un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sea Hero Quest la 2 luni de la lansare: 1,6 milioane descărcări, 38 de ani de joacă

1 Jul 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Mai țineți minte aplicația Sea Hero Quest, lansată acum câteva luni, un joc de telefon în care modul în care te deplasezi prin niveluri îi ajută pe cercetătorii medicali să înțeleagă mai bine demența și felul în care creierul se orientează în spațiu (detalii aici)?

Jocul a câștigat 9 lei la Cannes Lions, dintre care unul de aur. Habar n-am ce-s ăștia, un fel de Oscar-uri pentru publicitate și creativitate. Mai important este că jocul a fost descărcat la nivel mondial de 1,6 milioane de ori și jucat colectiv echivalentul a 38 de ani, ceea înseamnă că datele strânse de cercetătorii de la University College London și University of East Anglia și fundația Alzheimer’s Research sunt ca pentru 5820 de ani de cercetare de laborator.

Diferența vine din faptul că cel mai mare studiu normal de până acum a inclus aproape 600 de oameni, iar analizarea mișcărilor acestora în timpul studiului nu-i așa ușoară. Cu 1,6 milioane de oameni care se joacă Sea Hero Quest chiar și câteva minute, concluziile științifice apar mult mai rapid.

România a contribuit doar cu 40.000 de download-uri la această cifră. Puteți să contribuiți și voi la descifrarea creierului instalând jocul și jucând măcar primele niveluri după tutorial.

    4 comentarii

  1. o alta aplicatie prin care dai o mana de ajutor cercetatorilor din domeniul cancerului – aplicatia DreamLab (Android), geniala ideea de a folosi puterea de calcul a smartphone-ului atunci cand nu il folosesti.

      (Citează)

  2. Mihai D:
    o alta aplicatie prin care dai o mana de ajutor cercetatorilor din domeniul cancerului – aplicatia DreamLab (Android), geniala ideea de a folosi puterea de calcul a smartphone-ului atunci cand nu il folosesti.

    mananca facebook si alte mizerii destula baterie, nu mai am nevoie de crap-ul ala in background.

      (Citează)

  3. Iarta-ma Radu dar nu ma pot abtine. Cand ai zis ca a castigat 9 lei, in prima faza m-am cam umflat de ras imaginandu-mi marele premiu de 9 lei romanesti… intradevar insa jocul este interesant.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus