un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit – 30 octombrie 2016

30 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Au fost alese cele mai bune 50 restaurante din lume în 2016. Dacă aveți Netflix, căutați Chef’s Table, un serial-documentar despre bucătari celebri și restaurantele lor. Îi veți vedea acolo pe mulți dintre cei din lista aceasta.

Încă o femeie își vinde virginitatea în SUA pentru o sumă mare de bani. Partea interesantă din articol: bordelurile sunt permise în Nevada, dar numai în județele cu mai puțin de 700.000 de locuitori. Este și o discuție bună despre dacă femeile ar trebui să aibă voie sau nu să facă asta.

Shannen Doherty arată cât de dificil este tratamentul pentru cancer. O știți drept Brenda din Beverly Hills 90210. Și-a documentat boala cu fotografii și filme. Nu arată bine.

În New York se construiește un nou zgârie-nori, One Vanderbilt Avenue. Articolul este și o istorie a clădirilor înalte americane, unde în 1915 se construia deja a doua generație de zgârie-nori și au apărut legi ce cereau îngustarea treptată a turnului spre vârf, ceea ce a schimbat complet arhitectura lor.

Ultima aeronavă A310 a TAROM a fost retrasă din circulație. Din ce urmăresc eu, pare că TAROM este singura companie aeriană căreia îi scade flota, în timp ce toți ceilalți sunt pe creștere.

Fotografiile bune ale săptămânii.

Cum să fotografiezi stelele cu timp lung de expunere. Ca să le surprinzi traiectoria pe cer.

Fotografie cu craterul lăsat de Schiaparelli pe Marte. Lăsând la o partea eșecul misiunii europene, care în continuare are probleme în a ateriza o sondă pe planeta roșie, mi se pare mișto că avem sateliți în jurul  unei alte planete ce pot obține astfel de imagini.

    10 comentarii

  1. nsfw missed

      (Citează)

  2. Si cam de ce nu ar avea voie o femeie sa faca ce vrea cu corpul ei?

      (Citează)

  3. De restaurantul de la numarul zece iti spuneam…din tara bastilor…gateste numai la foc cu lemn…yummmy :)

      (Citează)

  4. Gaelex:
    Pentru ca de exemplu un copil nu il concepe de una singura.

    Nici un barbat nu poate concepe un copil de unul singur. Alt motiv?

      (Citează)

  5. Gaelex:
    Pentru ca de exemplu un copil nu il concepe de una singura.

    În ce fel e legată concepția unui copil de subiect? Numai femeile virgine concep copii? Numai femeile care își vând virginitatea concep copii? Sau poate e invers, femeile când își vând virginitatea concep sigur copii?

      (Citează)

    • In felul ca sexul poate duce la procreere. Dar eu ma refeream la alta situatie in care consider ca femeile nu ar trebui sa decida singure.

      In definitiv, asta a fost argumentul lor cand au vrut drept de vot acum mai bine de o suta de ani – ca deciziile unora, adica ale barbatilor, le afecteaza si pe ele dar fara sa aiba dreptul de a comenta. Se pare ca au uitat ce nu le convine.

        (Citează)

  6. Radule, nici macar un cuvand despre Colectiv? Niciun articol despre cum totul este la fel? Chiar trebuie sa uitam? Chiar trebuie sa lasam totul asa si sa ne facem ca nu ne pasa? Daca erai tu in acel club? Sau poate eu? De ce voi cei din lumea internetului nu faceti ceva sa scoateti oamenii in strada? De ce peste tot e numai tacere? Chiar toti asteptati black friday-ul? Cum ar fii ca toti banii ce o sa-i castigi din profitshare de black friday sa ii donezi victimelor din Colectiv sau poate unor copii sau bunici in nevoie si sa publici aici doar o poza si atat cu zambetul celor ce primesc…Hai Radule misca ceva…ieri pe 29.10.2016 aproximativ 3 ore mi-a luat ( mers pe jos de acasa pana la Colectiv ) sa merg sa aprind o lumanare .. 3 ore din viata mea …3 ore pe care cei ce au murit nu le mai au…in Centrul Vechi la ora 22 era veselie…acceasi veselie falsa a unor oameni care nu ridica privirea mai sus de parter, placerea lor de a sarbatorii Hallowen-ul …tristetea mea …sulfetul meu e plin de ura fata de ei, de noi, de voi…uitam prea usor, uitam ca mor bebelusii in spitale, ca mor batranii fara ajutor si cel mai grav mor cei tineri, cei ce trebuie sa duca tara asta mai departe, din cauza nepasarii … la un an de la Colectiv spitalul de arsi sta sa cada, iar sectia de la Floreasca e la fel..INCHISA….un om al strazii a murit zilele trecute pentru ca nu a putut fii tratat de arsuri intr-o sectie speciala asa cum cele din strainatate…dar deh.. avem tot ce si-au dorit parintii nostrii in 89 – libertate, magazine, mancare, masini…. dar din pacate NU AVEM NIMIC! Nu avem spitale, nu avem drumuri, nu avem infrastructura, nu avem invatamant, nu avem legi, nu avem bun simt, nu avem onoare, nu avem conducatori si nu avem nici opozitie, nu ne avem unul pe celalalt, nu mai avem ROMANIA cea MARE…PACAT! Uitam ca pe 30.10.2015 au murit 64 de oameni…si multii altii sunt mutilati pe viata!

      (Citează)

  7. sa nu fim ipocriti…
    wow 3 ore trebuia sa te lauzi? lumanarea cat te-a costat?

    cei din Colectiv (inainte de momentul T0) aveau tot acceasi veselie falsa a unor oameni care nu ridica privirea mai sus de parter?

    acolo oare nu aveau placerea lor de a sarbatorii Hallowen-ul ori rockul ori tritute to satan? intradevar e tristetea ta iar sulfetul tau e plin de ura nu iti face bine la ficat!

    daca te consoleaza cu ceva nu se va schimba mai nimic, poate daca disparem cu totul ori vin straini in locul nostru, asa suntem de neam din vremea dacilor si a mioritei…

    poate se va schimba ceva cand vom disparea ca neam si probabil ca asta se incearca prin programul general de starpire.
    deja ne omoara fizicul, psihicul iar la final sufletul…nu tu mancare de calitate, salarii, sanatate, invatamant, infrastructura, cultura, etc. trebuie sa plecam daca vrem sa supravietuim ori continuam sa ne zbatem fara identitate in aceeasi vesnica mocirla, nici la altii nu e lapte si miere dar nu iti lipsesc chestiile de baza.

    in acest teritoriu frumos peste ani si ani probabil vor dainui doar hotii si cur*ele romanesti, tiganii, chinezii si ceva sirieni. Sa ne ajute D-zeu!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus