un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Google Assistant vine pe toate telefoanele cu Android

28 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Una dintre cele mai bune vești de la MWC 2017 a sosit de la Google, care a anunțat că Google Assistant va fi disponibil pentru toate telefoanele cu Android 6, 7 și mai sus, începând cu următoarea perioadă. Se aplică ceva restricții legate de limbă și zonă, dar sper să-l pot instala și eu pe telefonul meu.

De la o vreme folosesc tot mai mult comenzile vocale rudimentare integrate în Google Now. Am activat funcția de recunoaștere vocală pe “ok, google” și, deși trebuie să vorbesc în engleză, mi-e mult mai ușor să spun “ok google, how’s the weather tomorrow in Barcelona?” decât să apăs de cine știe câte ori pe ecran pentru a intra în programele de meteo, a căuta orașul dorit și intervalul de timp. Telefonul îmi recunoaște aproape mereu comenzile și o voce robotică îmi răspunde cu ceea ce vreau să aflu.

Mai folosesc și alte comenzi. De exemplu, apăs un buton și zic “open gmail”, iar aplicația se deschide. Pot face asta fără să mă uit la telefon cu atenție. Pot spune “set a reminder for 30 minutes from now”, telefonul mă întreabă cu vocea sa robotică “ok, what should I remind you of?” și eu zic “cuptor”. Recunoaște cuvântul chiar și în română, iar peste 30 de minute îmi apare pe ecran “cuptor” cu o notificare sonoră. Și sunt și multe alte comenzi ce-mi câștigă timp și mă fac să simt că trăiesc într-o lume conectată.

Eh, Google Assistant este mult mai evoluat. Înțelege mult mai multe cuvinte cheie, asigură o interactivitate mai mare și rezolvă mult mai multe lucruri. Introdus odată cu telefoanele Google Pixel, a fost considerat unul dintre principalele atu-uri ale acestora și apreciat pentru ceea ce poate face.

L-am testat la Barcelona și știe să răspundă inclusiv la chestii de genul “should I get a coat tonight?” prin prognoza meteo. Am întrebat “what are the top restaurants in Barcelona?” și mi-a adus rezultate de pe Tripadvisor. Aș fi putut cere să mă ducă acolo și deschidea navigația.

Pe total, îl aștept cu interes.

Tot cu această ocazie, la standul Android am văzut cu ochii mei și telefoanele Google Pixel. Mi s-a confirmat părerea din fotografii: e un telefon tare urât. Urât rău, zici că l-am făcut din bucăți de la altele.

    5 comentarii

  1. <>

    Intre timp, poti sa apesi pe pictograma de accuweather si iti apare prognoza meteo pentru zona in care te afli…. sau pui un widget al aplicatiei …

      (Citează)

  2. Cătălin Tănase

    28/02/2017 la 7:00 PM

    Mie chiar îmi place aspectul Pixelului :)
    Acum am Nexus 6P, așa că nu se justifica schimbarea, dar altfel l-aș fi luat

      (Citează)

  3. io nu imi dau seama de nici o diferenta de design la smart phonuri. Toate is model caramida cu ecran.

    Sau e rasist sa spui asta, ca si cum ai zice ca toti chinezii seamana intre ei? sa-mi spuneti daca mai nou si asta e rasist.

      (Citează)

  4. https://developer.android.com/about/dashboards/index.html

    Peste 68% din telefoanele Android nu au versiunea 6 si 7. Ergo, majoritatea celor care detin Android NU au access la noul Google Assistant.

    In concluzie, titlul: “Google Assistant vine pe TOATE telefoanele cu Android” este cat se poate de inselator.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus