un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Renovarea Observatorului Astronomic este aproape finalizată, iar clădirea arată foarte frumos

24 Oct 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

Și clădirea de pe Bd Lascăr Catargiu, între Romană și Victoriei, arată foarte bine. Ia uitați ce vilă mândră a ieșit la suprafață odată ce schelele au fost demontate:

observator_astronomic_bucuresti_06
observator_astronomic_bucuresti_13

Frumos, nu? Întreg bulevardul arată tot mai bine în fiecare an pentru că multe dintre vilele arătoase de acolo au fost fie renovate de stat, fie (mai des) cumpărate și renovate de noii proprietari, de obicei firme cu bani.

Observatorul Astronomic Urseanu arată bine acum, dar în teorie este un eșec al Primăriei București:

  • proiectul de consolidare a demarat în octombrie 2011, acum 5 ani, și urma să coste 11 milioane de lei, din care 6,3 milioane bani de la UE prin fonduri europene. Termenul de finalizare era decembrie 2014, că atunci era termenul limită pentru fondurile europene.
  • autorizația de construire a fost emisă de PMB în aprilie 2013. Poate că atunci au avut bani.
  • lucrările au început în iulie 2014, nu știu de ce
  • termenul de finalizare s-a modificat pe panou din decembrie 2014 în decembrie 2015, că a fost obținută o amânare pentru decontarea fondurilor europene.
  • n-a fost finalizat atunci, așa că termenul final-final a fost stabilit al 30 iunie 2016.
  • nici acest termen nu a fost respectat și finanțarea europeană, cât mai era ea de tras, a fost pierdută precum s-a întâmplat și în proiectele de la Piața Sudului, Arcul de Triumf și altele. Am scris aici despre asta.
  • pe 3 iulie 2016 noul primar Firea anunța că lucrările la Observator sunt aproape gata și termenul de finalizare a fost prelungit la 30 septembrie 2016.

Lucrările nu sunt finalizate nici acum. Schelele au fost scoase, dar mai sunt finisaje de făcut, iar muncitorii sunt în continuare pe acolo. Cine știe cum o fi prin interior. Pe panourile ce descriu lucrarea un termen de finalizare a rămas la decembrie 2015, iar pe al doilea panou a fost șters de tot și nu se mai precizează nici un termen.

Arcul de Triumf ar fi trebuit finalizat pe 31 octombrie 2016. Momentan încă are garduri în jurul său, iar de montarea sistemelor de amortizare la cutremur nu am auzit nimic, deci mă îndoiesc că termenul va fi respectat. Probabil că parada de 1 decembrie nu se va ține acolo.

    3 comentarii

  1. Propun mutarea Arcului de triumf in locul Observatorului astronomic.Astfel se va respecta termenul limita de finalizare.

      (Citează)

  2. Au montat sisteme pentru amortizarea la cutremur, a fost un articol pe Pro TV.
    Sunt curios, se laudau ca vor face un tunel subteran pentru a permite accesul mai usor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus