un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 15 iulie 2016

15 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Cel mai bun flux de informații pentru evenimentele din Nisa este la Reddit.

    5 comentarii

  1. Retro gaming este o nisa destul de mica in Romania, dar mare prin alte parti. Sunt destui oameni care vor sa rejoace jocurile vechi (chiar si tineri, nu doar unii in varsta care s-au jucat pe NES la vremea lui). Marturie stau toate jocurile noi din categoria pixel graphics (8-bit) care fac valuri de fiecare data (Shovel Knight, Undertale, Terraria si multe altele). Pretul mic, numarul decent de jocuri incluse (si mai ales calitatea lor) o sa faca din acest mini NES un succes. De fapt, pretul este identic cu cel al unui joc nou in SUA (60 USD) si tot ce trebuie sa faci este conectezi consola la tv (fata de o colectie de asemenea jocuri care s-ar distribui fizic sau digital pe Wii U si pentru care ai avea nevoie de un… Wii U). Personal cred ca va avea succes, intr-adevar mai mult in Asia si America de Nord, mai putin in Europa, dar asta nu inseamna ca nu merita sau ca o vei cumpara fara sa o folosesti. Pur si simplu, daca nu vrei sa te joci asa ceva nu o cumperi pentru ca nu poti sa faci nimic altceva cu ea (nu se pot instala alte jocuri, nu suporta storage extern). Deci mini NES-ul se adreseaza unui target foarte bine conturat, iar ceilalti pot sa-l ignore fara nicio problema.

      (Citează)

  2. ” Genul de lucru pe care-l cumperi și apoi nu-l folosești.” Stai linistit ca nu este pentru asta, ci pentru cei care inca, si azi, dupa 20 de ani, joaca aceste jocuri in principiu pe diverse emulatoare (care nu sunt tocmai legale). E o piata uriasa pe plan mondial pentru asta. Uita-te pe Twitch cati inca se mai joaca retro games (eventual si speed runs) si cata lume se uita la asta.
    Consola (asta noua, mica) are si acces la internet, deci un app store nu ar fi exclus. Chiar daca momentan au zis ca nu vor oferi si alte jocuri spre vanzare, nu este exclus sa isi schimbe pozitia pana la lansarea din 11 nov.

      (Citează)

  3. Am jucat o parte din acele jocuri la vreme lor. Personal cred ca am sa cumpar consola mai ales daca pretul ramane in acel range. Un Zelda, Mario se pot juca oricand si sunt jocuri fun, cel putin eu asa mi le amintesc.

      (Citează)

  4. Daeveren:
    ” Genul de lucru pe care-l cumperi și apoi nu-l folosești.” Stai linistit ca nu este pentru asta, ci pentru cei care inca, si azi, dupa 20 de ani, joaca aceste jocuri in principiu pe diverse emulatoare (care nu sunt tocmai legale). E o piata uriasa pe plan mondial pentru asta. Uita-te pe Twitch cati inca se mai joaca retro games (eventual si speed runs) si cata lume se uita la asta.
    Consola (asta noua, mica) are si acces la internet, deci un app store nu ar fi exclus. Chiar daca momentan au zis ca nu vor oferi si alte jocuri spre vanzare, nu este exclus sa isi schimbe pozitia pana la lansarea din 11 nov.

    Nu are acces la net. Ar fi fost frumos :) Tot e ok in banii aia…

    http://www.polygon.com/2016/7/14/12193472/mini-nes-classic-edition-faq-nintendo

    Will there be anyway for Nintendo to sell or add additional games to the system down the line?

    No. The console is a standalone device, so it cannot connect to the internet or any external storage devices.

      (Citează)

    • Mda, din pacate in articolele din prima zi de pe tech websites s-a raportat ca ar avea acces la internet si, implicit, va putea accesa chiar store-ul de la Nintendo, ca sa iti poti cumpara orice alte titluri. A doua zi a revenit Nintendo cu detalii supimentare si au clarificat ca nu va avea acces la internet si ca nici nu va fi vreo modalitate sa joci alte titluri inafara celor 30 incluse. Pacat.
      Ramane de vazut in noiembrie, dupa ce vor incepe livrarile, daca nu cumva se va putea hack-ui in vreun fel sa ii pui si alte ROM-uri, in functie de cum este storage-ul (embedded chip sau poate foloseste chiar un SD card).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus