un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Avem șanse să ne calificăm la mondialul de fotbal din 2026

11 Jan 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Asta după ce FIFA a anunțat oficial că va crește numărul echipelor participante de la 32 la 48.

Desfășurarea devine ușor dubioasă, vor fi 16 grupe de câte trei echipe. 32 de echipe din cele 48 trec mai departe într-o fază eliminatorie, adică primele două din fiecare grupă. De acolo se merge mai departe în mod uzual, cu meciuri eliminatorii. Vor fi în total 80 de meciuri, dar tot 32 de zile va dura totul.

Încă nu s-a decis cum vor fi alocate continentelor cele 16 sloturi suplimentar inventate, dar probabil că Europa va primi vreo 4 sau 5, ocazie cu care poate că încape și România acolo, spre bucuria știriștilor și a producătorilor de bere și semințe.

Dacă nu ne calificăm, nu-i nici o problemă. Poate cândva vom fi gazde și intrăm din oficiu. Poate ca prin 2068 campionatul va include 128 de echipe și va dura 90 de zile, să fie sport pentru toți, caz în care poate avem șanse să ne calificăm și noi.

cupa_fotbal_2026

sursa: CNN.

  11 comentarii

 1. Acel moment cand sunt 3 echipe intr-o grupa, sa le zicem X, Y, Z. X bate pe Y cu 5-0 in primul meci si pe Z cu 2-0 in al doilea meci ca nu au mai tras asa tare. In cazul asta Y este obligata sa bata pe Z ca sa se califice, in caz de egal, golaverajul este favorit echipei Z. Nu poti stabili un clasament corect din 2 meciuri din grupa. Este absurd!
  Mai bine faceau 8 grupe de 6 echipe si mergeau primele 2 mai departe. Si pastrau sistemul eliminatoriu cu optimi! fifa….

    (Citează)

 2. bani. toate deciziile astea se iau numai cu gandul la bani.
  Nu la echipe, nu la jucatori.

    (Citează)

 3. Sunt sigur ca si tu te-ai bucura daca Romania s-ar califica, nu doar stiristii si producatorii.

    (Citează)

 4. Da, noroc ca au marit numarul de echipe participante la 48, ca sa incapem si noi pe 47.

    (Citează)

 5. Eu pun de o echipa acum, avem toate șansele. Ne băgăm?

    (Citează)

 6. Si daca ne calificam, avem sanse sa trecem si de grupe, daca nu cadem iar cu Albania! :))

  Trecand peste “haz de necaz”, imi place sa cred ca Ianis Hagi chiar va duce Romania la Mondialele din 2026, dar si la cele din 2022.

    (Citează)

 7. De ce ?

    (Citează)

 8. peste 20 de ani o sa fie un adevarat miracol cand nu o sa fii obligat sa participi la CM

    (Citează)

 9. Ca in orice sport ai nevoie de multi ani de munca pentru performanta. In Romania daca esti fotbalist si faci un 10000 de euro pe luna nu mai ai chef sa alergi dupa minge, cand poti sa te petreci pana dimineata cu toate strambele, dar nu e o problema se rezolva cu o mica investitie la chirurg estetician.

    (Citează)

 10. Campionatul asta mondial tinde sa devina din ceva exclusivist, unde participau cele mai bune echipe din lume, in ceva banal, un fel de campionat de gradinita, unde participa toti, indiferent cat de afoni sunt.

  48 de tari inseamna aproximativ o treime din tarile de pe pamant.

    (Citează)

 11. Vezi ca Europa primește doar 3 locuri (13 primește acum) în plus din cele 16 adiționale.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus