un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Festivalul Spellground a fost anulat! Ncsf!

6 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Festivalul Spellground a fost anulat. Urma să aibă loc în weekendul următor, 12-14 august, la Năvodari, dar a fost anulat pentru că pe 13 august este zi de doliu național din cauza morții “reginei” Ana.

Anunțul mi-a venit ieri. Problema a fost cu terenul Universității Ovidius, care dorește să respecte doliul național (sau e obligată prin lege, nu mai contează).

Spellground Festival nu va avea loc în weekendul 12-14 august. Decizia vine ca urmare a solicitării Universității Ovidius Constanța, partener oficial al evenimentului, cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu național prin adaptarea programului festivalului și eliminarea manifestărilor muzicale de pe terenul instituției de învățământ. Contravaloarea biletelor și abonamentelor poate fi recuperată începând cu data de 12 august în toate rețelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anunțate începând de mâine, 6 august, pe site-ul oficial.

Pe terenul Universității Ovidius ar fi trebuit poziționate principalele două scene ale festivalului, Master Stage și Ground Stage, care însumau 70% din showurile live din programul Spellground. “Activitățile agreate inițial prin acordul de parteneriat contravin poziției pe care instituția noastră dorește să o adopte într-o astfel de zi și a obligațiilor dispuse prin hotărârea de guvern” se arată într-o adresă a Universității. “Apreciem că arborarea drapelului în bernă la sediul Universității și desfășurarea în același timp a unor manifestări muzicale de o asemenea anvergură contravin mai ales eticii și moralei de care o asemenea instituție de învățământ ar trebui să dea dovadă” mai precizează Universitatea.

Principalele trupe erau Royksopp și Kooks și Biffy Clyro, iar în total includea 3 scene, 17 artiști internaționali și 44 naționali. Printre ei Zdob și Zdub, Carla’s Dreams, Les Elephants Bizarres, Byron, Robin și Backstabbers, Grimus, ROA… în fine, lineup foarte bun pe stilul lor, plus că avea loc la mare.

Ce să zic, sper să nu facă și Summer Well vreo surpriză, pentru că are loc pe 13-14 august la Domeniul Știrbei din Buftea, care e posibil să fie tot ceva de-al statului. Anul acesta se anunță cel mai tare Summer Well de până acum, având în vedere trupele de pe afiș.

Concertul Rihannei rămâne pe 14 august în Piața Constituției.

spellground_2016

    17 comentarii

  1. Summer Well nu se anulează am confirmarea de la organizatori care au și sunat la guvern să afle dacă pot tine acest festival.

      (Citează)

  2. 13 iulie… edit => 13 august

    intre timp… astept doliul national pentru Iliescu

      (Citează)

  3. Nu era scris pe undeva in lege ca daca este doliu national nu se tine nici o manifestare culturala, artistica sau sportiva?

      (Citează)

  4. Incă se mai pot achziționa bilete, pe site-ul oficial. :))

      (Citează)

  5. 1. Domeniul știrbei a fost retrocedat moștenitorilor, long time ago
    2. Trupa se cheamă Zdob și Zdub

      (Citează)

  6. Cel mai tare Summer Well a fost acum 2 ani, din punctul meu de vedere. Daca iti plac tie trupele de anul acesta mai mult, pentru tine e cel mai tare.

      (Citează)

  7. Deci dai peste cap o țară întreagă (suspectez alte zeci de evenimente suspendate ,prea mici pentru a ajunge în presă) pentru mă-sa lu’ organizatoarea de lupte cu cocoși. Mi-e și frică (mă rog, frică dar mai mult scârbă) să mă gândesc ce gudurări o să înceapă când o să crape bărba-su. Îl știți, ăla înalt, fost mecanic care se exprima greu.

      (Citează)

  8. … în același timp nici cu blogării nu mi-e rușine dacă într-un articol de 172 de cuvinte faci 2 greșeli masive și reușesti după multe ore să corectezi doar una. Zdob și zdup e formația la care cânta famiglia Becali în pârnaie ;)

      (Citează)

    • Deformație profesională. Mi-e imposibil să scriu și “bloc”, iese mereu “blog” și trebuie apoi să corectez. Și mai sunt câteva astfel de cuvinte.

        (Citează)

  9. Mi se pare o prostie aceasta lege, e de factura comunista pentru ca daca omului ii pasa intr-adevar de ceea ce s-a intamplat, se va abtine singur de la distractie. Iar daca nu ii pasa si vrea sa se distreze, asta nu e ceva ce se poate schimba printr-o lege.
    Este o ipocrizie maxima o astfel de lege. Iar recursul unei universitati din romania la concepte cum sunt etica si morala este de un umor nebun.

    Da asa suntem noi romanii, ne place sa ne cacam pe noi.

      (Citează)

    • Stai liniștit ca bodegile din centrul vechi nu se închid, manifestările private nu sunt interzise, ai putea sa ii chemi la tine în curte și sa organizeze acolo festivalul, dacă ești așa ofuscat.

        (Citează)

    • Pai faptul ca manifestarile private si bodegile nu sunt inchise e o dovada in plus ca legea e cretina, nu-i asa?
      Adica e doliu doar daca e implicata vreo institutie a statului. Altfel nu e doliu, poti sa te pui in cap fara probleme.

        (Citează)

  10. chiar ii ziceam unui prieten ca o sa puneti prea multi botul la prostia asta cu anulatul pentru ca doliu.
    Se anuleaza strict din vina organizatorilor. Bilete putine, pus in acelasi timp cu un fest care deja are 4 ani si multi alte cacaturi.

    Asta cu doliu e un alibi de cacat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus