un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se creează o nouă clasă nobiliară – parlamentarii

28 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Cristian Tudor Popescu a zis un lucru și-i dau mare dreptate: parlamentarii vor să devină o nouă clasă socială, una superioară.

Ceea ce doresc domnii parlamentari, domnii politicieni, clasa asta politică, este cât se poate de clar: năzuiesc din toată ființa spre statutul nomenclaturii de partid comunist din epoca de aur. Asta e funcția obiectiv ideală către care tind. Nu au reușit încă să refacă acest illo tempore, acest ideal — să fie ei de o parte și suboamenii de partea cealaltă (adică simplii cetățeni).

Este un ideal de tip nazist, dânșii vor să fie un herrenvolk, un popor de stăpâni, de arieni, dacă înlocuim clasa cu rasa.

Are dreptate. Denumirea de “baron local” a fost folosită peiorativ până acum, dar asta vor să devină parlamentarii, o clasă nobiliară a României, una deasupra legilor și normelor sociale uzuale. Și culmea este că fac asta în timp ce noi, “pulimea”, îi lăsăm și doar dăm câte un share de indignare acțiunilor lor.

Gândiți-vă un pic:

  • sunt cei aflați la conducerea țării, de facto, așa că probabil li s-a năzărit că merită mult mai multe decât salariu și pensie, merită să fie o clasă superioară de români.
  • dau cât de multe legi pot pentru a-și dezincrimina propriile abuzuri și fărădelegi. Este echivalentul perioadei în care nobilimea putea face orice dorea și nu îndrăznea nimeni să i se împotrivească pentru că dețineau puterea.
  • dau legi inclusiv pentru avantaje minore. Recent voiau modificarea priorității în dreptul intrărilor în Palatul Parlamentului pentru a nu fi deranjați de traficul stradal. Cu alte cuvinte, pulimea poate sta în trafic, ei nu, după cum demonstrau chiar coloanele oficiale ilegale ale lui Oprea.
  • se acoperă unul pe altul și nu permit justiției să le strice viața cu anchetele ei enervante.
  • simt nevoia să-și dovedească superioritatea de clasă prin tot felul de doctorate false și alte asemenea titluri. Nimic nou, și Elena Ceaușescu era academiciană de renume, deși făcuse doar școala primară. Din același motiv vor să se apropie și de Casa Regală, din același motiv Voiculescu avea deasupra șemineului tablouri ce-l înfățișau chiar pe el, de asta marii șefi PSD își făcuseră blazoane.

La cum merg lucrurile, la cum votează parlamentarii orice lege pe trece prin cap pentru propriu avantaj, deși arată în același timp disprețul pentru o societate normală, nu m-ar mira ca vreunuia ce nu mai are succes la femei să propune reintroducerea legii prima noctis, să aibă dreptul la orice femeie vrea pentru că este lordul ținutului. Bani și-au dat, mașini și-au dat, imunitate și-au dat, ce mai rămâne? Probabil asta și o lege care să le dea voie să intre în orice casă și să ia orice ar vrea, fără consecințe.

Este clar că, pentru ei, noi suntem plebea ce nu trebuie să-și pună întrebări, doar să muncească pământul pentru folosul lor.

    16 comentarii

  1. Mi-ar face mare placere sa le facem o surpriza la alegerile din toamna.Bine trebuie sa se mai si duca lumea la vot si sa lase defetismul la o parte, ca doar sa dai “laicuri” pe ” cartea fetei ” nu prea ajuta.

      (Citează)

    • da, ideea ar fi sa ai si pe cine vota…

        (Citează)

    • @Giovani – poti vota pe oricine altul care nu este dovedit corupt si preferabil care nu e sustinut de un partid corupt (adica toate din parlament in acest moment). Si crede-ma ca vor fi suficienti pe lista aia de vot, dar nu au bani sa-si faca reclama.

      Si fara sa pui botul la tot felul de minciuni lansate de cei de la putere (gen USB si Soros).

        (Citează)

  2. Problema majoră e că dacă scapi de ăștia sunt multe milioane din urmă care le iau locul. Sunt ăia care azi fură doar un ou. Politicienii sunt oglinda poporului, nu niște extratereștri.

      (Citează)

    • Tocmai asta-i gandirea care ne trage in jos. Daca s-a dovedit necinstit il dai jos prin vot daca nu a facut-o deja justitia, chiar daca risti ca urmatorul sa faca la fel. Si la urmatorul faci la fel daca si acela e corupt, si tot asa si cu siguranta la un moment dat se va gasi unul ok.

      Daca doar il pastrezi pe cel actual si corupt in functie pentru ca crezi ca urmatorul va fi si el corupt fara sa ai nici o dovada atunci sigur nu se schimba nimic. Ba mai mult, le dai putere si mai mare sa combata justitia.

        (Citează)

    • Nu am vrut să zic asta că corupţii ar trebui să rămână. Am vrut să zic că oamenii gândesc la fel la nivel mic toţi cred că doar parlamentarii își trag foloase necuvenite dar toţi se compromit, la toate nivelurile. Pensii medicale pe nașpa, revoluţionari închipuiţi, salarii la negru. Totul pentru 3 lei în plus faţă de ceilalţi cetăţeni cinstiţi. Parlamentarii doar au dus mentalitatea asta la nivel de artă.

        (Citează)

    • Start with the man in the mirror cum cânta Michael Jackson (sau Siedah Garreth pentru cei cu alergie la MJ)

        (Citează)

  3. intersanta observatie.

    Nu poate decat sa puna presiune pe societate. Oricum impresia mea este ca stam pe un butoi cu pulbere.

    Toate protestele din ultimii ani au pornit de la 1 eveniment si au denaturat intr-un protest impotriva clasei politice. Toate acele răbufniri nu au avut mare efect.

      (Citează)

    • Dacă o să fie încă o răbufnire ca 1989 n-am făcut nimic. Să stai și înghiţi toate josniciile și periodic să faci o revoluţie violentă în care arunci absolut totul la gunoi și o iei de la zero e o mare idioţenie dar e o trăsătură specifică poporului.

        (Citează)

    • Alternativa fiind?

      Nu e clar ca mergem pe modelul francez si nu cel anglo-saxon de construcție nationala.

      Revolutii mici si dese, prilej de catharsis pentru slugi si rafuiala pentru clasa conducatoare.

      Mai amuzant e ca in acest nou feudalism, generatia noua de potentati vine dintr-o pozitie si mai privilegiata. Nu le-a lipsit nimic, nu au avut de infruntat nici o dificultate. Totul e permis si nu sunt repercursiuni. Fata de generatia veche de sefi de autobaza si pioneri ajunsi ministri care s-au urcat pe cadravre si au tinut cu dintii de pozitia lor.

        (Citează)

    • …și binenţeles mai sunt pesonaje ca ăsta de mai sus care confundă feudalismul cu interesul naţional.

        (Citează)

  4. Situatia este de mult trecuta de punctul fara intoarcere. Sistemul este mult prea putred, mult prea corupt pentru a putea fi schimbat vreodata.
    Singura solutie este una de violenta extrema. Toate persoanele care au ocupat functii in parlament, functii superioare in administratii judetene, locale, etc, trebuie exterminate alaturi de toate rudele lor. Copii, batrani, femei, toti trebuie executati public.
    Dupa primii 10.000-20.000 se vor gandi de doua ori inainte sa mai fure ceva.
    Nu sunt nebun. Sunt doar un prost care a facut un doctorat cat de cat pe bune (pentru ca nivelul din tara este jalnic, iar prin urmare doctoratul meu a fost in cel mai bun caz mediocru), am muncit corect, mi-am platit taxele, si in general am fost bataia de joc a sistemului inainte sa plec.

      (Citează)

    • ..și binenţeles extremiștii de dreapta care așteaptă un conducător care să facă totul pentru ei pentru că ori le e lene, ori le e frică, ori sunt de fapt sursa problemei și paradoxal ar fi primii mătrășiţi de führerul ăsta ideal.

        (Citează)

  5. Giovani:
    da, ideea ar fi sa ai si pe cine vota…

    S-or mai gasi……..defetistule :)

      (Citează)

  6. De ce nu va faceti voi, A-Listerii, un partid?
    Audienta este, idei aveti…
    Serios vorbind.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus