un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

TP-Link a lansat oficial gama de telefoane Neffos pe piața noastră

24 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

TP-Link a aniversat ieri 20 de ani de la înființarea companiei și au făcut-o din poziția de numărul 1 pe piața de echipamente wireless, la nivel mondial, așa că bănuiesc că au mâncat cu plăcere din tort. Au avut însă și alte anunțuri de făcut.

Smartphone-uri TP-Link

Lansate acum câteva luni prin străinătate, telefoanele TP-Link ajung oficial și în România. Este vorba de gama Neffos ce vine cu trei modele foarte ieftine:

Neffos C5 Max – 899 lei

 

Ecran Full HD 5,5 inchi

Chipset MediaTek octa-core la 1,3 GHz

2 GB memorie RAM

16 GB stocare internă și microSD

Cameră foto 13 Mpx

4G (fără banda Digi), dual-SIM

Baterie 3045 mAh

Neffos C5 – 649 lei

 

Ecran 1280 x 720 de 5 inchi

Chipset Mediatek quad-core la 1,3 GHz

2GB memorie RAM

16 GB stocare internă și microSD

Cameră foto 9 Mpx

4G (fără banda Digi), dual-SIM

Baterie 2200 mAh

Neffos C5L – 429 lei

 

Ecran 854 x 480 de 4,5 inchi

Chipset Snapdragon 200 la 1,1 GHz

1 GB memorie RAM

8 GB stocare internă și microSD

Camera foto 8 Mpx

4G (fără banda Digi), dual-SIM

Baterie 2000 mAh

Toate rulează Android 5.1. Găsiți o comparație completă pe site-ul oficial neffos.ro

Nu știu ce să zic despre ele. Pe de o parte atacă un segment bine definit al pieței, pe de altă parte se luptă acolo cu modelele sub brand propriu ale operatorilor și tot felul de telefoane din generații mai vechi, dar care sunt probabil mai bune. În plus, Android 5.1 are deja vreo doi ani. E drept, 6.0 probabil n-ar fi rulat foarte bine pe acel hardware.

Smart Home

TP-Link insistă ceva mai tare și pe acest domeniu. Site-ul românesc vorbește despre camere video conectate în cloud și prize inteligente prin care poți comanda de la distanță pornirea/oprirea aparatelor sau programarea lor și vezi informații despre consumul de curent. Găsiți modelul HS110 la eMAG și PC Garage.

Site-ul străin arată și ceva în plus: becuri inteligente și switch-uri inteligente, deși nu știu cine mai are nevoie de switch prin casă.

tp_link_telefoane_03

Un nou logo

new-logo_tp_link

Revin în curând cu review-uri pentru routerele C2600 și C3200, modele noi și foarte performante de la TP-Link. Le-am trecut deja în topul routerelor, dar sunt multe detalii de discutat.

    10 comentarii

  1. A sunat primavara anului 2015. Isi vor telefoanele inapoi.

      (Citează)

  2. Tu vezi ce scri?
    “numărul 1 pe piața de echipamente wireless” poate sa insemne multe lucruri nu ce vrei tu sa zici aici ca sunt cei mai ok pe piata de routere wireless home &soho.

    Ericsson, NEC, Alcatel-Lucent, Nokia Siemens Networks,Ceragon, Dragonwave, NEC, Ericsson, Huawei oferta tot wireless point to point sau point to multi point. Eu asta inteleg prin piata wireless nu routere.

      (Citează)

    • Eu cred că s-a înțeles la ce mă refeream.

        (Citează)

    • Daca nu sti sa primesti critici OK. Echipament wireless inseamna mai mult decat un router. Echipament wirless poate sa fie orice echipament de transmisiuni prin microunda, poate sa fie chiar si un telefon, poate sa fie o pereche de casti sau un mouse…..

        (Citează)

  3. Nu par sa fie cu nimic mai grozave decat alte branduri din zona asta de pret.

      (Citează)

  4. “E drept, 6.0 probabil n-ar fi rulat foarte bine pe acel hardware.”
    Zici asta bazandu-te pe…?
    6.0 utilizeaza mai putine resurse decat 5.0/5.1. Vorbim de AOSP aici.
    Faptul ca in update-urile de la LG/Samsung etc (si altii) au reusit ‘performanta’ sa faca device-urile sa mearga mai prost si sa consume mai multe resurse si baterie prin update-ul la 6.0 e exclusiv vina lor (fie ca au programatori fara experienta, fie au facut-o intentionat sa impinga lumea sa cumpere device-urile nou lansate).

      (Citează)

  5. SirNeo:
    Daca nu sti sa primesti critici OK. Echipament wireless inseamna mai mult decat un router. Echipament wirless poate sa fie orice echipament de transmisiuni prin microunda, poate sa fie chiar si un telefon, poate sa fie o pereche de casti sau un mouse…..

    Poate fi un singur i ,pot fi mai multi…

      (Citează)

  6. “Site-ul străin arată și ceva în plus: becuri inteligente și switch-uri inteligente, deși nu știu cine mai are nevoie de switch prin casă.”

    Nu stiu despre ce switch mentionezi asta, dar cred ca ei vorbesc de switchurile de lumina inteligente din perete. Si din experinta le gasesc mai utile decat becurile inteligente, pentru ca poti controla o lustra care are mai mult de un bec cu un switch, sau un ventilator.

      (Citează)

  7. nwradu:
    Eu cred că s-a înțeles la ce mă refeream.

    Pai aia e, ca nu s-a inteles. Ca asta a fost si primul meu gand “wtf, de cand e tp-li nk no1 in wireless in lume?” Si da-i si google si de fapt “leading provider” si alte bullshituri de marketing chinezesc.
    Radule, pai ori suntem ingineri, ori nu mai suntem?

    PS: esti ok? Matilda e bine? Ai un ton mult mai zoso-istic, care nu te caracteriza.

      (Citează)

  8. Neffos si TP-Link sunt 2 firme diferite, deci nu poti sa le spui ca sunt telefoanele TP-Link. Vezi cumva vreun logo TP-Link pe ele?

    TP-Link aduce si distribuie telefoanele Neffos, asta da, este corect.

    Pentru nu stiu ce motiv obscur nu pot accesa gsmarena.com cu wireless-ul hotelului, ar trebui vazut daca apare neffos acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus