un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Moto intră oficial în România cu modelul G4, un smartphone “fără mofturi”

18 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

moto_g4

Ieri a avut loc un eveniment important pentru piața românească de telefoane: a fost lansat oficial (sau relansat) brandul Moto, primul telefon ce va fi găsit la vânzare fiind Moto G4. Lenovo aduce aceste produse pe piața noastră la doi ani după ce a preluat oficial compania Motorola, iar telefoanele vin cu un mare avantaj: Android 6.0 aproape pur și nemodificat, o experiență asemănătoare cu gama Nexus.

De fapt, pe aceste coordonate s-a dus și campania de lansare Moto în România, sub numele “Moto. Nu mofturi.” Altfel spus, telefonul Moto G4 îți pune la dispoziție tot ce-ți este util, tot ce are valoare reală, fără fițe suplimentare, fără… ei bine, mofturi. Asta a vrut poetul să spună.

Pentru a sprijini ideea aceasta, pe site-ul lenovomoto.ro găsiți și un concurs. Urci o imagine cu un moft în platformă și ai șanse să câștigi telefoane G4, ceasuri Moto 360 și tricouri. Vedeți voi detaliile acolo, plus vedetele care susțin campania.

În ce privește telefonul Moto G4 (cod XT1622) lansat ieri, acesta este un model de 5,5 inchi cu specificațiile hardware de mai jos:

  • rezoluție Full HD 1080 x 1920 px, ecran 5,5 inchi, Gorilla Glass 3
  • chipset Qualcomm Snapdragon 617 octa-core cu 2 GB memorie RAM
  • memorie internă 16 sau 32 GB, slot microSD
  • cameră foto 13 megapixeli, F2.0, filmare Full HD @ 30 fps, și frontală 5 Mpx
  • LTE (nu suportă benzile Digi), wifi 802.11ac, Bluetooth 4.1, GPS, microUSB, dual-SIM
  • baterie 3000 mAh nedetașabilă, încărcare rapidă
  • Android 6.0.1
  • 153 x 76,6 x 9,8 mm, greutate 155 grame

Preț: îl are Orange, costă 209 euro la liber (în jur de 930 de lei) și de la 19 euro împreună cu un abonament sau alte pachete. E un preț foarte bun.

În curând va fi adusă pe piață și varianta Moto G4 Plus, care include un senzor de amprentă sub ecran, o cameră foto de 16 Mpx și 2, 3 sau 4 GB de memorie RAM pentru variantele cu 16 GB, 32 GB și respectiv 64 GB. Ca aspect este practic identic.

moto_g4_01

Citeam zilele trecute o știre despre cum Motorola este producătorul care scoate cel mai rapid update-uri de Android și asta nu mă miră. Având pe telefoane sistemul de operare practic nemodificat, fără bloatware, tot ce trebuie să facă este să adapteze o nouă versiune la hardware-ul lor și gata, e bună pentru update. Acesta este marele lor avantaj și vine cu o interfață curată, care se mișcă foarte rapid, și eu acest telefon l-aș recomanda în gama lui de preț în fața concurenței.

L-am butonat un pic, mi s-a părut că are un ecran foarte bun, luminos, în culori vii, iar interfața era rapidă. Camera foto se mișcă bine inclusiv în semiîntuneric și-mi închipui că-n lumina zilei focalizează rapid și fotografiază fără probleme. Mai mult, camera foto a intrat în Top 10 DxO Mark, cei care testează astfel de lucruri, deci produce imagini de calitate foarte bună.

Telefonul stă bine în mână, are o ramă metalică argintie, butoanele On/Off și Volum pe aceeași parte, portul microUSB jos și jack-ul audio sus. Spatele este simplu, cu sigla Moto și camera foto ieșind în evidență. Un design serios, fără mofturi, pun intended. Este de astăzi în magazine.

    20 comentarii

  1. Colonelul Paraipan

    18/08/2016 la 7:46 AM

    Care este explicatia pentru lipsa suportului pentru benzile Digi ?

      (Citează)

    • Modemul din chipset nu știe și această bandă. Nu-i ceva inedit, banda 38 din TDD 26000 MHz nu-i așa populară. Probabil că Moto este gândit pentru piața europeană și americană, unde nu prea se folosește, banda 38 fiind spcifică zonei asiatice.

        (Citează)

    • Care este explicatia pentru care digi nu foloseste o banda europeana?

        (Citează)

    • sunt saraci

        (Citează)

  2. Am intrat pe site si primul lucru pe care îl văd e ceva cu Zmenta. Pai bag …. în site-ul lor atunci dacă cu Zmenta vor să ne vândă telefoane.

    Și era greu să ne lase și pe noi pe motorola.com? Zic de partea de shop. Românii au fost buni să le lucreze la site luni de zile, dar să le și cumpere produsele nu mai.

      (Citează)

    • Nu mă uit la Zmenta, nu-i genul meu.

      Dar țin minte o chestie pe care mi-a povestit-o la o conferință: a zis ceva într-un vlog despre nu știu ce persoană sau companie și într-o oră respectiva entitate avea deja 3000 de like-uri în plus.

      Omul are o audiență foarte mare, mi se pare un canal normal pentru prezentarea telefoanelor din această gamă.

        (Citează)

    • Asta zic. Dacă e un telefon dedicat puțoilor atunci e perfect, au pus personajul potrivit.
      La fel și cu Telekom și Mickey Hașh. Dacă țintesc 12-18 ani mi se pare corect, în rest mă simt jignit să îl tot aud în reclame.

      Legat de siteul motorola are lenovo comentarii, nu suntem suficient de buni pt ei? :D

        (Citează)

  3. Baterie nedetasabila, dar capac spate detasabil? De ce???

      (Citează)

    • Habar n-am, probabil era dificil să integreze două sloturi de SIM și un microSD prin capace laterale. Aia se face de obicei la telefoanele cu carcasă integral metalică.

        (Citează)

    • Am Moto G (1). Toate modelele sunt la fel, un avantaj estetic este ca poti cumpara capace de diverite culori (acopera si jumatate din margine) si la fel cum a spus Radu e greu sa pui totul prin usite laterale.

        (Citează)

  4. Nu suporta nici 3g-ul digi sau doar pretentiosul 4g de la digi?? rookie here

      (Citează)

    • 3G ar trebui să meargă. Probabil că va merge și un Digi 4G în curând, am înțeles că acum au spectru și în 2100 MHz, chiar dacă nu cred că au montat antene.

      Bine, telefonul e vândut la Orange momentan.

        (Citează)

    • Multam, oricum telefonul cumparandu-l la liber n-ar trebui sa fie blocat in orange si nu cred ca o sa dureze mult pana o sa apara si la restul inclusiv emag.

        (Citează)

  5. Motorola este producătorul care scoate cel mai rapid update-uri de Android … pai in trecut Motorola nu faceu update-uri mai deloc …

      (Citează)

    • @Petre asa imi aminteam si eu. Ca stateau foate prost la update-uri. Si cind le scoteau ignorau cu non-salanta telefoanele perfect capabile lansate de doi ani. Si bagau in lista niste prastii abia lansate.
      Oricum, eu m-am lamurit cu Motorola. Cita vreme isi mentin numele eu nu cumpar nimic de la ei.

        (Citează)

    • Depinde la care trecut te referi. Din 2011 de cand au fost cumparati de Google au trecut printr-o restructurare vizibila a companiei, moment din care au inceput sa scoata update-uri extrem, dar extrem de rapid. Apoi din 2014 dupa ce au fost cumparati de Lenovo, se pare ca si-au pastrat (intr-o anumita masura) viteza de oferire update-uri de pe vremea cand faceau parte din Google.
      Merita revazut acest articol din august 2014 – arstechnica.com/gadgets/2014/08/the-state-of-android-updates-whos-fast-whos-slow-and-why/

        (Citează)

  6. Il asteptam de vreo 2 luni sa apara in si in Ro intr-un shop de unde pot sa-l cumpar mai cu incredere decat alte site-uri aproape fantoma.
    Consider ca e bestbuy in clasa lui.

    Confirm ca Motorola Moto G primeste rapid update-urile la Andoid (binenteles daca se anunta ca face pt tel respectiv)

      (Citează)

  7. “baterie 3000 mAh nedetașabilă, încărcare rapidă” – Mai documenteaza-te un pic. Varianta de baza G4 vine cu un incarcator de 0.5A. Da, ai citit bine, incarcatorul standard este mai slab decat majoritatea incarcatoarelor din ziua de azi care iti ofera minim 1A. Degeaba ai suport QuickCharge daca ii oferi clientului un incarcator la fel de slab ca cele contrafacute….

    https://twitter.com/rquandt/status/733785709681770497

    In conditiile in care Lenovorola au spus pas la updateurile de securitate, Moto G4 nu mai reprezinta oferta best-buy pe care generatiile anterioare Moto G l-au reprezentat. Mai bine va luati altceva de banii respectivi sau puneti in plus un pic si va luati ceva mai bun.

      (Citează)

  8. ok, si in afara de orange de unde se poate cumpara?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus