un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mic dejun ieftin și bun, în toată țara (p)

21 Nov 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Dacă sunteți într-un drum prin țară sau căutați un mic dejun chiar și în orașul vostru, intrați într-o benzinărie Rompetrol, unde mai multe variante sunt disponibile la un preț foarte bun pe întreaga perioadă a zilei.

Le-am văzut recent pe toate deodată, că a fost eveniment special, și am fost surprins de două aspecte:

  • prețurile reduse.
  • ingredientele naturale, de fapt întreg meniul parcă-i făcut pentru persoane preocupate de fitness și greutate.

Prețurile au fost cea mai mare surpriză (sau, dacă vreți, mică surpriză): un mic dejun costă 9,5 lei, ceea ce este remarcabil având în vedere că toate includ și un espresso sau un cappuccino Lavazza, care separat costă 4 sau respectiv 6 lei. Practic, dacă intri după o cafea, mai dai între 3,5 și 5,5 lei și iei și ceva bun de mâncare.

Cele patru meniuri de 9,5 lei sunt următoarele:

  • Salată de fructe proaspete, croissant cu cereale și un cappuccino. Primești chiar multe fructe, e ditamai caserola, cea văzută de mine conținea inclusiv kiwi, banane și portocale.
  • Croissant cu cereale, cremă de branză, câteva felii de cașcaval, măsline și legume, plus cappuccino.
  • Croissant cu cereale, un măr, gem de fructe și unt, plus espresso.
  • Omletă cu bacon și brânză, măsline negre, salată de legume, croissant cu cereale, plus un espresso.

Toate costă 9,5 lei. Sunt alte cafenele sau benzinării unde nu poți lua o cafea și un croissant cu banii aceștia, nu mai zic de restul. Croissantul cu cereale ține loc de pâine, este cald și pufos, iar restul ingredientelor sunt de bună calitate, de exemplu crema de brânză este Exquisa. Legumele, în caz că nu v-ați prins, sunt morcovi și castraveți pentru că acestea sunt culorile oficiale Rompetrol (nu m-am prins nici eu până la explicația oficială).

Primul și ultimul par cele mai consistente, dar nu neglijați combinația de croissant cu cremă de brânză și legume. Eu pe aceea am mâncat-o și, dacă la o primă vedere nu pare multă mâncare, te saturi ronțăind toate acele legume. Cel cu croissant, unt, gem și un măr sau cel cu salata de fructe pot fi potrivite și ca o gustare pentru un copil, iar voi rămâneți cu cafeaua.

Meniurile acestea sunt disponibile pe tot parcursul zilei, nu doar dimineața, în toate benzinăriile Rompetrol din țară, pe lângă tot restul meniului de sandvișuri și fripturi și alte preparate.

Mai jos vedeți și deserturile care intră acum în oferta lor. Interesante sunt macaron-urile, care costă 2,5 lei bucata și sunt făcute de o cofetărie specială, condusă de niște francezi, care produce patiserie și torturi pentru hoteluri din București. Pentru macarons se folosește rețeta originală, cu făină de migdale, frișcă naturală, ciocolată de bună calitate și atenția la detalii necesară. În perioada sărbătorilor vor avea o ofertă specială, 4+1 gratuit la 10 lei. De obicei o bucată făcută după rețeta tradițională costă 5 lei pe la alții.

rompetrol_dulciuri

Majoritatea produselor de patiserie sunt făcute cu unt, nu cu margarină, iar pentru sărbători vor apărea tot felul de produse cu rețete “de sezon”, precum gogoașa de Crăciun sau brioșa cu ciocolată și portocale, macarons cu măr și scorțișoară șamd.

rompetrol_mic_dejun_02

 

    16 comentarii

  1. dar pentru astia care nu servim cafele ? nici macar o apa plata ceva ?

      (Citează)

  2. Sau masline verzi :) pentr cei care nu ” gusta” maslinele negre.

      (Citează)

  3. Ce drequ` ba Radule – in Rompetrol nu ma mai duceam sa-mi iau micul dejun :)) (acum am vazut ca e Publicitate)

    Cateva despre Rompetrol :
    Foarte foarte curat sau cel putin asta e aspectul pe care mi l-a lasat
    Cafeaua este foarte buna (daca o vrei la pachet ti-o pun din pacate intr-un pahar d-ala mic si cu aspect foarte foarte “ieftin” de cafea de dugheana si gustul va fi mai mult de hartie decat cafea (in mod normal nu ar trebui sa se intample)
    Benzina si motorina – sunt foarte bune – servirea si amabilitatea la fel (am un PECO nou Rompetrol fix langa mine pe soseaua viilor)
    Apa/Aer pentru curatat / suflat / umflat .

      (Citează)

  4. “Hai sa oprim in benzinaria asta sa mancam” said no one ever

      (Citează)

    • Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ajung pe A2 sau pe A1 obligatoriu opresc sa mananc la o benzinarie.

        (Citează)

    • Sorin:
      “Hai sa oprim in benzinaria asta sa mancam” said no one ever

      Ai fi uimit.

      Sunt o mulțime de orașe unde “ieșitul” în oraș se face la benzinărie, că-i un loc curat, cu aspect modern, mese și un meniu modern. Nu doar la Rompetrol, cred că toți operatorii de stații pot spune asta despre multe de-ale lor.

      Și pe aici prin București știam, pe vremea liceului, alți tineri pentru care locul de ieșit era la benzinărie, că asta aveau lângă școală și acolo stăteau la suc.

      Asta Rompetrol unde am fost avea o cameră separată cu mese, sticlă multă, privelișțe la un gazon și ceva copăcei.

      Iar la drum lung unde să oprești? Uită-te la orice benzinărie mare de pe drumurile circulate, e plină de mașini ai căror șoferi iau o pauză.

        (Citează)

    • Sorin:
      “Hai sa oprim in benzinaria asta sa mancam” said no one ever

      Si cu toate astea sunt mai multe benzinarii care au si restaurant. Cum iti explici asta?

        (Citează)

  5. razorsbk:
    Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ajung pe A2 sau pe A1 obligatoriu opresc sa mananc la o benzinarie.

    #opulenta

      (Citează)

  6. E bine că nu e doar până la ora 10 dimineața, ca la alte benzinării/restaurante fast-food.

      (Citează)

  7. nu stiu ce are in comun fitnessul/greutatea cu Croissantul. NU cred ca realizezi cate incrediente are un Croissant de benzinarie.

      (Citează)

    • Ba da, dar tot am fost uimit. Dacă vrei un mic-dejun ieftin, cred că mai rapid îl faci din pâine, bacon, un ou și un cartof deep fried. Eu la asta mă așteptam ducându-mă acolo, nu la salată de fructe, legume șamd.

        (Citează)

  8. Sorin:
    “Hai sa oprim in benzinaria asta sa mancam” said no one ever

    Am mancat micul dejun in benzinarie cand am stat la hotel fara mic dejun inclus (de fapt fara restaurant) si nu aveam chef de McD, KFC si altii.
    Sunt fan Rompetrol dpdv sandvisuri, cred ca sunt cele mai bune dintre cele de la benzinarii.

      (Citează)

  9. andreea cristina

    22/11/2016 la 7:24 PM

    Am citit la un moment dat că Rompetrol are 138 de bezinării în care intră zilnic peste 80.000 de clienți. Dacă mergi să alimentezi ai și posibilitatea să servești micul dejun. O veste bună.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus