un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mergeți la Bucharest Street Food Festival, e de bine

11 Sep 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Întrerup seria clasică de articole de duminică pentru a vă spune despre Bucharest Street Food Festival de la Romexpo, unde am fost ieri: da, ar fi bine să mergeți! Găsiți mâncare bună și sunt mulți vânzători cu rețete inedite, dar care apar doar la astfel de festivaluri. Adăugați și bere artizanală, câteva deserturi de calitate și cocktailuri, plus concerte, și aveți ce face jumătate de zi acolo.

Nu știu cât costă intrarea, dar sosiți înainte de ora 16 și nu aveți nevoie de bilet. Eu am ajuns la ora 15 și erau foarte mulți oameni, se stă la coadă la orice și găsești mai greu un loc unde să mănânci, dar dacă sunteți în grup mai mare treceți ușor peste astfel de neajunsuri. Plata se face cu carduri contactless pe care încarci inițial bani, ca la festivalurile recente de muzică.

O bere Silva era 7 lei, una artizanală între 10 È™i 12 lei (NemÈ›eana, Ground Zero, Zăganu, Sikaru È™amd), un burger 20-25 lei, un sandviÈ™ cu pulled pork 20 de lei. La cârnaÈ›i, plăcinte, hamsii, raci, caracatiÈ›e, rapane, taco, mâncare la ceaun È™i altele n-am reÈ›inut preÈ›ul. GăsiÈ›i zeci de tonete acolo, inclusiv câteva cu dulciuri precum Moritz Eis (probabil cea mai bună îngheÈ›ată din BucureÈ™ti), Zobuian (care fac prăjituri bune È™i la cofetăria cu acelaÈ™i nume, dar habar n-au să le ambaleze ca să ajungi bine cu ele acasă – însă aici la festival nu contează asta), unii cu niÈ™te clătite pe care le făceau în formă de cornet È™i în ele puneau chestii dulci sau sărate, cafele, îngheÈ›ată tailandeză, sucuri, fresh-uri È™i multe altele.

Am băut o Nemțeana, s-a dovedit o bere bună, fină. Descoperirea cea mai importantă a fost însă Zăganu Adonis, o ediție aniversară de tip pale ale care mi s-a părut excelentă la gust, are o aromă foarte plăcută. Vă spuneam anterior că-mi plac multe berile de la Ground Zero; Adonis este în același registru, dar mai bună decât toate.

Am mâncat din nou un burger la Circus Pub. Au carne bună, dar dacă mâncaÈ›i acolo orientaÈ›i-vă spre modelul numit Bao, care are ingrediente mult mai bine echilibrate (bacon, ou de prepelită, brânză) decât King Louis (trufe, brânză albastră, ciuperci), care-i foarte puternic È™i “greu” ca gust. Ar mai fi interesant È™i The German, cu varză murată, dar am înÈ›eles că n-ar fi aÈ™a gustos. La Craft Beer Festival aveau în meniu È™i un burger cu carne de rață, dar aici nu l-am mai găsit.

Update: iată un The German, fotografii trimise de George:
german_2german_1

Și iată-l pe Bao:
bao_circus_pub_1bao_circus_pub_2

Am mâncat È™i un sandviÈ™ cu pulled pork la unii numiÈ›i Meat Busters. Bunicel, dar la M’eat găsiÈ›i unul mai bun, mai gustos, ce-i drept È™i destul de picant. SandviÈ™ul de la Meat Busters avea carne bună, bine gătită, dar era mic È™i castraveÈ›ii muraÈ›i din el erau din aceia de la borcan din comerÈ›, dar de la cel mai ieftin borcan, de zici că mănânci furtun de grădină. Oamenii făceau treabă bună, erau bine organizaÈ›i, gătesc bine porcul acela, dar trebuie dată la fel de multă atenÈ›ie È™i celorlalte ingrediente.

pulled_pork
(așa arată, deși mi-e rușine cu fotografia aia)

Am prins un singur concert, o tipă numită Helen È™i care are o voce foarte bună. Atât de bună încât am zis să o caut pe YouTube ca să pun È™i aici o melodie, ocazie cu care mi-am dat seama de ce este o greÈ™eală să-È›i pui un nume comun precum “Helen”: sunt 15.000 de Helen pe YouTube È™i nu poÈ›i È™ti care-i cea din România, că toate cântă în engleză. AÈ™a că am săpat pe Google, am ajuns pe niÈ™te site-uri de muzică È™i de acolo am ajuns la pagina ei de Facebook, unde are È™i link către canalul de YouTube. Mie mi-a plăcut melodia asta:

Aștept cu plăcere următorul Street Food Festival, aglomerația de acolo îmi spune că a avut succes și lumea vrea astfel de evenimente. Nici nu are rost să-l comparăm cu Craft Beer Festival de săptămâna trecută, unde erau mult mai puțini oameni și o atmosferă relaxată, ca de prieteni ieșiți la un grătar. Aici a fost un festival mare, bine organizat, cu de toate, cum se zice deși nimeni nu avea shaorma pe acolo.

Se vede că a venit toamna: am văzut un singur decolteu cu push-up, în schimb vreo zece perechi de cizme, deși erau 30 de grade afară, dacă nu mai mult.

    17 comentarii

  1. intrarea este 17 lei, valabila toata ziua, cu bratarica.

    muzica este oribil de tare, ca asa-i la romani: nu ne simtim bine daca nu ne sparg timpanele niste boxe.
    combinata cu aglomeratia de la ora 19, cu cozile, cu faptul ca se termina mancarea in fata ta, cu faptul ca nu gasesti loc liber la masa pentru ca nu sunt suficiente locuri la masa, sincer mie festivalul mi s-a parut o gluma sinistra.

    in loc sa ma duc sa mananc ceva bun, deosebit sau sa descopar ceva interesant, pe care sa le savurez in tihna, am stat la cozi, m-am inghesit si am mancat in cur pe iarba.

    ideea e buna, dar se poate implementa cam de zece ori mai bine.

    apropo, ce cauta Fratellui la un festival de mancare? ca aveau o terasa cat toate celelalte la un loc.
    ei sunt cunoscuti pentru mancare sau pentru buci?

      (Citează)

  2. Asa Estel, poze cu kebabi!

      (Citează)

  3. Robo:
    intrarea este 17 lei, valabila toata ziua, cu bratarica.

    muzica este oribil de tare, ca asa-i la romani: nu ne simtim bine daca nu ne sparg timpanele niste boxe.
    combinata cu aglomeratia de la ora 19, cu cozile, cu faptul ca se termina mancarea in fata ta, cu faptul ca nu gasesti loc liber la masa pentru ca nu sunt suficiente locuri la masa, sincer mie festivalul mi s-a parut o gluma sinistra.

    in loc sa ma duc sa mananc ceva bun, deosebit sau sa descopar ceva interesant, pe care sa le savurez in tihna, am stat la cozi, m-am inghesit si am mancat in cur pe iarba.

    ideea e buna, dar se poate implementa cam de zece ori mai bine.

    apropo, ce cauta Fratellui la un festival de mancare? ca aveau o terasa cat toate celelalte la un loc.
    ei sunt cunoscuti pentru mancare sau pentru buci?

    au cateva restaurantele prin bucuresti

      (Citează)

  4. Poti plati cu ING contactless sau trebuie sa iei cardul lor?

      (Citează)

    • Pare ciudat sistemul, È™i mie mi-ar fi plăcut să plătesc direct cu cardul meu. Cred, însă, că e mai simplu pentru vânzători să scape de fiscalizare acolo la festival, că practic toÈ›i banii se încasează la casierii.

      Pe de o parte îmi place că nu mai risc să pierd jetoanele, pe de altă parte trebuie să rețin ce sold am pe card.

        (Citează)

  5. Am ajuns dupa ora 20, si toate problemele de care ai spus au fost evitate.

    Cozi scurte, am stat pe iarba, nu a fost cazul sa te bata soarele in cap.

    Bere excelenta (Ground Zero si Nemteana), cafea buna, cea mai mare coada a fost la Pulled Pork, dar cat am stat la coada am macat o pizza de la baietii de alaturi.

    Am prins nouvelle vague, intr-adevar muzica era tare, dar daca stateai pe iarba la distanta si te bucurai de vreme/ bere si muzica se auzea placut.

      (Citează)

  6. Eu am fost la ăsta: https://www.facebook.com/festivaltrek/. Ce am remarcat în mod special: garanția la paharele de bere sau suc-2,5e. Spectacole interactive. Intrarea libera. Mâncare diversă.

      (Citează)

    • La străini cred că-i o regulă cu garanÈ›ia la pahare de plastic pentru a împiedica risipa. Eu am dat garanÈ›ie È™i într-un parc de distracÈ›ii pe un astfel de pahar.

        (Citează)

  7. Am fost in vizita de lucru pe teren, comenzile la hamburgeri se faceau foarte greu pentru ca dura mult sa le faca. Costitele de la Grillworld, foarte bune, cartofii pai la fel si-am primit de la o promoterita un Olympia cu usturoi. Delicios!

    Aglomeratie si calcare in picioare la standurile de succes, mancarea lasata in soare si aer liber cu orele, sa aiba si mustele ce face. Cateva demonstratii live ca romanii sunt un popor de retarzi, am vazut mai multe cazuri de genii ajunse in fata la casa si incercand sa plateasca folosind cash. In a 3-a zi de festival si dupa ce au vazut pe altii in fata cum au facut.

      (Citează)

  8. nwradu: Pe de o parte îmi place că nu mai risc să pierd jetoanele, pe de altă parte trebuie să rețin ce sold am pe card.

    Soldul era trecut pe unul din bonurile pe care le primeai de la comerciant, pe cel cu logo-ul festivalului sau în aplicația asociată sistemului de plăți folosit în cadrul festivalului, Festipay.

      (Citează)

  9. nwradu: Ce înseamnă greu? Eu am așteptat 20 de minute, dar sunt festivaluri și cu 40 sau 60 de minute.

    Am aÈ™teptat pe puÈ›in 40 – 50 de minute la Burger Van, comandă plasată după 14.45.

      (Citează)

  10. La M’eat promitem sa nu il mai facem asa picant Pulled Pork-ul :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus