un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung a prezentat și noua tabletă Galaxy Tab S3 cu Android

27 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Eu am un Tab S2 și sunt foarte mulțumit de tabletă. O folosesc zilnic pentru a citi și foarte des pentru ce fac pe Internet, iar în deplasări scurte o prefer în locul unui laptop, că varianta de 8 inchi este mică și ușoară.

Tab S2 mi-a arătat că o tabletă performantă cu Android poate fi utilă. Din păcate, piața a fost cucerită de variante mult mai slabe, la 300 sau 600 de lei, cumpărătorii acestora au fost dezamăgiți și modelele au rămas aruncate într-un sertar, semnând cumva sentința pentru toată gama tabletelor. Mă îndoiesc că piața își va reveni; este greu să ai un telefon performant, darămite un telefon și o tabletă performantă.

Tab S3 continuă cu succes gama de top a tabletelor Android de la Samsung, deși, spre neplăcerea mea, doar cu un model de 9,7 inchi, nu și unele mai mici ca diagonală.

Hardware-ul este foarte bun: ecran 2048 x 1536, Super AMOLED, chipset Snapdragon 820 cu 4 GB memorie RAM și 32 GB stocare ce poate fi extinsă cu microSD, baterie de 6000 mAh cu încărcare rapidă.

Ecranul este suficient de bun pentru a oferi playback HDR pentru acele filme disponibile în această tehnologie (are Netflix unele). Mai interesant este sunetul, tableta include patru difuzoare “tuned by AKG” (care-i o companie ce aparține Harman, recent cumpărați de Samsung), iar prezentatorul a dat de înțeles că “flagship-uri viitoare” vor include căști in-ear marca AKG, probabil referindu-se la viitorul Galaxy S8.

Opțional, Tab S3 este disponibilă și cu conectivitate LTE 600 Mbps. Pentru această tabletă este disponibil și un S Pen, ca la seria Note sau Galaxy Book, și o tastatură pliabilă.

S Pen-ul este disponibil și sub aspectul unui creion clasic, printr-o colaborare cu Staedler. Cu această ocazie, am aflat că acel creion se numește “Noris pencil”.

Tableta arată bine. Colțuri frumos rotunjite, carcasă metalică acoperită cu un strat de sticlă, ca la actualele Galaxy S7, multe perforații pe laterale pentru cele patru difuzoare. Păcat că nu există și o variantă de 7 inchi, care ar fi fost mult mai portabilă. Prețul n-a fost comunicat, dar mă aștept la vreo 2600 de lei.

    6 comentarii

  1. Ce varianta de S2 ai, VE si 4G?

      (Citează)

    • Wifi only, neagră :p

        (Citează)

    • nwradu:
      Wifi only, neagră :p

      Eu sunt in dilema intre Samsung Tab S2 (8″) si Huawei Mediapad M3. Diferenta ar fi intre aspect ratio si faptul ca Huawei inca nu am vazut in niciun showroom.

        (Citează)

    • Greu de zis, și Mediapad e foarte bună. Vezi dacă are și husă smart cover cu tastatură in ea. Tab S2 are doar la varianta de 10 inchi.

      Sfatul meu e să iei ceva cu 3g/4g,că un abonament Digi e ieftin.

        (Citează)

    • Ai grija cu Digi. Eu tocmai fac portare de la ei. 2-3 euro platesti, de atat ai semnal. Inclusiv in Bucuresti. Si asta pe telefon! Lasa ca dau eu 8 sa nu ma doara capul! Si sunt multi in situatia asta.

        (Citează)

  2. 7 inchi ? Pai vine S8 Plus acum, e dupa colt. Sau daca mai ai rabdare Note 8.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus