un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dragnea nu s-a decis dacă-i șef suprem sau nu

5 May 2017  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Dragnea trebuie să se hotărască dacă este lupul mare și tare ce conduce PSD-ul, Parlamentul și Guvernul, așa cum singur se înfățișează în multe momente, sau este fraierul țepuit de toți subordonații săi, așa cum singur se înfățișează în multe alte momente, uneori alternând rapid între cele două stări.

Scurt istoric:

  • imediat după alegeri, Dragnea declara că nimic nu mișcă în guvern fără voia lui, că el a făcut programul de guvernare, că el decide tot ce mișcă în PSD șamd
  • după adoptarea OUG 13 #înnoapte, Dragnea era uimit. Nu știa nimic, era plecat, nu se aștepta la asta, nu vorbise cu nimeni, s-a luat decizia fără el.
  • în aprilie, Dragnea trăgea la răspundere diverși miniștri. Pe al Finanțelor că n-a știut să explice bine impozitul pe gospodărie, pe al Justiției că nu face proiectul de grațiere în ritm alert. “O să-i convoc la o întâlnire ca să-mi explice” și din astea, vorbind cu lejeritatea omului care dispune de miniștri după bunul plac, un alt semn clar că Grindeanu e acolo doar ca marionetă.
  • acum, după amendamentele lui Nicolae, Dragnea din nou nu știa nimic despre asta, totul s-a întâmplat împotriva voinței și ordinelor sale, este nevinovat ca o fetiță.

Cum stă treaba până la urmă? Cine conduce acolo? Că în mod sigur nu Grindeanu, măcar atât e clar!


Cred că trebuie subliniat din nou că amendamentele de zilele trecute privind grațierea corupților au fost introdus și pentru că doi senatori PNL lipseau de la ședința Comisiei Juridice, ceea ce a permis ca votul să fie 5-3 în favoarea hoției.

Faptul că cei din PSD vor să fure e știut de toată lumea, așa că mă așteptam ca PNL, care se bate cu pumnul în piept toată ziua pe la știri că fac opoziție năpastei roșii chiar să facă asta. Opoziție.

Alina Gorghiu, care a lipsit de la acea ședință, spune acum că totul a fost o strategie avansată. Da, halal strategie! E ca și cum la fotbal ai spune că strategia ta este să încasezi 2 goluri în prima repriză și apoi să marchezi 3 goluri în a doua. Ce-ar putea merge rău? Probabil a învățat strategie de la Pițurcă.

“Pericolul din Comisia juridica pe tema gratierii nu a trecut. A fost o strategie asumata de mine. Rezultatul a fost unul bun astazi (joi – n.r.), dar oricand, in orice secunda in Comisia Juridica se poate resupune la vot orice amendament. In baza unei solicitari se poate relua votul pe un amendament sau altul. Strategia a fost gandita in cascada de colegii juristi. Astazi am reusit sa respingem amendamentele. Pana nu vom vedea un vot in Senat nu vom sti care este intentia PSD. Ieri am fost o parte la comisie. Faptul ca am iesit din sala intr-un anumit moment nu are relevanta, pentru ca votul ar fi fost in favoarea PSD. Lucrurile, din fericire pentru noi, au functionat”, a declarat Alina Gorghiu. (Hotnews)

via GIPHY

Noroc că s-a putut vota din nou a doua zi, că dacă lucrurile rămâneau ca prima oară, nu mai scoteau cămașa nici din mama strategiei.

Iar acesta este PNL-ul “dreamteam”. La congresul din 17 iunie vor candida la șefia partidului Cristian Bușoi, Cătălin Predoiu și Ludovic Orban. Toți trei de ani buni în politică, deși sunt sigur că nu puteți numi nici măcar o lege pornită de ei sau vreun moment când v-au impresionat. Ah, iar Eugen Nicolaescu a fost propus de PNL pentru postul de viceguvernator al Băncii Naționale a României, probabil considerându-se că Isărescu singur nu o poate face praf.

    4 comentarii

  1. Isarescu este un Kim Ir Seng al BNR, dar totusi este mult mai profesionist ca Nicolaescu. Asta nu a fost la sanatate? Acum e finantist?

      (Citează)

  2. Eu sunt din ce in ce mai convins ca dragnea s-a coordonat de fiecare data cu colegii, si la oug 13 si la votul din comisia juridică de miercuri. Probabil ca seara a băut un gin si cu fostul sinistru al justiției si cu eugen nicolae. Nu sunt adeptul teoriilor conspiratiilor dar mi se pare ca lupta dusă de psd cu dna si codruta este coordonată undeva de cineva. STAM DE VEGHE.

      (Citează)

  3. Dragnea este ca orice sef,daca lucrurile merg bine el a coordonat si supravegeat personal,daca o da in bara o bagă pe aia cu am delegat dar am fost dezamăgit de rezultat vinovatul va platii.Fura toti organizat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus