un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un fast-food de care nu te poți plânge: Salad Box

1 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

47 comentarii

Există un fast-food la care am mâncat de vreo 10 ori în ultima lună: Salad Box, unde se fac salate. Îmi place foarte mult ideea, mai ales că așa am impresia că poate voi slăbi vreo 2-3 kilograme. Momentan este doar o idee.

Au un bar imens de legume și fructe din care-ți poți alcătui ce salată vrei tu, iar prețul standard este de 17 lei pentru oricare 5 ingrediente sau 19 lei dacă adaugi și pui grill. Au și niște rețete predefinite, din care preferata mea este Green Box pentru că are și ananas (plus salată verde, pui grill, măr, morcov, țelină, brânză tip feta, porumb), care la ei este foarte suculent și dulce. Am mâncat cândva și un Caesar, e bună.

Sosurile pentru salată sunt vreo 10 la număr, pe bază de ulei de măsline, iaurt sau maioneză. De exemplu poți avea iaurt cu lămâie, iaurt cu mentă și busuioc, ulei cu mentă și lămâie, maioneză cu castravete și oregano.

Dacă luați la pachet, cereți dressingul separat, ca să-l adăugați peste salată atunci când o veți mânca, și, la fel de important, cereți să vă învelească respectivul recipient în folie alimentară, că au pe acolo, altfel capacul se poate deschide ușor și curge totul în pungă. Am pățit asta. N-a fost deloc bine.

Toate salatele le puteți vedea pe site-ul lor, unde au și un calculator nutrițional bine ascuns ce nu zice exact elementul cel mai important, numărul de calorii. Eram curios cât are un dressing, că s-ar putea să aibă mai multe calorii decât salata în sine. Tot de pe site am aflat că sunt prezenți în 19 orașe; eu credeam că sunt doar în vreo trei malluri din București.

    47 comentarii

  1. E foarte sanatos si foarte buna; un pic cam mare pretul , dar noa…
    Atata tot ca pentru mine, de cand cu scandalul lor cu TVA scazut si pretul acelasi , sunt un fast food de unde nu mai cumpar…
    Nu zic ca si altii nu or facut asa, doar ca la ei s-a mediatizat in cazul CJ si nu or avut nici o reactie…

      (Citează)

  2. Businessul e pornit din Cluj. Prima data am mancat in Arad si de atunci au apărut prin mai toate mailurile.

      (Citează)

  3. Ca să fiu hater
    Legumele for sunt fără gust.am auzit si de probleme cu igiena.problema cu doua tva pe bon(eu am pățit o).
    Dat totuși unele salate sunt tot shaorma la cutie.

      (Citează)

    • Am primit și eu cândva o țelină de zici că murise de mult, atât de fadă și uscată era, dar na. La ce volum au la anumite ore, nu mă aștept la perfecțiune.

        (Citează)

  4. Eu am avut o plangere… anul trecut cand mancam la ei in Promenada, la cele 10-15 caserole din alea de ingrediente aveau doar vreo 4-5 perechi de clesti. Asa ca atunci cand luau din ingrediente, ramaneau agatate si ajungeau peste tot. Rosiile si castravetii erau plini de branza, porumbul cadea in drum spre castron peste tot, vedeai ciuperci pe colo colo etc.
    Pentru cei care au intolerante/alergii la diverse ingrediente, era o mare loterie sa iti iei de acolo (nu eu, dar vorbesc in principiu). Acu s-or fi schimbat, in pozele tale vad clestele si ingredientul…

      (Citează)

    • Nu, am luat recent din Promenada și omul care a făcut salata a folosit același clește pentru a lua pe rând din fiecare ingredient. Cred că-i mai rapid așa, fiecare cu cleștele în mână, câtă vreme scot apoi ingredientele rătăcite de care zici tu.

        (Citează)

  5. Eu eram mare fan Salad Box, insa in ultima perioada m-am vazut nevoit sa renunt la ei. De la 4-5 salate/saptamana am renuntat complet acum ~2 luni

    Motive:
    *branza feta nu este branza, este specialitate alimentara preparata din lapte si grasimi vegetale. Pe scurt Akadia double cream, un fel de margarina cu lapte. Unii angajati jura ca e feta (citez “arata la fel”), desi pe geamul galantarului sunt scrise propietatiile produsului. Se poate ca in ultima vreme sa fi schimbat din “branza feta” in “branza tip feta”, am fost martor cand un alt client le-a atras atentia asupra minciunii pe care o aruncau in trecut. In calculatorul de pe site-ul lor inca scrie “Branza feta”, binenteles.
    *carnea a inceput sa fie din ce in ce mai subtire. Eu mancam din Afi Palace si din Promenada si de la saptamana la saptamana am inceput sa observ mai putina carne in salate. Singurul ingredient folosit din abundenta este salata verde. Daca faci o salata fara salata verde, inaltimea nu va depasii cativa cm. Eu nu am pus niciodata salata verde in ale mele, iar acum un an, salatele erau aproape la fel de inalte ca si cele din poza.
    *carnea este slab calitativa. Poate pentru ca eu comandam de obicei vita. Daca la inceput carnea era preparata cum trebuie, sentimentul meu a fost in ca in ultima perioada au zis “fuck it” si au cumparat ce carne au apucat. Plina de zgarciuri in ambele locatii in care am mancat.

    Picatura ce a umplut paharul a fost o salata de fructe cumparata intr-o zi lucratoare, la ora 13 (perioada cu rulaj mare) care era acra. Dar nu orice fel de acra, acra la modul ca iti intorcea stomacul pe dos atunci cand deschideai capacul. Am gustat, am scuipat, am aruncat si am decis sa schimb localul in care am mancat mai bine de un an..

    Pe scurt. Daca chiar ar trebui sa recomand SB, as face-o pt legumele lor care intr-adevar au fost fresh tot timpul. Nu recomand carnea, nu recomand “branza”, sosurile nu cred ca le-am folosit vreodata, nici crutoanele, salatele de fructe sub nici o forma

      (Citează)

  6. chiar sambata ma uitam la ei in mall, sa vad ce au. pana la urma am ales un piatto kebab mare de la Mesopotamia, cu carne de curcan rotisata super bine.

      (Citează)

  7. Florin:
    Ca să fiu hater
    Legumele for sunt fără gust.am auzit si de probleme cu igiena.problema cu doua tva pe bon(eu am pățit o).
    Dat totuși unele salate sunt tot shaorma la cutie.

    Nu esti hater deloc, ai perfecta dreptate, legumele de la ei nu au absolut niciun gust. De asta eu ii evit.

      (Citează)

  8. Ahh, Salad Box. Cea mai misto ambalata teapa din malluri. Pe de alta parte, e business-ul perfect. Profit maxim (16 lei pe o salata ?) cu investitei minima (probabil ca pretul real al unei salate din aia e undeva in jur de 4-5 lei, cu indulgenta). Teapa devine colosala mai ales vara cand orice grobian isi poate lua ingredientele din piata si si le poate prepara acasa, cu minim de efort, evitand astfel sa arunce banii de pomana pe Salad Box. Iarna ,hai sa zicem ca mai merge cum mai merge, ca nu-s asa multe legume proaspete la vanzare dar chiar si asa … mai las-o ba nene cu Salad Boxu, ca macane !
    P.S: Sa nu mai zic de nisip + pamant + feluriti gandaci/viermi gasiti in salate.

      (Citează)

    • Sigur ca da, pentru ca ingredientele alea se transporta singure de la piata si se si vand sub forma de salata.

      In niciun caz nu trebuie sa platesti furnizori, transport, chirie, salarii, taxe & impozite, avizie sanitare (timpul si carburantul costa bani).

      Daca e asa simplu, de ce nu face toata lumea o firma de salate ca sa se imbogateasca?

        (Citează)

    • Ideea lor nu e rea, dar e un business de franciza, deci e normal sa apara cacaturi.
      Eu ii foloseam la job. Nu am nici timp, nici chef, nici dispozitie sa imi fac salatele singur la job. Nici n-as avea toate ustensilele. Pun pariu ca 50-60% din clientii lor sunt oameni care mancau in pauza de masa, judecand dupa cozile din AFI de la pranz.
      Pe mine pretul nu m-a deranjat niciodata, daca produsul finit era bun. Diferenta dintre 4-5 lei cum zici tu si 20 de lei cat e o salata la ei este costul timpului pe care il pierzi cu mersul pana in piata, alesul legumelor, venit acasa, spalat legume, taiat, facut salata. Pentru mine asta e o activatate pe care o fac in fiecare weekend, nu pot sa o fac in fiecare zi

      Stefan:
      Ahh, Salad Box. Cea mai misto ambalata teapa din malluri. Pe de alta parte, e business-ul perfect. Profit maxim (16 lei pe o salata ?) cu investitei minima (probabil ca pretul real al unei salate din aia e undeva in jur de 4-5 lei, cu indulgenta). Teapa devine colosala mai ales vara cand orice grobian isi poate lua ingredientele din piata si si le poate prepara acasa, cu minim de efort, evitand astfel sa arunce banii de pomana pe Salad Box. Iarna ,hai sa zicem ca mai merge cum mai merge, ca nu-s asa multe legume proaspete la vanzare dar chiar si asa … mai las-o ba nene cu Salad Boxu, ca macane !
      P.S: Sa nu mai zic de nisip + pamant + feluriti gandaci/viermi gasiti in salate.

        (Citează)

    • Ai făcut calculul sau ai zis 4-5 lei așa, din burtă, că pare o sumă rotundă?

        (Citează)

    • Noi ne strangem la job din cand in cand si facem o salata, probabil mai consistenta sau portii mai mari decat la Salad Box. Never-ever nu am iesit sub 7-8 lei de persoana numai ingredientele, poate fi si 10 lei.

        (Citează)

    • Ionita Alexandra

      14/01/2017 la 10:48 AM

      Doamne..cat de hateri sunteti..12 luni de zile am lucrat la ei si nimic , absolut nimic din ceea ce spuneti nu am vazut.

        (Citează)

  9. Nu e o idee prea grozava sa amesteci fructe cu legume in salata.Doar daca ai o digestie beton armat si mananci cuie ,pioneze si cioburi de sticla.

      (Citează)

  10. Salad Box/Toans -> salata/supa la 20 de lei, sa fim seriosi!

      (Citează)

  11. daca vorbim de calorii, evita dressing`ul pe baza de maioneza pentru ca iti poate dubla caloriile salatei si mananci aiurea grasimi. frunzele de salata, rosiile, ardeii, varza, etc au un numar nesemnificativ de calorii (sub 50/100grame) dar orice e pe baza de ulei, fie el si de masline, vine la pachet cu ~800 cal/100ml.
    cand fac salata acasa prefer sa`mi fac un dressing dintr`un recipient de iaurt, o lingurita de mustar si una de sos de soia. e mult mai dietetic si nu te indeparteaza de la scopul salatei, anume de a manca ceva cu multe vitamine si minerale dar putine calorii.
    salab box nu am incercat, am trecut de N ori pe langa ei la mall dar nu ma tenteaza. prefer sa`mi iau o punga de salata mixta si sa`mi fac acasa. in plus, 17 lei pt o salata mi se pare enorm.

      (Citează)

  12. Andrei:
    Sigur ca da, pentru ca ingredientele alea se transporta singure de la piata si se si vand sub forma de salata.

    In niciun caz nu trebuie sa platesti furnizori, transport, chirie, salarii, taxe & impozite, avizie sanitare (timpul si carburantul costa bani).

    Daca e asa simplu, de ce nu face toata lumea o firma de salate ca sa se imbogateasca?

    E treaba ta daca vrei sa platesti comoditatea sau nu :) Pentru mine e mult mai usor sa imi pot face acasa (ca nu ma dor picioarele sa ma duc pana in piata – asa cum nici pe altii nu le dor ca sa se duca in mall la pauza de pranz). Diferenta de perspectiva :)

      (Citează)

    • Evident. Tine de perspectiva, de rabdare, de placerea de a face asta si de timpul economisit. Pentru mine, cele 2 ore necesare cumparaturilor, salatei si spalatului vaselor sunt mai valoroase decat cei 18-20 de lei pe care ii platesc pentru o salata.

        (Citează)

  13. Am fost si eu fan SaladBox, pana cand am facut o “minunata” toxiinfectie alimentara. Din aia misto cu frisoane si toate cele. Si fara dubiu a fost de la salata lor. Imi aduc aminte perfect si de la ce… mozzarela.
    Asa ca daca vreti sa va purificati rapid, puteti sa incercati. Ajuta si la slabit… la fel de rapid ;)
    Si nu, nu sunt nici hater si nu lucrez nici la McDonald’s.

      (Citează)

  14. Prețul nu este mare , dar calitatea lasă de dorit.Pacat acat, pt ca e nevoie de așa ceva în zode corporatiști.E genul de business care merge bine la început și după ce le scade tva si ii plătesc pe amaratii aia cu salariu minim ,scad calitatea si cresc preturile.
    Angajații pe bani putini care vând marfa scumpa.Asta e mediul de afaceri în România.Culmea ca cei care vând se identifica cu pretențiile afacerii sau cu clienții lor cu bani si nu le ajungi la nas.

      (Citează)

    • Ultima oară când am fost vreo 3 angajați se certau de zor între ei, nu știu de ce, probabil pe motiv că unii muncesc mai puțin decât alții sau așa. Mi-am cerut scuze că-i întrerup ca să cer două salate.

        (Citează)

  15. Am mancat de mai multe ori. In ultimele 2 dati salata a avut un gust amarui de aproape ca nu se putea manca. Am renuntat la ei.

      (Citează)

  16. Si partea funny a acestui articol este ca desi in titlu scrie ca nu te poti plange, in comentarii toata lumea plange.

      (Citează)

    • Pai no, Radu a luat niste verzisori pt. articol, e normal sa ii laude. Efectul e invers, comentariile in desfiinteaza.

        (Citează)

    • Mihai:
      Si partea funny a acestui articol este ca desi in titlu scrie ca nu te poti plange, in comentarii toata lumea plange.

      Mă gândeam că lumea se plânge la fast-food-urile cu “mâncare procesată” și “E-uri” și “ulei folosit 5 săptămâni, e de motor”, dar văd că e adevărat că nu-i poți mulțumi pe toți.

      Bănuiesc că o mare parte din oameni își iau mâncare de la bunica și o mănâncă în oraș, că altfel mereu găsesc ceva să nu le convină.

        (Citează)

    • Gabriel:
      Pai no, Radu a luat niste verzisori pt. articol, e normal sa ii laude. Efectul e invers, comentariile in desfiinteaza.

      Da, salată verde.

        (Citează)

  17. “Îmi place foarte mult ideea, mai ales că așa am impresia că poate voi slăbi vreo 2-3 kilograme. Momentan este doar o idee.” — da, n-o să slăbești :)

    “Toate salatele le puteți vedea pe site-ul lor, unde au și un calculator nutrițional bine ascuns ce nu zice exact elementul cel mai important, numărul de calorii. Eram curios cât are un dressing, că s-ar putea să aibă mai multe calorii decât salata în sine.” — De fapt e mai important să știi din totalul ăla de calorii câte sunt reprezentate de proteine, câte de carbohidrați și câte de grăsimi. Ai nevoie de suta de grame de proteină pe zi (e mult mai complex calculul, dar e un punct bun de start pentru orice adult) carbohidrați de calitate (proporțional cu efortul fizic depus) și ceva grăsimi (pentru sistemul nervos). Nu există restaurant care să ofere acest balans (înafară de caterigul pentru cei care fac fitness), soluția e să gătești acasă și să porționezi – dacă vrei să dai jos grăsimea de pe corp (nu și musculatura).

    Apropo, proteina și carbs au 4 calorii/g, grăsimea are 9 calorii/g.

      (Citează)

    • Archer: Apropo, proteina și carbs au 4 calorii/g, grăsimea are 9 calorii/g.

      Bine de știut, mulțumesc!

      Erau curios la calorii doar pentru a evita vreun sos prea potent sau anumite ingrediente, că în rest nu mănânc cu calculatorul în buzunar.

        (Citează)

  18. Pretul este mare, raportat la ce se ofera ( aviz celor de mai sus care au impresia ca toata lumea se gandeste doar la pretul ingredientelor):
    – Fac vanzare cu max 2/3 angajati/ economie la debarasare/ cutiile de hartie sunt un avantaj la cost/ modelul de business 5x ingrediente este un avantaj la cost;

    Si ei, si baietii cu supe din baneasa sau “ice tea” cu arome sunt cel mai probabil petarde care merg pe model: cost minim dar imbracate in “produs sanatos”.

    Dragi prieteni, 19 lei pentru o salata inseamna 4,5 dolari pentru un aperitiv imbracat in toale de fast food.

    Ca model de afacere, bravo lor, au speculat bine nisa. In schimb, ca value for money, nu prea.

      (Citează)

    • Ai uitat chiria din mall, faptul că sunt vreo 5-6 angajați (cel puțin în Promenada, în AFI păreau a fi 3-4) și restul costurilor (unele ingrediente se strică pentru că nu se vând, transport, contabilitate șamd).

      Părerea mea este că în mall socoteala se face altfel, o masă trebuie să coste cam 16 lei, poți cere un premium de 18-19 lei dacă zici că vinzi chestii sănătoase.

      Profit mult mai mare cred că au cei cu shaorma sau “mâncare românească”, care se face mai ieftin decât salata.

        (Citează)

  19. E bine ca ai scris despre ei, asa mai aflu si eu ce mai gandeste lumea despre tipul asta de afacere, unde ma mai duc si eu sa mananc, din cand in cand, fiindca sunt si la mine, la Pitesti.
    Mie imi plac, sunt o alternativa mai sanatoasa (cred) la fast-food-urile tip KFC, unde e mereu full. Am luat, in general, aceleasi feluri de salata, cand m-am mai dus (fara carne, nu stiu de ce mi-as dori salata cu carne, mi se pare nepotrivita asocierea asta, unora poate le-o placea). In rest, n-am avut experiente neplacute cu ei!
    Intr-adevar, pretul poate parea mare, dar nu te duci toata ziua acolo!

      (Citează)

  20. Si eu mancam destul de des reteta Greenbox. Nu mai mananc de cand au scumpit-o de la 15 lei la 16.5. Pai la tva m-ai furat, acum in primavara cand incep sa apara toate verziturile in gradina tu scumpesti salata? Fuck off.

      (Citează)

  21. Foarte scump pentru doi pumni cu salată. Eu lucrez lângă un Carrefour și-mi iau salată mix. Costă 6.99 lei si mix-ul îl alegi tu.

      (Citează)

  22. Lumea se satura dintr-o salata de aia la pranz?

      (Citează)

    • Eu da, pe final chiar mă forțez să o mănânc. Oricum am descoperit că între a te sătura și a te ghiftui încât să zici “băi cât am mâncat, mă simt chiar umflat” e o cale lungă. Cred că poți înjumătăți cantitatea de mâncare zilnică fără să simți un inconvenient.

        (Citează)

    • Iei cu paine, sa te saturi :D

        (Citează)

  23. unele ingrediente se strică pentru că nu se vând – valabil in orice afacere de alimentatie,
    transport – valabil pentru orice afacere,
    contabilitate/ chirie – valabil pentru orice afacere, in ceea ce priveste chria de mall: este un pooling de resurse. platesti premium pentru vad dar ai acces la niste facilitati care te-ar costa enorm daca in loc de stand ai fi unitate de sine statatoare undeva la romana sa zicem: chirie parter stradal/ paza/ utilitati-curatenie.

    Comparativ: Pizza hut are celebrul salad bar la 17 lei ( vesela/ dar tot autoservire- doar ca se ocupa cineva de debarasare)

    si mai comparativ, celebrul Olive Garden – un fel de city grill al nostru, are salate/supe pe sistem Pizza Hut cu 7 dolari in US of A.

    Eu raman de parere ca e un business scump si nu face decat sa supraevalueze un aperitiv.

      (Citează)

  24. +1 pt preturi

      (Citează)

  25. Andrei: e strangem la job din cand in cand si facem o salata, probabil mai consistenta sau portii mai mari

    2 ore?

      (Citează)

  26. Sunt foarte multi oameni care se plang de aceste produse, nu inteleg de ce pagubitii( infestati cu diverse sau cei care au gasit surprize in salata) nu au facut sesizare la ANPC, in felul acesta nu ar mai avea atat de mult teren. Eu nu am mancat niciodata de la ei, mi se pare ireal sa ma duc la mall unde gasesc exclusiv fast-food si sa ma indrept catre o salata cu un sos dubios(numai sosul al contine foarte multe calorii, nu mai vorbesc de pastrarea improprie a Ingredientelor ). In al doilea rand, pretul este astronomic pentru o salata flescaita cu ingrediente proaste, egaleaza ca pret o salata foarte buna la un restaurant dragut si bun. E mult mai cinstit sa mergi la mall si sa iei cartofi de la Mc, macar stiu ce mananc, si nu risc sa dezvolt cone stie ce pentru ca sunt preparati termic. Dupa mine, salad box si chopstix , unde 50 de grame de carne de vita cu 400 de grame de sos maro dubios indoit cu faina costa 20 de lei, sunt cele mai mari tepe de tip fast food din Ro si ar trebui inchise imediat.

      (Citează)

  27. Foarte bune si proaspete , mananc mereu de la promenada , iar supa crema sau deserturile cu iaurt dementiale

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus