un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Emisiuni: House Hunters și Log Cabin Living

12 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

De câteva luni ne uităm foarte des la emisiunea House Hunters de pe Travel Channel. Dacă n-ați văzut-o, fiecare episod de 30 de minute arată un cuplu  ce se mută într-o țară și caută pe acolo casă de închiriat sau de cumpărat într-un anumit buget. Un agent imobiliar îi preia și le arată trei apartamente sau case, iar la final ei aleg una.

Emisiunea are loc în toate colțurile lumii. Chiar mă întreb cum asigură logistica și cum găsesc atâtea cazuri de filmat. Am înțeles că a fost un episod chiar și în România cu niște americani ce se mutau aici și li s-au arătat apartamente pe lângă Herăstrău și o casă spre Corbeanca. Am văzut și căutări în Sofia sau Tirana, dar mult mai plăcut este când vezi cum arată apartamentele sau casele din Copenhaga, Aruba, Guatemala, Taipei, Sydney și cam orice alt loc. A fost un episod cu unii care voiau să se mute în Africa în pustietate, într-un fel de parc-rezervație cu câteva căsuțe printre care alergau animale sălbatice.

Noi ne uităm la episoade și ne minunăm de cum arată casele în diverse părți ale lumii și cât costă ele, plus ce părere au viitorii chiriași despre ele, în funcție de unde vin și ei. “De ce are mașina de spălat rufe în bucătărie?” “De ce are chiuvetă în dormitor?” “Dormitorul de oaspeți este foarte mic, dar uitați ce terasă mare are!” “Da, e Taiwan, bucătăria este cât o debara din Europa” “Vrem o casă cu 5 dormitoare, trei băi, curte, bucătărie mare, aproape de centrul orașului! Nici o problemă, așa sunt toate aici!”. Unii în Danemarca aveau toboganul de gunoi în bucătărie, ascuns cu un mic hublou într-un perete.

house_hunters_1house_hunters_2
house_hunters_3house_hunters_4

O emisiune derivată din aceasta și la fel de mișto este Log Cabin Living, transmisă tot acolo. La fel, un cuplu caută cabane în tot felul de locuri izolate, cabane care de obicei sunt niște construcții foarte spectaculoase, cu ferestre mari, tavane înalte și tot felul de terase și balcoane spațioase. Plus că majoritatea sunt în locuri superbe cu vedere la munți, lacuri, plaje sau alte asemenea. Sunt invidios că există astfel de case.

log_cabin_living_6log_cabin_living_5
log_cabin_living_4log_cabin_living_3
log_cabin_living_2log_cabin_living_1

Sper că vă uitați și voi la cele două show-uri. Canalul care le produce mai are și altele precum House Hunters Vacations, cu unii care caută case de vacanță în tot felul de locuri exotice (la naiba!) sau Hawaii Life, dar nu știu dacă le dă și Travel Channel la noi.

    19 comentarii

  1. House Hunters au 3 episoade in Romania daca tin eu bine minte.

    De asemenea, existau informatii pe net cand am cautat eu, ca emisiunile lor se filmeaza la mult timp dupa ce oamenii se muta efectiv acolo. Mi ae pare insa cam complicat sa scoata din casa pentru a filma si apoi sa o amenajeze iar.

    Per total emisiune e tare, noi ne uitam de foarte mult timp la ea. Ma enerveaza insa cand reiau prezentarile caselor de cateva ori pe episod.

      (Citează)

  2. Nevasta-mea a descoperit House Hunters, m-a molipsit si pe mine. Misto tare, cand ne nimerim pe Travel greu ne mai dezlipim, mai ales ca dau si cate 3 episoade succesiv.

      (Citează)

  3. “ne uităm”.
    u have grown, little padawan.

      (Citează)

  4. Mie-mi place cel mai mult când se mută unii în Singapore sau Hong Kong și li se prezintă apartamente “mari”, de 35 mp.

    Am văzut unul care avea trei camere pe 35 mp, dintre care o cameră era un pat dublu între trei pereți și jumătate. Adică patul acoperea toată suprafața “camerei”. Nu exista nici ușă, că nu era loc. Chiria era de vreo 3000 de dolari pe lună.

    Și noi ne uităm :)

      (Citează)

  5. Cel putin la house hunters sunt exagerate preturile, probabil intentionat(in Bucuresti si Cluj am recunoscut zonele si preturile erau mult mai mari decat pretul zonei, acelasi lucru si cu episodul din Myanmar

      (Citează)

  6. Ruxandra Ciocarlan

    12/01/2017 la 8:48 AM

    Si noi ne uitam la ele si visam cu ochii deschisi. Nu va ia pofta sa va mutati intr-o tara exotica la malul marii si sa scrii blogul de acolo?

      (Citează)

  7. Are cineva idee pe unde am gasi episoadele din romania?

      (Citează)

  8. Sigur o sa-ti placa articolele de pe imgur unde lumea posteaza poze cum arata o zi obisnuita din diferite colțuri ale lumii: A Day In The Life – http://imgur.com/gallery/LfrH2

    In ultima vreme urmaresc la TV emisiunile Forged in Fire pe History Channel, Cautatorii de aur si Drone pe Viasat Explore

      (Citează)

  9. alin:
    Cel putin la house hunters sunt exagerate preturile, probabil intentionat(in Bucuresti si Cluj am recunoscut zonele si preturile erau mult mai mari decat pretul zonei, acelasi lucru si cu episodul din Myanmar

    de ce ar face asta?

      (Citează)

    • nu stiu de ce ar face asta, dar asa e. ma uitam la emisiune cand eram la medic in sala de asteptare (ca si stateam cate 1-2 ore) si ma mai uitam pe telefon la preturi in zona.

        (Citează)

  10. house hunters miroase a facatura de la distanta….

      (Citează)

  11. Eu nu beau cafea dimineata, cafeaua mea e un episod si jumatate din House Hunters, cat apuc pana ies din casa. Inca ma mir de un chirurg argentinian care a ales sa traiasca in pustietate si era incantat de toaleta-n curte…si am ajuns s-o urmaresc pe-o bloggerita mutata la Paris (deja nu mai e acolo). Cool!

      (Citează)

  12. Si mie imi place f mult House Hunters, ma uitam de acum 3-4 ani la ea. Emisiunea asta m-a inspirat sa plec din tara.

      (Citează)

  13. Mi se pare ca “House hunters” e un fel de teatru.
    Ar putea sa schimbe replicile din cand in cand. Au prea putine in repertoriu.
    Nu stiu daca preturile sunt relevante pentru tarile / orasele / zonele alea.
    Faptul ca repeta aceleasi informatii de cateva ori intr-un episod si ca in pauze sunt aceleasi filmuletze, nu-i prea placut.

      (Citează)

  14. Legat de emisiune: https://imgur.com/gallery/mx0AX

      (Citează)

  15. Eu ma uit pe Fine Living la vanatorii de case + ca mai au si multe altele interesante gen viata in Caraibe sau viata pe insula. Habar nu aveam ca dau si cei de la Travel Channel. Banuiesc ca e aceeasi emisiune si pe Travel dau episoadele mai recente daca nu ma insel.

      (Citează)

  16. Unde se pot vedea astea online ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus