmai m-am întors de acolo și da, este un oraș foarte frumos. Cred că voi scrie și eu un mic ghid.

Astăzi, la ora 15, are loc cursa de Formula 1 din Spania.

  5 comentarii

 1. Comentariul de la cafenele fara wifi

  “O fi scump 4G ul la ei”

  “Link : Articol din NYTimes, despre o cafenea din Toronto …”

  Ori esti sarcastic, ori ignorant la ideea revolutionara de a socializa intr o cafenea… canadiana

    (Citează)

 2. Nimic despre marele atac cibernetic?
  despre Dacia ori CNE cu a sa declansare a sistemului de excitatie aferent turbogeneratorului Unitatii 1 intr-un perfect timing?

    (Citează)

 3. Desi mi-a placut de actor in CSI: Cyber, tot m-am distrat tare pe Twitter in ziua in #bowwowchallenge, chiar una dintre cele mai amuzante chestii din ultimii ani.

    (Citează)

 4. Bow wow doar a zis travel day si a pus o poza cu un private jet. Asta e fel ca pitipoancele alea de pe instagram care calatoresc in jurul lumii singure singurele.
  Who gives a f… cu ce zburat bow wow?
  Si inainte de social media erau oameni care aveau lucruri cumparate cu banii pe care nu ii aveau ca sa isi impresioneze “prietenii”.
  Prin america cafenele gen Starbucks sunt folosite pentru intalniri de afaceri pentru professile care nu au un birou si muncesc de acasa sau biroul e in “renovare”, altii invata pentru examene, isi fac lectiile, temele, altii au afaceri online. Asa ca o cafea de 5$ pana la urma e ieftina avanda in vedere ca ai birou pentru 1-3 ore cat o arzi pe acolo.
  Tipul cu cafenea din Toronto vrea sa iti vanda cafea si sa o tai de acolo, pana la urma cred ca un fel de fast food doar ca servesc cafea. Timpul ii ca spune daca e o ideie buna sau nu.
  In state operatorii au “unlimited data” 4G dar au limitata la 20-30Gb pe luna, pentru o singura linie te costa 90-130$/luna cu tot cu taxe plus telefonul 15-35$/luna.

    (Citează)

  • Da de ce nu a pus o poza cu avionul lui Aurel Vlaicu? Pentru ca e un cocalar infect, care trebuie faultat grav ca toti cocalarii infecti…bine ii fac toti care isi bat acum p..a de el.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus