un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 14 august 2016

14 Aug 2016  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Taylor Swift, Katy Perry, Paul McCartney și alții vor noi legi pentru copyright. Cele actuale din SUA au fost făcute într-o vreme când muzica era popularizată și cumpărată în complet alte moduri, adică acum vreo 20 de ani. Artiștii vor ca marile site-uri ce asigură conținutul (Google, YouTube etc) să fie implicate în combaterea pirateriei, că o casă de discuri nu poate face asta pentru sute de artiști.

Pe 8 august deja utilizasem toate resursele ce pot fi regenerate într-un an. Practic, omenirea folosește anual cu 60% mai multe resurse decât se regenerează natural, ceea ce înseamnă că distrugem planeta. Sunt interesante și statisticile despre unele țări, de exemplu australienii folosesc anual de 5,4 ori mai multe resurse decât poate regenera planeta.

Patru seriale Star Trek ce n-au mai văzut lumina zilei.

Mai mulți pacienți complet paralizați merg din nou după un tratament medical. Medicii voiau să le facă un fel de costum stil Iron Man cu care să se deplaseze, dar mișcările le-au regenerat în schimb conexiunile din creier.

Aparent, nu e scris clar în lege că trebuie să ai la tine polița RCA. Chestia cu actele la tine oricum e semi-stupidă pentru că polițele se pot verifica online, doar că uneori portalul nu funcționează foarte bine.

În SUA, sigiliile care invalidează garanția unui produs dacă sunt dezlipite sunt ilegale. Asta nu oprește companiile să le folosească în continuare.

Urmează o criză mai mare decât în 2008. Nici nu știu ce să zic, cel puțin în România mi se pare că n-a înțeles nimeni lecția crizei anterioare.

Star Alliance a ales 7 bloggeri oficiali. Star Alliance este una dintre cele trei mari alianțe de companii aeriene, alături de SkyTeam și OneWorld, grupând nume precum Turkish, Lufthansa, ANA, United șamd.

Tricourile sportivilor români de la Olimpiadă par a fi contrafăcute. O poveste ciudată cu tricouri Kappa de proastă calitate și firme românești care acuză distribuitorul din Serbia și licitații care s-au sfârșit prost. Ulterior, autoritățile au făcut percheziții la sediul firmei și la COSR, iar Tolontan ne zice și cine sunt patronii.

Înghesuiala din Mamaia, descrisă magistral. În curând probabil că se vor face șezlonguri cu etaj.

    18 comentarii

  1. Legat de polita RCA daca nu o arati amenda. Chiar daca politistul stie ca o ai si e valabila.
    Mi-am luat-o eu. Asa frumos si simplu sa fie bine sa faca si el norma. Pentru ca de la un rahat de hirtie care poate fi consultata si online si de catre ei ca oricum o verifica, eu luat amenda pentru ca pitong.

      (Citează)

    • Si puteai contesta amenda. Si probabil castigai.

        (Citează)

    • asta poti sa zici si de buletin.

        (Citează)

    • @arthur poate ca da poate ca nu. Insa timpul meu e valoros si prefer sa nu-l pierd prin tribunal. Chiar daca aveam asupra mea toate RCA-urile incheiate in ultimii 5 ani. Fix ala valabil nu-l gaseam. L-am gasit acasa.

      @user teoretic da, asa e. Dar buletinul e una, asigurarea e alta.

      Ma rog, mi se pare aiurea sa prezinti tone de hirtii la control. Buletin, permis, certefecat si aia e. Restul verifica ei. Gen rovigneta, RCA si mai nou hirtia aia de ti-o da la ITP care si aia trebuie tinuta in masina.
      Ma rog, mai am scapari logice, gen RCA e bun in caz de accident sa completezi formularul de constatare amiabiala etc.
      Dar cred ca se poate face si altfel. Sa se reduca totul la o hirtie.

        (Citează)

    • jules: Pentru ca de la un rahat de hirtie care poate fi consultata si online si de catre ei ca oricum o verifica, eu luat amenda pentru ca pitong.

      Eh, e mai complicat. Eu de exemplu tocmai am încheiat un RCA nou și încă nu apare pe site-ul respectiv. Dacă iei amendă din acest motiv, iar nu-i bine.

        (Citează)

    • user:
      asta poti sa zici si de buletin.

      La buletin scrie clar în lege că trebuie să-l ai la tine. Că altfel ce poți face, îi zici polițistului CNP-ul, îl verifică prin stație, confirmă că există acel om, dar cum dovedești că ești tu acel om, fără act cu poză în față?

        (Citează)

  2. Referitor la potentiala criza care se presupune ca vine, eu sincer ma uit la sursa, respectiv Business Insider si imi vine sa rad. Astia sunt aia care au articole despre Kardashians, sanii lui Katy Perry sau 12 vedete dezbracate in concediu… deci da…

      (Citează)

    • Oameni diferiți care scriu despre subiecte diferite. Acela oricum e un guest post și se bazează pe indici și cifre publice, care doar trebuie interpretate. Bănuiesc că n-au mințit acolo.

        (Citează)

  3. Lasa ca descoperim alta planeta si ne mutam acolo, putem sa o distrugem linistiti.

      (Citează)

  4. Costinești – 35 lei șezlongul, deseori rupt, buretele pus deasupra e jegos, putrezit. Ne-am întrebat dacă în prețul asta nu avem și o thailandeza care ne face masaj…

      (Citează)

  5. Referitor la Mamaia preturile merg in sus si in jos ca la Uber, bilete de avion,….. Cine merge acum in Dubai la peste 40 de grade si umezeala, dubai e de vizitat din octombrie-martie.

      (Citează)

  6. “The artists say that aspects of the law that were written in the late 1990s make it too easy for tech companies to ignore rampant piracy on their sites and put too much responsibility on the artists themselves to find the illegal music files.”

    Astia se aud? Sistemul pus la cale pentru Google si Youtube care este conform legislatiei actuale este atat de agresiv incat si persoane care publica muzica/video/jocuri video originale se pot trezi cu un DMCA/Takedown notice si e responsabilitatea lor sa se lupte ca sa dovedeasca faptul ca respecta Fair Use.

    Legislatia legata de copywright are nevoie de schimbare, dar in nici un caz nu e nevoie de una prin care copywright holders sa poata fi mai agresivi decat sunt acuma. Imi pare rau, dar eu cred ca acele case de discuri impreuna cu muzicieni traiesc intr-o bula de cristal a lor si de acolo vor sa ia bani cu 5 maini, mai ceva de cum o fac politicienii romani.

    1. http://www.geek.com/news/family-guy-borrows-video-game-clip-from-youtube-fox-issues-dmca-takedown-of-original-1655762/

    2. http://maddox.xmission.com/c.cgi?u=youtube_google

    3. https://www.youtube.com/watch?v=Cz09W2Z6OOU

    4. http://www.thejimquisition.com/copyright-deadlock-the-jimquisition/

    5. https://www.youtube.com/watch?v=zVqFAMOtwaI

    Metode mai agresive vor avea un singur rezultat = piraterie crescuta si vanzari mai slabe. Sau chiar mai recomandabil, nimeni nu se va mai obosi nici sa le pirateze muzica si in felul acesta fiecare muzician lacom se va trezi ca se afunda incet incet in negura istoriei.

    Dar cu totii vor sa se afunde in si mai multa lacomie in loc sa aleaga un sistem similar cu cel aplicat de catre CD Projekt Red si platforma lor GoG. :|

      (Citează)

    • Nu e vorba de bani. Ei vor ca cei care hostează conținutul să se implice activ în împiedicarea pirateriei, adică să nu lase oricui să pună conținut piratat acolo și să-l scoată doar când proprietarul cere asta.

      YouTube a făcut un prim pas cu acel sistem care identifică melodii. Nu-i perfect, dar e un sistem. Dar eu n-am simțit până acum că a scăzut cumva pirateria, în continuare poți găsi orice pe net.

        (Citează)

  7. Cum sa nu ai ce sa vizitezi în Dubai!
    E plin de nisip :D

      (Citează)

  8. Dubai? Abia acolo intelegi ce e luxul! Abia acolo intelegi ce inseamna oameni cu bani si cu respect. Abia acolo intelegi ce inseamna un tricou de calitate daca ai bani. Ca au si ei dragonul si europa lor pentru indieni si pachistanezi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus