un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 28 iunie 2016

28 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Un clip cu castele filmate din dronă, că astea n-au silicoane și înțeleg că așa preferați:

    9 comentarii

  1. Si peste 6 luni cand vor pica pe capete Kingston-urile astea UV400 va fi distractie maxima ;)

      (Citează)

    • Si-ti bazezi afirmatia pe ?

        (Citează)

    • Pe nimic, e doar contra orice, oricine, oricand, oricum. :)

        (Citează)

    • Pe specificatiile evident mai proaste ale UV400, viteza de scriere la fisiere mici este *execrabila* cu 25.000 ala. In traducere, memoria folosita este GUNOI.

      Valoarea normala, pentru un SSD decent si cat de cat fiabil este pe la 70-80.000.

        (Citează)

  2. La bicicleta Xiaomi, cuvantul căutat e “pliabilă” și nu “detașabilă”.

      (Citează)

  3. M-am uitat foarte atent la clip dar avand in vedere altitudinea de la care s-a filmat nu se poate distinge daca erau prezente nsfw si cu atat mai putin daca erau siliconate au ba.

      (Citează)

  4. Gaelex:
    Valoarea normala, pentru un SSD decent si cat de cat fiabil este pe la 70-80.000.

    Cand iti cumperi un SSD de 240 GB la 280 lei iti asumi niste chestii legate de viteza de lucru. Se pare insa ca tu confunzi fiabilitatea cu rata de transfer. Oricum, cine face upgrade de la HDD va vedea diferenta si avantajele SSD-ului si cu asta. Eu am un Crucial BX200 care e tot cu tehnologie TLC, ca si asta si sunt multumit de el. E comparabil ca viteza cu Kingstonul de 128 pe care il aveam inainte, si a meritat fiecare banut din cei 220 pe care i-am dat pe el pe amazon. Si da, stiu ce inseamna ca viteza un SSD bun. Unitatea din celalalt laptop (un model de prin 2011) e formata dintr-un RAID de 4 SSD-uri de 64.

      (Citează)

    • Nu pare ca stii despre ce vorbesti, viteza de scriere pentru fisiere mici este una, rata de transfer este altceva. Sunt specificatii si caracteristici foarte diferite:
      – viteza pentru 4K spune cat de bun va fi SSD-ul pentru sistemul de operare, 25.000 este mizerabil si de toata jena. Este clar ca memoria folosita raspunde greu la cererile de scriere si ca este inceata si proasta daca controllerul suporta 90.000 pe sensul invers, la citire
      – rata de transfer arata cat de bun este pentru copiat fisiere gen filme sau poate muzica. Chestie care conteaza nu foarte mult, nu stai sa tragi de pe torrente pe SSD sau sa muti colectia de MP3 in fiecare zi

      Kingston are istoric prost in privinta calitatii memoriei folosite, am V200 de la lansare care merge cu 400~500 mega pe secunda la scriere citire si V200 luat de BF de pe eMAG care e in stare de doar 200 mega pe secunda.

        (Citează)

  5. Gaelex:
    Nu pare ca stii despre ce vorbesti, viteza de scriere pentru fisiere mici este una, rata de transfer este altceva. Sunt specificatii si caracteristici foarte diferite….

    Tu confunzi MTBF cu random write 4k, dar eu nu stiu despre ce vorbesc, clar :-). Nu-ti contest experienta variatia de performanta la Kingston dar, asa cum am mai spus, pentru upgrade de la HDD se va vedea oricum sporul de performanta. Spre referinta, cauta pe wikipedia IOPS- la un HDD de 7200 rpm e 75-100, la SSD-ul asta 25000.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus