un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Macovei îl vânează pe Ponta ca-n Hunger Games

5 Aug 2016  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

O știre care mi-a făcut săptămâna mai veselă a fost cea despre cererea depusă de Monica Macovei: vrea excluderea lui Victor Ponta din Barou pe motiv că acesta ar fi intrat acolo fără examen, doar pe baza faptului că avea un doctorat în domeniu, iar acel doctorat s-a dovedit un plagiat și, de altfel, titlul îi va fi retras.

Asta arată că aceste probleme trebuie discutate. Poate că vă spuneați că ce mare problemă este un doctorat copiat de pe la alții, să ridice mâna cine n-a scris direct din cărțile de comentarii sau n-a copiat pentru lucrarea de diplomă din ce-au scris alții. În fond, avem mai multe site-uri de referate, iar lucrările de diplomă se tranzacționează prin anunțuri lipite pe stâlpi.

Contează. Întâi pentru că sunt și oameni care n-au făcut asta, apoi pentru că 99% dintre ceilalți au predat lucrarea și au trecut mai departe, fără ca respectiva lucrare să le influențeze viața. Iată însă că, pentru Victor Ponta, o lucrare copiată l-a scutit de un examen crucial în viață. “Domnul procuror” era un impostor.

May the odds be ever in your favor!

Bonus: Ministrul Justiției îl numește rebut intelectual. So funny!

    19 comentarii

  1. Hotnews sunt niște hoți. D-na Macovei scrie cu diacritice pe Facebook. Ei „citează” și scot diacriticele.

    WTF ?!

    Ce le-a făcut limba română celor de la Hotnews de scriu fără diacritice, respectiv scot diacriticele din citate?!

      (Citează)

  2. Pentru ca “D-na Macovei” asa a glasuit, vreti sa se piarda cumva intelesul frazelor sale? S-ar pierde amanunte importante, cam ce s-a intamplat cu Biblia

      (Citează)

  3. Plus ca primești 20% la salariu dacă ai doctorat și ești bugetar

      (Citează)

    • Dacă s-ar greși pensia unui bătrîn, statul îi oprește diferența și situația se reglează, nu ramîne batrînul cu mai mulți bani decît ar fi avut fără greșeală. În cazul Ponta vedem și noi o factură, sau o dare în judecată pentru recuperarea celor 20%? poate cu diferența reușim să facem o expertiză pentru bucata de autostradă demolată tot de el…
      (Vi se pare puțin 20%? 3500 euro * 0,2 * 43 de luni = 30.000 Euro numai cit a fost premier.)

        (Citează)

  4. De ce lucrarea de doctorat a lui Kovesi e subiect tabu? Exista numeroase site-uri care arata zeci de pagini copiate.

      (Citează)

    • Esti sigur ca aia e lucrarea de doctorat a d.nei Kovesi?
      Si nu e o inventie photoshopata, creata in laboratoarele lu’ VVP si Dumnezeu-Dragnea??

        (Citează)

  5. VP, acest Mike Ross al Baroului Bucuresti :)

    Valoarea doctoratului trebuie restabilita/restaurata. Nu e ca la lucrarea de licenta, unde trebuie sa demonstrezi ca 1. cunosti domeniul in care te-ai specializat, 2. poti sustine cateva idei si demonstra ceva cu ajutorul a ceea ce-ai invatat 3. esti in stare sa scrii o lucrare academica dupa toate rigorile, ci doctoratul ar trebui sa fie pentru aceia care chiar au ceva de zis intr-un domeniu, care vor sa cerceteze, sa analizeze, sa creeze ceva nou/sa scoata idei noi, sa conteste idei vechi, samd. Nu toata lumea ar trebui sa aiba doctorat, ci doar cei care au aceasta aplecare.

    Pedepsirea fraudelor in materie de doctorate e doar o parte a ecuatiei, doctoratul trebuie restaurat si altfel, nu stiu cum, la momentul asta.

    Pe de alta parte, da, nici lucrarile de licenta nu cred ca se mai fac cum trebuie in multe locuri…

      (Citează)

  6. “P.” ?

      (Citează)

  7. Marius M:
    De ce lucrarea de doctorat a lui Kovesi e subiect tabu? Exista numeroase site-uri care arata zeci de pagini copiate.

    te oftici nu? deocamdata conduce binomu’ asa ca ciocu mic. Da’ la toamna ai grija sa votezi coalitia pentru democratie si stat de drept condusa de Dragnea si Tariceanu si poate are o sansa tara asta.

      (Citează)

    • Sunt pe principiu ca un lucru nu poate fi corect atunci cand este aplicat selectiv. Ori aplici aceleasi reguli la toti, ori ceea ce faci nu este corect.

        (Citează)

  8. Marius M:
    De ce lucrarea de doctorat a lui Kovesi e subiect tabu? Exista numeroase site-uri care arata zeci de pagini copiate.

    Poate gresesc si nu-mi aduc aminte corect, insa parca era vorba ca altii au copiat dupa o lucrare de-a lui Kovesi semnata cu numele ei de fata. Ceva de genul documentul K are pagini copiate din documentele A, B si C care de fapt le copiasera din documentul L ( tot al ei insa semnat cu numele ei de fata).

      (Citează)

    • Greșești. Dă un search după “grupul de investigații politice plagiat kovesi”

        (Citează)

    • Da, mai Iusti, ne-ai inchis gura cu un citat din Ciuvica. Ne-ai dovedit pe toti. Sa ne fie rusine, zic. Cred ca nici nu mai caut sa citesc exact, e clar, daca e ciuciva e 100% adevar. Urmeaza sa ne citezi din Mircea Badea “A fost dictatura in Romania in secolul XXI”, sau Gidea cum naiba ii spune prenumele “Dom profesor e inocent”. Eventual si ceva despre tehnocrati, sa nu uiti, ca e tema ultimelor luni.

        (Citează)

  9. Iusti:
    Greșești. Dă un search după “grupul de investigații politice plagiat kovesi”

    Grupu’ de care zici nu-i papagalu’ de ciuvica+personulitatile lui multiple?Caz in care,multam,pas,mai curand ma duc sa lucrez la o lucrare pe tema “Caritate si filantropie in opera lui Machiavelli”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus