un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nicușor Dan își face partid în toată regula pentru alegerile parlamentare

29 Jul 2016  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Nicușor Dan a anunțat ieri că-și transformă organizația într-un partid în toată regula, numit Uniunea Salvați România, care va candida și la alegerile parlamentare din noiembrie (sau decembrie, s-ar părea).

Pare o mișcare logică având în vedere scorul mare obținut la alegerile locale din București. Chiar și doar cu susținătorii din București ar trebui să fie suficient pentru a ajunge în Parlament cu câțiva membri.

USR vine ca o alternativă bună în scena politică, unde cei sictiriți de hoția de acolo chiar nu mai au cu cine vota. Mai bine faci baie în urzici decât să votezi PSD, de Băsescu-PMP-UNPR cred că s-a săturat lumea și singurele voturi vor veni de la fanii “die-hard” ai fostului președinte, iar PNL pare într-un veșnic con de umbră din care doar acuză mârlăniile altora, dar nu propune vreo îmbunătățire sau nouă cale.

Cred că un 5% scoate, poate și mai mult. Detalii aici și aici și pe profilul lui Nicușor Dan. Ce să zic, să fie într-un ceas bun, e nevoie de partide cu oameni intenționați. Nu m-ar mira să atragă și câțiva membri din guvernul Cioloș, pe termen lung.

    11 comentarii

  1. Imediat apar candidati cu vasta experienta politica, traseisti din toate partidele, sa aduca un suflu nou in politica romaneasca!

      (Citează)

    • Nu apar, ca nu vor fi acceptati. Simplu, nu?
      Oricum presimt ca tu nu votezi, asa ca nu inteleg de ce te agiti.

        (Citează)

  2. Daca se va prezenta la alegeri cu oameni cum este Clotilde, USR are votul meu.

      (Citează)

  3. Trebuie sa justifice acum cine ii sponsorizeaza partidul, abia astept sa vad cine il finanteaza de a avut asa mutli bani in campania de la primarie.

      (Citează)

    • Investitorii au fost publici și au fost mari companii din IT care NU au avut contracte cu statul, companii serioase românești și nu numai.

        (Citează)

    • Deci sponsorii sunt investitori in cele din urma. Care sunt companiile alea mari it care nu au avut contracte cu statul si au sponsorizat la campania lui Nicusor Dan? Nu de alta, dar sunt in domeniu si marile companii romanesti de it sunt bitdefender, team net, siveco, uti. Toate au avut contracte cu status, iar suma de 300.000 euro este una uriasa pentru a fi stransa din donatii de un candidat de primarie.

      razorsbk:
      Investitorii au fost publici

        (Citează)

    • Ești în domeniu și nu poți da un search pe Google? Ce domeniu e ăla? Postac PSD?

      Marii donatori ai campaniei lui Nicuşor Dan

      Nicolae Raţiu, fiul lui Ion Raţiu
      Florin Talpeş, creator Bitdefender
      Iulian Stanciu, manager Emag
      Sir George Iacobescu, CEO Canary Wharf
      Alexandru Lăpuşan, CEO Zitec
      Horina Manda, Axxess Capital

      Alte 400 de persoane au făcut donaţii online pentru campania USB, însă valoarea acestor donaţii este sub 10.000 de lei.

        (Citează)

  4. 5% ii realizabil.

    DACA

    o sa va oferiti destui ca observatori la alegeri ca sa nu li se poata fura voturile.

      (Citează)

  5. Din ultimul interviu cu ND înțeleg că sunt foarte atenți la cine vine în partid. Bravo lor dacă reușesc asta.

    Altfel îmi doresc să prind partidul care nu își numește oameni pe criterii politice peste tot ( de ce pwlla calului are nevoie CNADNR de un sef numit politic ??? )

      (Citează)

  6. PNL-ul nu este condus de cine trebuie, nu are un lider. Totodata PNL-ul a intrat dupa alegerile parlamentare intr-o transa, din care vad ca nu se mai trezeste.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus