un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lucrările de la Nicolae Grigorescu au 4 ani de întârziere

26 Jan 2017  ·

AUTO  ·

8 comentarii

Acesta este viitorul pod de peste Dâmbovița de la străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, așa cum arăta el în decembrie 2016 când am trecut pe acolo.


Lucrările ar fi trebuit finalizate în 2013, dar nu s-au înțeles la expropieri și nu s-a lucrat pe șantier. Au fost reluate în 2014 cu termen de finalizare 2015, apoi cu termen de finalizare iunie 2016, apoi a fost amânat pe iulie 2016. Nu știu cum poți ajunge să crezi că mai ai nevoie de doar o lună în plus la lucrări, ca apoi să descoperi că poate în vara 2017 va fi gata, dar așa s-a întâmplat. Probabil că s-a dus Sava pe șantier atunci și i-a crezut pe cuvânt pe cei de acolo.

Străpungerea respectivă prevede lărgirea străzii dintre Dâmbovița și bd Pallady, acest pod peste râu și apoi un drum nou până în Șoseaua Olteniței (de fapt pe strada Iulia Hațeganu, iar la intersecția cu Vitan-Bârzești probabil se va face un giratoriu). Termenul inițial de finalizare era gândit astfel încât această nouă rută să preia o parte din traficul de pe Vitan Bârzești și Piața Sudului, pentru ca acolo să poată fi construit celebrul pasaj subteran. Pe centrul podului este lăsat loc pentru tramvai, dar acesta se va face într-un viitor mult prea îndepărtat ca să-l mai amintim.

Proiectul este chiar mai complex de atât. Peste Dâmbovița se fac și două poduri la nivel, pentru întoarcere rapidă, plus conexiuni de acces pentru străpungere.

Cum străpungerea n-a fost gata la timp, este unul dintre motivele pentru care la Piața Sudului este haosul de pe lume. Nu-i nimic, n-ar fi București dacă totul ar merge bine. Stăm în continuare în trafic și praf, ce dacă murim mai repede?

Asociația Pro Infrastructura are un clip din dronă, filmat în octombrie 2016, cu stadiul lucrărilor:

În alte știri, finalizarea metroului din Drumul Taberei a fost din nou amânată de pe final de 2017 pe primul semestru din 2018, zice Hotnews. Asta poate însemna ianuarie sau iunie 2018, nu? Și cum abia a început 2017, probabil că vor mai apărea noi amânări, deci mă aștept să-l vedem gata în decembrie 2018, poate 2019. Și cu trenuri vechi, cel mai probabil, pentru că achiziția unora noi a fost blocată de o anchetă DNA.

    8 comentarii

  1. Stirea zilei e ca astazi nea Nicu ar fi implinit 99 de ani dar chiar si la varsta asta n-ar fi permis amnistia!

      (Citează)

  2. Intre timp sa mai construiesc 4 cladiri de birouri in Pipera, iti dai seama ce aflux de populatia va fi inspre nordul capitalei ?
    Cred ca e timpul sa ne mutam din Bucuresti nu sunt si nu vor fi perspective pentru o viata mai buna.

      (Citează)

    • Nu numai. La anul se deschid clădiri mari în Militari și Grozavesti, acum acesta la Timpuri Noi și Grozavesti.

      Cele de la Timpuri Noi sunt primele două din vreo șase.

        (Citează)

  3. Bă mai terminaţi cu marota aia că de la șantiere e praf în București. O fi și de la șantiere dar poate vă aduceţi aminte că trăiţi la marginea Bărăganului.

      (Citează)

    • Șantierele generează mult praf, dar pe locul 1 aș spune că-i distrugerea spațiului verde din cartier pentru că n-a fost întreținut, ba chiar s-a parcat pe el până a murit orice fir de iarbă.

      La mine aici erau două suprafețe mari de “spațiu verde”. Aiurea, era doar pământ, vedeam cu decolează praful ca-n imaginile din vestul sălbatic. La fel și la rădăcina oricărui copac din oraș, cimentul de la tot felul de lucrări șamd.

      Bărăganul… mai la coada clasamentului.

        (Citează)

    • Zeci de kilometri pătrați de câmp bătut de soare și vânt în jur și de fapt erau metrii ăia pătrați de gradină de lângă bloc de vină. Știi cum e, dacă auzi copite e probabil cal nu zebră.

        (Citează)

  4. “cu termen de finalizare iunie 2016, apoi a fost amânat pe iulie 2016. Nu știu cum poți ajunge să crezi că mai ai nevoie de doar o lună în plus la lucrări, ca apoi să descoperi că poate în vara 2017 va fi gata”

    Cum, nu știi?

    Și despre Pasajul Piața Sudului s-a zis că va fi gata în iunie 2016, după care data finalizării a fost amânată pentru decembrie 2018.

    Chiar nu știi de ce?

    Ce-a fost în iunie 2016?
    Exact, alegeri locale! Dobitocul ăla de Sava, care era interimar la Capitală după l-au găjbit pe Oprescu și candida la Sectorul 4, își făcuse birou acolo, pe șantier.

    Ia d-aici, de atunci. Aș râde, dacă nu mi-ar veni să plâng.
    http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/video-lucrarile-de-la-pasajul-piata-sudului-filmate-din-drona-501818

      (Citează)

  5. Traim la marginea Baraganului iar perdelele forestiere din jurul orasului mai sunt doar asa de forma , daca n-au ajuns deja in sobele cetatenilor din zona

    Asteptam si alte realizari marete ale doamnei Primar …macar o idee o schita , ceva pus in practica

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus