un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 5 februarie 2017

5 Feb 2017  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Și fără legătură cu ordonanța, mai ales, că poate v-ați săturat de ea. Nu contează! Cei de la putere nu s-au săturat, ba chiar se pregătește “the ordonanță strikes back”.

Franța interzice anumite mărci de țigări pe motiv că au nume prea atrăgător. Francezii au o legislație foarte strică în ceea ce privește fumatul, fiind vândute pachete nemarcate, cu avertismente mult mai mari scrise pe ele, iar acum cer schimbarea unor nume pentru a le face mai banale.

Un miliardar chinez a fost răpit, probabil chiar de agenți chinezi, dintr-un hotel de lux din Hong Kong. Deși misterul dispariției sale era adânc, după câteva zile a apărut o reclamă pe o întreagă pagină a unui ziar local, o scrisoare în care același miliardar cerea tuturor să nu fie îngrijorați, “se recuperează” în altă țară. Așa rezolvă statul chinez treburile cu cei care nu le dau procentul cuvenit, probabil.

Regele Cioabă i-a transmis lui Trump că romii vor să lucreze la ridicarea zidului dintre SUA și Mexic. Pentru că sigur asta va face Trump, va chema imigranți pentru a ridica un zid care să-i ferească de alți imigranți. Poate va fi ca-n bancul acela: “bine, ridicați zidul, dar lucrați de pe partea mexicană a graniței”.

Marea Britanie detaliază planul de a părăsi UE. Pare mai degrabă o listă de “sperăm că va fi bine”.

Copii de 14 ani lucrează 6 zile pe săptamână pentru a produce haine. Se întâmplă în Myanmar, dar probabil multe alte țări unde marile companii produc haine. Așa arată sclavia modernă. Nu-i mare diferență între sclavia de acum 300 de ani și asta, ci doar mijloacele de control sunt altele.

Britanicii cer amenzi de mii de lire sau închisoare pentru cei ce bagă lasere în ochii piloților de avioane.

Niște rețete de snackuri. Și altele aici.

Astăzi are loc Superbowl 51, New England Patriots vs Atlanta Falcons. Tom Brady caută al cincilea titlu de campion superbowl.

A fost descoperit un nou continent și este sub insula Mauritius. Continent în sensul geologic, pe când noi gândim continentele mai degrabă vizual, pe hartă.

Parcuri olimpice abandonate. Este frumoasă o Olimpiadă, dar când e făcută în țări care se chinuie să o pună în practică, parcurile respective rămân părăsite, lipsit interesul publicului pentru a le menține în continuare.

    7 comentarii

  1. Copii care muncesc sunt cu duiumul la noi la sate. E ceva normal…chiar banal, in aceasta tara.

    La ce sa te astepti, cand olimpiada e organizata de state ca Rusia sau Brazilia, in care educatia e o gluma proasta?

      (Citează)

  2. si cu uleiul de palmier e aceeasi discutie legata de exploatarea copiilor si femeilor
    youtu.be/RI7es73vC4s

      (Citează)

  3. Cred că în privința zidului propunerea lui Cioabă nu va fi luată în considerare. Ikea are o ofertă mai bună:
    http://www.the-postillon.com/2017/01/border-wall-ikea.html?m=1
    ???

      (Citează)

  4. Hai sa ne bucuram un pic de reclamele de la Superbowl :D

      (Citează)

  5. eBogdan: Hai sa ne bucuram un pic de reclamele de la Superbowl :D

    Nu prea mai poti, sunt infestate de corectitudine politica. Audi ales sa faca o reclama in jurul mitului “gender wage gap”.
    youtu.be/G6u10YPk_34
    de remarcat raportul dintre voturile negative si cele pozitive.

    La fel este reclama Budweiser care are un puternic mesaj pro emigrare
    youtu.be/7ZmlRtpzwos

      (Citează)

  6. de vreo luna jumate au schimbat pachetele de tigari in Franta, facandu-le pe toate la fel intr-o culoare cacanie. Ca si fumator ocazional gasesc asta ca pe o masura tampita

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus