un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 aprilie 2017

12 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Un teaser pentru Thor Ragnarok. Pare un film plin de clișeele uzuale, deși seria Thor n-a fost niciodată foarte palpitantă, ci mai degrabă a salvat-o Tom Hiddleston cu personajul său Loki.

    18 comentarii

  1. Referitor la “Google introduce o funcție bună în Chrome pe mobil”, anchoringul e implementat de mult. Primul lucru pe care il fac cand reinstalez un chrome e sa ma duc in //flags si sa ii dau enable.
    Poate ca acum doar il aduc in fata si il fac enabled by default.

      (Citează)

  2. Mie trailerul de la Thor Ragnarok imi place foarte mult.

      (Citează)

  3. Fain trailerul!

      (Citează)

  4. Telekom face niste mutari mult mai interesante pe corporate, le-a ajuns cutitul la os cred, stiu de o diversificare intr-un domeniu fara nici o legatura cu telecom.

    Acum 1 an pe vremea asta ne luam flit maxim de la agentul nostru cu sosete magenta.

      (Citează)

    • E foarte complicată situația și nu ține doar de ce vedem noi ca oferte.

      Eu mă gândesc că Deutsche Telekom nu are mare chef de investiții, câtă vreme statul român este acționar la Telekom și poate oricând să ia decizii ciudate sau să împiedice optimizarea companiei. S-ar putea ca, dacă statul vinde totul către DT, să vedem o evoluție mult mai rapidă spre ceva mai bun.

        (Citează)

  5. Daca noul Porsche electric nu va avea oglinzi retrovizoare se numeste ca e Mirrorless?

      (Citează)

  6. Abia mi am facut portare pe vodafone…

    Sa-mi bag picioarele!!!

      (Citează)

  7. Telekom se va bate pe servicii fixe cu RDS, pe mobile nu cred ca va concura prea curand cu Orange si Vodafone sau va concura din umbra ciupind.. lucrand in domeniu ceva timp, telekom sta prost tare la multe capitole, in primul rand relatia de comunicare cu clientii este foarte proasta, duc lipsa de oameni pregatiti si care sa-si mangaie 24/24 si 7/7 clientii, lucru la care ORO si VDF au investit in ultimii ai si doi la mana softul lor de cost control si facturare inca are probleme… revin cu ideea ca inca un operator mare ar face diferenta in Romania, nu neaparat de concurenta cat de alternative pentru clienti.

    Inca sper la hotspoturi Telekom peste tot in tara si in mijloacele de transport.. asa cum au ei infrastructura in jermania :D

      (Citează)

  8. Messenger….

    Asta-mi aduce aminte de o replică dintr-un film recent cu liceene (din SUA):

    “- Zice că ne creăm vieți perfecte pe Facebook.
    – Probabil că e pensionar dacă crede că mai avem conturi pe Facebook.”

      (Citează)

  9. stoica silviu

    12/04/2017 la 6:52 PM

    nwradu:
    E foarte complicată situația și nu ține doar de ce vedem noi ca oferte.

    Eu mă gândesc că Deutsche Telekom nu are mare chef deinvestiții, câtă vreme statul român este acționar la Telekom și poate oricând să ia decizii ciudate sau să împiedice optimizarea companiei. S-ar putea ca, dacă statul vinde totul către DT, să vedem o evoluție mult mai rapidă spre ceva mai bun.

    Telekomul a investit / investeste foarte multi bani in ultimii ani. Am lucrat pt ei in ftth-uri in localitati pitesti, sibiu, bucuresti, vaslui, constanta, titu, rm. Valcea. Au trecut de la cupru la fibra optica. Partea proasta este ca au preturi extrem de mari, de exemplu cand am vrut sa trec de pe rds-rcs pe telekom agentul de vanzari de la telekom mi-a oferit un pret cu ~aproximativ 30 ron mai mare pt aceleasi servicii ale rds-ului. Am spus pas. Anul trecut cand am vrut serviciile lor s-au apucat sa inchirieze liniile lor pt orange si vodafone care ofereau sub preturile telekomului in conditiile in care inchiriau “liniile” telekomului. Un paradox, nu?

      (Citează)

    • Nu paradox, este exemplu perfect despre cum o companie care nu și-a eficientizat procesele, ci are cheltuieli mari, este nevoită să vândă scump.

      Probabil că Orange adaugă niște costuri proprii mult mai mici peste cât dă pe acea închiriere și de asta ies competitivi.

        (Citează)

    • Acum aproape un deceniu cand vorbeam cu talent “up and coming” din telecom despre inutilitatea investitiilor lor in VDSL – ADSL, radea de mine.

      Cum sa alegi prostii aia de RDS care au infrastructura facuta pe genunchi sau cumparata de la retele de cartier facute la randul lor de pustani in vacanta de vara.

        (Citează)

  10. alxzen:
    Acum aproape un deceniu cand vorbeam cu talent “up and coming” din telecom despre inutilitatea investitiilor lor in VDSL – ADSL, radea de mine.

    Cum sa alegi prostii aia de RDS care au infrastructura facuta pe genunchi sau cumparata de la retele de cartier facute la randul lor de pustani in vacanta de vara.

    Buna asta cu rds-ul… adica e buna daca e gluma… ca daca vorbeai serios e trist … pentru tine

      (Citează)

  11. nwradu:
    Cita ce-i ziceau alții pe vremea aia, nu afirma el asta despre RDS.

    Aha, nu prea se intelegea… atunci are perfecta dreptate….mea culpa

      (Citează)

  12. stoica silviu

    13/04/2017 la 5:42 PM

    nwradu:
    Nu paradox, este exemplu perfect despre cum o companie care nu și-a eficientizat procesele, ci are cheltuieli mari, este nevoită să vândă scump.

    Probabil că Orange adaugă niște costuri proprii mult mai mici peste cât dă pe acea închiriere și de asta ies competitivi.

    Paradox este faptul ce desi ai “liniile” tale generezi un pret mult mai mare decat cei care inchiriaza fibra de la tine, mai ales ca pe segmentul servicii at trebui sa fie concurenti. In momentul cand incerci sa intri pe o piata, logic ar fi cu preturi sub concurenta, nu mai mari cu aprox. 50% pt acelasi serviciu (minus canalele digi).
    Cei care stabilesc preturile ar trebui retrimisi la o scoala economica sa invete despre economia de piata, despre pretul de dumping, marketing.. Si oferta lor de 10 euro nu este de 10 €, tva-ul este platit tot de client.
    Si la oferta de net ultimul punct este “1 licenta – 2 luni gratuit”. Se refera la nortonul pacii, sau la ce?
    Oferta facuta sa bifam cat mai multe puncte.
    Imi pare rau de telekom, ca la ce infrastructura (canalizatii, camine cat un apartament, intrari in blocuri si nise in fiecare apartament) nu ar fi avut voie sa intre nici in isp peste ei.
    Ei au descoperit fibra optica in 2012.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus