un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

12 ani mai târziu, am început să ascult un podcast…

4 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

De vreo 3-4 luni am o plăcere vinovată în fiecare marți (sau miercuri): ascult ICR Podcast, “emisiunea” săptămânală a lui Ovidiu Eftimie și Dorin Lazăr. Asta e o premieră chiar și pentru mine. Deși știu despre podcast-uri de foarte mulți ani, cam de când au apărut și iPod-urile Apple cu categorie specială pentru așa ceva, acesta este singurul pe care-l ascult și singurul pe care l-am ascultat vreodată.

Podcast-ul lor are un nume lung, dar în principiu este ca un blog audio sau ca o emisiune radio cu doi realizatori ce discută între ei evenimentele importante ale săptămânii. Îi urmăresc oricum pe cei doi pe blogurile lor personale, iar podcast-ul are de obicei subiecte de care sunt interesat și eu, ba chiar unele pe care le urmăresc cu mare atenție. Pornesc podcast-ul și-l las să sune din boxe, indiferent ce fac în rest, sau chiar pe telefon în căști, la drum, că nu consumă mult.

Dincolo de emisiunile uzuale, din când în când au și invitați, moment când emisiunile sunt ceva mai plictisitoare pentru că ies din tipicul normal, dar a fost o excepție notabilă: ediția #157, cu o doamnă sau domnișoară numită Ana Nicolau de la editura Nemira, din care poți afla foarte multe informații interesante despre cum lucrează editurile românești, tiraje, cum se iau banii, cum se fac traducerile, de ce durează așa mult apariția unor cărți șamd.

Îi puteți găsi pe Podbean sau la ICRpodcast.ro sau pe Facebook.

casti_koss_porta_pro_classic_04

    23 comentarii

  1. Cateva podcasturi pe care le urmaresc eu :

    Intre Show-uri – un show funny cu stand up comediantii Teo, Vio si Costel
    Star Talk Radio cu Neil Degrasse Tyson
    Gary V Show – Garry Vaynerchuck

    + altele de gaming

      (Citează)

  2. Am incercat cred toate podcasturile românesti. Ăsta nu mi a plăcut.

      (Citează)

  3. cel mai bun e e intre showuri (mentionat mai sus)
    asta de care zici nu pot sa il ascult din cauza de dorin lazar. atata autosuficienta, semicultura si basini nu pot sa suport. eftimie salveaza cat poate, as asculta daca ar face singur sau cu altcineva

    in alta ordine de idei sunt impresionat (neplacut) cum cineva atat de conectat la tehnologie ca tine nu asculta podcasturi. sunt zeci de mii din toate domeniile, e imposibil sa nu fie si din nisele care te intereseaza pe tine.

      (Citează)

    • De acord, nici mie nu-mi place de Dorin Lazăr, dar nu am ce sa îi fac.

        (Citează)

    • bad: in alta ordine de idei sunt impresionat (neplacut) cum cineva atat de conectat la tehnologie ca tine nu asculta podcasturi. sunt zeci de mii din toate domeniile, e imposibil sa nu fie si din nisele care te intereseaza pe tine.

      Or fi, dar prefer textul, că-l pot scana rapid după ceva de interes. Aici s-a întâmplat pentru că știu oamenii și tot aveau reclama aia la podcast pe site-urile lor.

        (Citează)

  4. Eu sunt impresionat că în 2016 un podcast are sunet de mp3 la 64 kbps.

      (Citează)

  5. Nu este corect! Acum e la 96kbps!

    Archer:
    Eu sunt impresionatcă în 2016 un podcast are sunet de mp3 la 64 kbps.

      (Citează)

  6. in 2007 am devorat aceste podcasturi http://www.podfeed.net/episodes/11611 care din pacate nu mai exista.

      (Citează)

  7. Si eu care credeam ca te-ai apucat de Monday Morning Podcast cu Bill Burr sau de WTF cu Marc Maron.

      (Citează)

    • Ah, si mai sunt alea cu Ricky Gervais si Karl Pilkington de la XFM, probabil cel mai tare podcast ever (oricum e #1 ca si cel mai descarcat ever).

        (Citează)

  8. Sau Joe Rogan.

      (Citează)

  9. Dorin Lazăr:
    De acord, nici mie nu-mi place de Dorin Lazăr, dar nu am ce sa îi fac.

    pai ai avea ce sa faci. sa il lasi pe eftimie sa faca podcastul cu altcineva. stiu ca e internet, ca e gratis si ca daca nu imi convine sa nu ascult dar daca tot ai intrebat…

      (Citează)

    • Mă, recunosc, nu m-am gândit la asta. Auzi, cum ți-ar plăcea să fii invitat la podcast? Sunt curios de ce alte idei mai ai. Și vorbesc serios cu treaba asta cu invitatul. Caută-mă pe Facebook, și luni seara ne auzim la podcast.

        (Citează)

    • Mno, dacă tot curajul tău se termină la dat dislike-uri pe comentariu atunci părerea ta e foarte importantă pentru mine.

        (Citează)

  10. radu nu e zoso, nu cred ca se bucura ca ii aducem tziganelile astea aici

    nu ma intereseaza invitatia ta deoarece am avut niste incercari de a comenta pe blogul tau si m-am lovit de obtuzitate. sincer nu pari genul care sa accepte alte pareri. nu esti curios ce alte idei mai am, ai vrea sa ma aduci acolo ca sa imi dai la gioale. eftimie are suficenta experienta si destul umor incat sa ma ia la misto (lucru pe care l-as putea accepta) dar ideea ca vei fi ca un catel care sare si aroga si el merite ma face sa zic pas.

    in al doilea rand radu poate confirma ca nu am dat niciun plus si niciun minus la nicunul din comentariile acestui articol. asta spune ceva despre agilitatea ta mentala si despre faptul ca macar la o scara redusa mai multi sunt de acord cu mine decat cu tine.

      (Citează)

  11. Dorin Lazăr:
    Nu este corect! Acum e la 96kbps!

    Cum am mai spus, e 2016. Poti face cata ironie vrei, podcastul tau se aude ca o convorbire la telefon. Un microfon omni cu burete si suport (care se conecteaza direct la laptop fara placa audio separata) costa sub € 100, iar un DAW cu care sa editezi inregistrarea, sa ii dai niste egalizare, compresie, limitare, normalizare si encoding in mp3 costa €60. Daca deja le ai, angajeaza pe cineva sa va faca un sunet decent. @bad are mare dreptate constatând ca esti incapabil de a accepta alte pareri.

      (Citează)

    • Nu știu la ce te referi. Cel mai recent podcast se aude foarte bine. Au mai fost altele la care se cunoștea că intră codecul în funcțiune și reduce mult banda, dar nici cel mai bun microfon nu te poate salva de o conexiune care pentru câteva minute face probleme.

      Am 1000 mbps și la atât merge aproape mereu, dar uneori în skype apar problemele fără vreo explicație bună.

        (Citează)

    • @Archer: Nu știu sigur dacă ai ascultat recent înregistrările. Nu 64kbps sunt problema, pentru voce e mai mult decât suficient. Problemele tehnice sunt în cu totul altă parte – aș dori să detaliez, dar nu e suficient spațiu. Mă întristează să văd că presupui că nu ascult argumente, din păcate înțeleg că presupunerea ta e influențată de dialogul meu cu un tip care mă hărțuiește pe unde apucă, dar dacă vrei să vorbim mai mult chiar te invit pe pagina de Facebook să vorbim.

      @bad: Invitația era și este încă pe bune. Nu apreciez faptul că ești agresiv cu mine fără să mă cunoști, nu apreciez nici hărțuirea din partea ta, dar chiar speram să îți aud argumentele și, de ce nu, să facem un podcast cu ceea ce ai de zis. Motivul nu e ca să te umilesc sau ceva de genul ăsta, nu aveam conversația asta dacă așa ceva îmi doream. Motivul e că sunt interesat de feedback, pe bune, pentru că eu chiar sunt interesat ca podcastul ăsta să reziste în timp.

        (Citează)

    • @Radu: Se aude ca o conversație prin Skype. E podcast înregistrat pe Skype? Asta fac elevii de clasa a 8-a, nu un adult care are un blog de tech :) Din fericire există soluții audio și pentru scenariul în care participanții nu sunt în aceeași locație.

      @Dorin: E irelevant pentru mine (sau orice alt potențial ascultător cu ceva pretenții de calitate a sunetului) ce probleme (tehnice) aveți. Dacă podcastul sună decent și se discută subiecte minim interesante îl ascult. Dacă sună prost dar subiectele nu sunt vitale (și judecând după descrierile voastre, nu sunt) nu îl ascult. Simplu.

        (Citează)

  12. Am incercat ultimul podcast si se aude cum știam. Ca prin telefon.

      (Citează)

  13. care dintre cei doi este cel cu prune in gura?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus