un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Te-a prins DNA-ul cu mâța în sac? Inventează scuze ridicole!

30 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Dacă analizați un pic cazurile de corupție, veți vedea că cei acuzați se pot împărți în două categorii:

  1. cei care și-au luat din timp măsuri de apărare, ștergând urmele, făcând un hățiș de firme sau situații prin care își derulau manevrele, o caracatiță greu de demontat de către procurori.
  2. cei care sunt prinși cu pantalonii în vine și care credeau că “mafiotul mare” îi va proteja și pe ei. Țeapă, scuturile de protecție nu se întind așa departe.

Liviu Mihaiu pare a fi din a doua categorie. Sorin Ovidiu Vântu este acuzat că ar fi dat șpagă două milioane de euro pentru ca omul său de încredere, Liviu Mihaiu, să fie numit guvernator al Deltei Dunării. Șpaga ar fi ajuns la Călin Popescu Tăriceanu și, dacă acesta va intra la bulău, propun să ne adunăm cât mai mulți și să-l conducem acolo în aplauze.

Cum se apără Liviu Mihaiu? Ca un om prins cu mâța în sac. Iată câteva idei:

Nu știam că SOV ar fi dat șpagă pentru a fi eu numit guvernator. Daaaa, foarte plauzibil! SOV a dat 2 milioane de euro din bunătatea inimii sale, nu pentru că avea un plan de viitor. Era în secret fanul lui Mihaiu și ce și-a zis? Hai să dea milioane de euro șpagă pentru ca acesta să primească un job bun, să schimbe Delta în mai bine! Altruist om!

Nu știam a cui este Petromservice atunci când am autorizat amplasarea unor benzinării plutitoare în Deltă. Autorizațiile au fost dat imediat ce Mihaiu a fost numit guvernator în Deltă. Oricine din România știa a cui este Petromservice, mai puțin omul care autorizează benzinării plutitoare în rezervația Deltei Dunării. LM îl cunoștea pe SOV, a lucrat pentru el la Cațavencu, erau fotografiați împreună distrându-se prin Deltă, dar cumva nu venise niciodată în discuție a cui este firma? Bună apărare! Mă mir că n-a zis că a crezut că este o coincidență de nume, poate nu era vorba de același Sorin Ovidiu Vântu.

“Petromservice a venit cu toate avizele luate de la Compartimentul Tehnic-Administrativ. Nu știam a cui e. Când ai toate avizele de la Tehnic-Administrativ, a nu semna e abuz în serviciu. Eu din ziar am aflat că PSV are legătură cu Vîntu. Eu nu procedez ca Securitatea, să întreb a cui e firma înainte să semnez. Dar dacă aş fi ştiut, nu îi dădeam aşa uşor, mă lămuream de zece ori, fiind o problemă de petrol. Serviciul Tehnic a confirmat că au toţi parametrii îndepliniţi.” (Digi24) Dacă SOV avea toată avizele necesare afacerii, de ce ar mai fi dat șpagă pentru a-și aduce un cunoscut în postul de decizie?

Doi la mână, dacă ar fi știut că e firma fostului său patron, nu dădea așa ușor autorizația? Adică întâi spune că nu procedează ca Securitatea, dar dacă ar fi știut că e firma lui SOV, proceda ca Securitatea? Și cum adică “mă lămuream de zece ori, fiind o problemă de petrol”? O benzinărie plutitoare devine o problemă de petrol doar când aparține lui SOV? Înainte ce era, o problemă de Fanta?

Când vii cu scuze din astea e ca și cum te-ar prinde nevasta călare pe alta și tu ai spune “scuze, dragă, m-am împiedicat și am căzut peste ea. Și când am căzut nu știam că e o femeie goală în pat, păi ce, sunt de la Securitate, să știu permanent pe unde sunt oamenii și ce haine poartă în casă?”

Să-l menționăm din nou pe Călin Popescu Tăriceanu care, văzându-se acuzat că a luat șpagă un milion de euro, i-a cerut președintelui să-i demită pe șefii SRI și DNA, pentru că aceștia și-au permis să-l investigheze pe el, marele liberal. Sunt curios dacă i-a trimis tot un bilețel, așa cum îi trimisese lui Băsescu pentru a-l ruga să intervină pentru Patriciu. Iohannis i-a dat o palmă virtuală.

Am fost cândva în Deltă și mi-a plăcut foarte mult. Dacă n-ați văzut-o, grăbiți-vă, nu se știe cât mai ține.

delta_dunarii_3

delta_dunarii_2

SONY DSC

SONY DSC

    13 comentarii

  1. Auzi colo, că se uita de zece ori dacă ştia că “ie vorba dă petrol”. De parcă benzinăria plutitoare vinde grăunțe pentru păsări şi apă minerală.
    Dintre toți ăştia cel mai mult m-ar bucura să stea o vreme la umbră Tăriceanu. Are suficientă gargară , tupeu şi nesimțire să fraierească o grămadă de oameni.
    P.S. Şi când mă gândesc cât a scris toată bloggerimea despre Mihaiu…

      (Citează)

  2. Mai e o categorie: sunt cei care se cred dumnezei, intangibili. De teapa lui Nicusor Constantinescu, care platea facturile catre firmele proprii de cate doua trei ori, cu o semnatura isi trecea un port la Dunare pe persoana privata, “impadurea” 200 de hectare si apoi se scuza ca au mancat caprele padurea. Chestii d-astea nesimtite. Astia se prabusesc cu cel mai mare zgomot, sunt si cei mai vocali, pentru ca a fost un moment in care nici ei si nimeni altcineva nu credeau ca indrazneste cineva sa ii intrebe de sanatate. Amintiti-va cum a fost gasit mort de beat dormind in masina, la ora de varf, in mijlocul intersectiei.

      (Citează)

  3. Fac pariu ca avocatul lui Liviu Mihaiu isi face un facepalm acum. Prima regula cand ai de a face cu legea: “Nu stiu nimic, nu-mi amintesc, n-am nimic de declarat.”

      (Citează)

  4. O noua incercare a binomului de a il elimina din cursa pe Tariceanu. punct.

      (Citează)

  5. Liviu Mihaiu asta nu a fost in randul reprezentantilor societatii civile la discutia cu Iohanis dupa Colectiv?

      (Citează)

  6. “Să-l menționăm din nou pe Călin Popescu Tăriceanu care, văzându-se acuzat că a luat șpagă un milion de euro, i-a cerut președintelui să-i demită pe șefii SRI și DNA, pentru că aceștia și-au permis să-l investigheze pe el, marele liberal.”

    Tariceanu i-a cerut lui Iohannis ca sa verifice acuzatiile lui Basescu referitoare la “transformarea Romaniei in stat mafiot”. Poate Basescu chiar spune adevarul ca doar el i-a numit pe toti in functie si stie cel mai bine ce e seintampla acolo.

    Doi la mana, Tariceanu nu e acuzat de nimic momentan, doar circula pe surse ca dosarul e facut pentru a se ajunge la el. Doar urmeaza alegerile parlamentare si trebuie inceputa curatenia, cum a fost si la locale.

      (Citează)

  7. Ma scuzati, ma puteti directiona va rog frumos catre beciul domnesc ?!

      (Citează)

  8. Asta a invatat omu la Scoala Vietii – je sui enosan, iz not mi boss!

      (Citează)

  9. la cate smecherii a facut Tariceanu ca unic importator Citroen si Ford si acum sa si-o ia de la fix de la Vantu e extrem de comic.

      (Citează)

  10. Sa vedem la toamna care vor fi candidatii pe care DNA ne lasa ca sa-i votam.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus