un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Snapchat lansează o pereche de ochelari cu cameră video integrată

26 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

În ceea ce a fost cea mai ciudată știre citită de mine ieri, Snapchat s-a rebranduit ca o “camera company”, s-a reintitulat Snap Inc. și a lansat al doilea său produs, o pereche de ochelari cu cameră integrată. Acum oferă publicului Snapchat, aplicația, și Spectacles, ochelarii.

Am citit de mai multe ori ca să mă asigur că nu-i o păcăleală. Nu pare. Nu m-a prins niciodată Snapchat, dar pe mulți alții da, așa că măcar să vedem ce oferă noua tehnologie.

Spectacles “îți înregistrează amintirile”, așa zic ei. Imaginile de la ochelari se duc direct în telefon, în Snapchat, oferind o perspectivă inedită oricăror imagini. Probabil ați urmărit diverse clipuri filmate cu camere montate pe cap și ați văzut cât de spectaculoase sunt. Spectacles vor fi ceva asemănători, dar pentru tineri, așa că sunt ambalați într-o pereche “cool” de ochelari.

feat_spectacles

Eu n-aș purta așa ceva.

Camera este în rama dreaptă. Apeși pe ochelari în stânga și vei trimite automat un clip de 10 secunde prin Snapchat. Clipul are formă rotundă, așa că Snap rezolvă într-o metodă inedită cearta cu “filmăm vertical sau orizontal cu telefonul”. Asta pare o prostie mare, dar e dreptul lor să o încerce. Unghiul de cuprindere este de 115 grade (un GoPro are 135 de grade), iar conectivitatea cu telefonul este asigurată de Bluetooth sau Wifi.

spectacles_1

Nu s-a zis nimic despre preț sau când vor fi lansați pe piață, ci doar “coming soon”. Sunt curios în cât timp îi aduc și magazinele noastre pe piață.

Așadar, ce ziceți? Vă face acest anunț all warm and fuzzy? Vi se pare o prostie? Deja chiuiți de bucurie, lăsând la o parte temele pentru mâine pentru a vă bucura de noutate?

Surse: The Next Web și Spectacles.com și Snap.com

  14 comentarii

 1. Dupa papucii cu blana, ochelarii astia sunt cel mai urat produs din 2016.

    (Citează)

 2. Ideea nu-i rea, dar design-ul lasa mult de dorit.

    (Citează)

 3. Gândiți-vă și vârstei căreia i se adresează. Trebuie să fie și ușor de observat, să pară cool.

    (Citează)

 4. mie nu mi se par cool, mi se par eventual de gen feminin cool. Io de ex prefer ochelarii dreptunghiulari.

    (Citează)

 5. Oi fi eu mai trecut așa si nu pricep… dar ce naiba face snapchat asta ca sa fie folosit de persoane ce au mai mult de 14 ani? Inteleg pana la o anumita vârsta ca e amuzant sa îi trimiti colegului de banca un selfie cu urechi de câine, dar cand colegul este de birou…

    (Citează)

 6. La montaj au taiat din greseala filmarea fetei care trece printre picioarele celeilalte :(

    (Citează)

 7. Black Mirror :)

    (Citează)

 8. Au uitat de problema de la google glass? Aia erau cool, dar oamenii nu vor sa faci poze cand vrei tu mereu..

    (Citează)

 9. Vorbiti din perspectiva varstei “inainte”.
  Copiii din ziua de azi au alte valori si alte perspective
  Ganditi-va ca sunteti la un meci de fotbal sau la un concert si vreti sa va laudati: mama ce frumos e!
  E cool sa faci un video de 10 secunde si sa-l arunci pe snapchat sa moara toti prietenii de ciuda.
  La urma urmei asta inseamna social, nu?

  Pe de alta parte, consumatorii de social credeti ca au rabdare mai mult de 10 secunde sa se uite la ceva?

    (Citează)

 10. s-a zis pretul, e $130

    (Citează)

 11. Sunt perfecţi pt iulia albu asortaţi cu o găină pe cap!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus