un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să nu ziceți că n-ați știut: aniversare Ground Zero cu bere și mâncare

28 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Ground Zero este un producător de bere artizanală, în loturi mici, atât de mici încât se găsesc doar prin câteva magazine de specialitate și cafenele/restaurante (deși recent au crescut de la 5000 la 10.000 de litri/lună capacitate de producție, așa că poate va fi mai ușor de găsit). Berea este foarte bună, iar la sediul lor au organizat vara trecută tot felul de weekenduri tematice în colaborare cu alți producători de mâncare (burgeri, pulled pork etc), de am fost de vreo 4 ori pe acolo în 2016 și tot de atâtea ori am plecat aproape-beat acasă.

Abia așteptam să înceapă din nou sezonul.

Iată că începe.

Pe 1 aprilie berăria sărbătorește 2 ani de existență și o face sub forma unui mic festival cu mâncare, muzică și bănuiesc că ofertă 1+1=3 la bere. 1 aprilie, ora 12, la Verde Stop pe Barbu Văcărescu 162-164, care-i un câmp unde anterior au mai avut loc și Burger Fest și Beer Craft. Tot ce știu este din eventul de pe Facebook. Eu merg cu siguranță.

Mâncarea va fi asigurată de:

  • Ella Székely de la Dianei 4 – care face un gulaș destul de bun, dacă nu mă înșel. L-am mâncat anul trecut la o petrecere la sediul Ground Zero.
  • Burger Van – care fac burgeri și sunt foarte cunoscuți pentru asta. Am mâncat de la ei pentru Turul Burgerilor și n-am fost foarte încântat, dar am mâncat de-a lungul anului trecut din nou de la ei și mereu am observat o îmbunătățire constantă în gust, rețete și metodă de servire.
  • Pește pâine – habar n-am ce mâncare pregătesc, iar numele nu spune multe pentru a clarifica misterul. I-am văzut de câteva ori pe la festivaluri de muzică sau mâncare.
  • Beautyfood – care vor face aici niște frigărui, niște ronțăieli de bere șamd. Nu știu despre ce-i vorba.

În anunțul inițial parcă văzusem că urmează să participe și cei de la Molcom, care fac un pulled pork foarte bun, dar au cam dispărut din varianta actuală a eventului. Or mai fi și alții.

Pe 1 aprilie, se anunță o vreme însorită și temperaturi de 15-18 grade în București. Pregătiți-vă ochelarii de soare.

(apropo de cum eșuează Internetul: nu există nici un serviciu de la care să faci embed de prognoză meteo, cum faci embed la o hartă sau o fotografie)

În perioada 30 martie – 2 aprilie are loc și Bucharest Coffee Festival, la Hanul Gabroveni. Nu știu mai nimic despre eveniment, dar sigur veți putea bea o cafea bună acolo.

    8 comentarii

  1. Nu stiu la ce fel de embed te-ai gandit, dar am gasit unul aici.

    https://www.meteoblue.com/ro/vreme/widget/setupday/bucure%C8%99ti_rom%C3%A2nia_683506

    Pare destul de customizabil.

      (Citează)

    • Acesta, în particular, arată ca acum 10 ani.

      Eu aș vrea, în primul rând, să aleg data pentru care-mi arată informațiile meteo, ba chiar un interval, în cazul în care scriu despre un festival, să zicem.
      Alte specificații ar fi:
      – să arate bine ca design
      – responsive
      – să arate vremea prin câteva pictograme și un pic de text (“zi însorită, dar pe seară pot apărea nori și după ora 9 pm poate și scurte averse”), cu informațiile esențiale. De exemplu, direcția vântului nu cred că este importantă. Asta dacă nu-l fac configurabil, desigur.

        (Citează)

  2. Ceva mai bine arata cel de la accuweather, dar tot nu au posibilitatea sa alegi o anumita data, doar urmatoarele 3 zile

    https://www.accuweather.com/en/free-weather-widgets/36hour

      (Citează)

    • Știu, am studiat și eu problema înainte. Unele site-uri oferă API, ai putea să-ți construiești ce vrei, dar nu merită efortul.

        (Citează)

  3. Va fi aglomerat, cu cozi imense, de-o sa te intrebi ce naiba ti-a trebuit sa vii la un eveniment de 2 lei in loc sa stai acasa sau sa te duci in parc.

    Deci eu nu calc la asa tampenie si nu mai calc vreodata la asa ceva, m-am invatat de anul trecut de la festivalul ala penal de la Romexpo.

      (Citează)

    • Nu-ți plac cozile? Antiromânule!

      Oricum, la Ground Zero la sediul lor cu curte n-au fost niciodată mai mult de 50 de persoane simultan, deci nu mă aștept aici la aglomerație ca la shaorma.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus