un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zoom optic 10x și alte funcții cu un accesoriu Hasselblad pentru Moto Z

2 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Moto Z este un telefon lansat în septembrie 2016 și creat pentru un sistem modular, cu accesorii care se prind magnetic de spatele acestuia, pe principiul “etichetă și borcan”.

Ca telefon, nu-i unul tocmai frumos. Are spatele plat de zici că l-au tăiat cu mașina de feliat mezeluri, iar acolo pe spate sunt niște pini de conectare la diversele accesorii despre care vorbeam. Ca hardware, Moto Z are un ecran de 5,5 inchi cu rezoluție 1440 x 2560 pixeli, chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, cameră de 16 megapixeli cu F/1.8. Bateria este de doar 2600 mAh, dar capacitatea pare chiar mare atunci când te gândești că grosimea telefonului este de 5,2 milimetri.

Accesoriul care mi-a plăcut mie cel mai mult este un modul foto produs în colaborare cu Hasselblad. Da, acel Hasselblad. Mă rog, nu știu în ce măsură compania suedeză a contribuit la realizarea acestui Moto Mod, dar rezultat este foarte bun. Modulul foto se atașează magnetic pe spatele unui telefon din gama Moto Z și oferă:

  • zoom optic 10x, obiectivul fiind un 25-250 mm în echivalent 35 mm
  • flash cu Xenon, puternic ca la o cameră compactă
  • senzor de 1/2,3″ cu pixeli de 1,55 micrometri, 12 megapixeli
  • fotografiere RAW
  • un grip cauciucat
  • stabilizare optică de imagine

Cum ar fi, în general ai un telefon în buzunar, dar când pleci în concediu (sau te duci la o expoziție sau altceva unde faci multe fotografii) cuplezi acest accesoriu Hasselblad și ai o cameră foto compactă cu caracteristici bunicele și cu întreaga putere și conectivitate a unui smartphone în spate.

Îmi place ideea. Mi-a plăcut și la LG G5, am cumpărat acel Cam Grip și-l foloseam exact cum spuneam mai sus, dar acest Hasselblad mod este pachetul complet, cu senzor, zoom optic și tot ce-am spus.

Și distracția cu Moto Z nu se termină aici, sunt disponibile mai multe mod-uri, le găsiți aici pe toate. Am văzut un difuzor JBL de dimensiune mare, ce transformă telefonul într-o boxă destul de puternică (din nou, mișto ideea, că telefonul poate rula sau face streaming la ce vrei tu), am văzut și o baterie suplimentară mare, am văzut și un proiector portabil ce-și făcea treaba declarată, chiar dacă proiecta pe perete o imagine mică și cam palidă.

Știu că nu vor cuceri piața cu aceste sisteme, dar mi-ar plăcea să văd la mai multe telefoane o astfel de versatilitate.

    1 comentariu

  1. Ideea e foarte interesanta (si eu as vrea asa ceva) dar din cate am citit in review-ul pe .com este implementata mediocru spre prost.
    Pe partea de foto camera externa ar fi cam la fel de buna ca cea integrata.
    Pe partea de video ar fi mult mai buna aia integrata in telefon. Deci… asteptam G2.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus