un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O zi bună pentru justiție, o zi neagră pentru Puiu Popoviciu și Mitică Dragomir

23 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Puiu Popoviciu a fost condamnat astăzi la 9 ani de închisoare pentru afaceri ilegale cu terenuri, mai exact fiind găsit vinovat că a obținut ilegal terenuri de 224 de hectare în zona de nord a capitalei, la DN1.

Terenurile erau parte din ferma Băneasa și aparțineau statului prin Universitatea de Agronomie, care însă, cu “ajutor” de la rectorul de atunci și un șef DGIPI (condamnați și ei acum la câțiva ani), le-a cedat societății lui Popoviciu, Băneasa Investments, unde a devenit și partener. Nimic rău aici, probabil generau mai mulți bani așa decât ca ferme, dar asta nu înseamnă că totul poate fi distrus în numele profitului sau, dacă este distrus, atunci să fie pe cale legală.

Probabil că puteți recunoaște deja terenurile Băneasa Investments din descriere: clădirile de apartamente din Băneasa, lângă mall, sunt construite pe aceste terenuri, poate și cele de birouri sau de comerț.

Și dacă numele Popoviciu nu vă spune mare lucru, omul fiind discret și ferindu-se de paginile tabloidelor (sau plătind mult ca să nu apară acolo), iată alte afaceri în care este implicat, pe lângă cele de mai sus:

  • mall-ul Băneasa
  • franciza IKEA i-a aparținut întâi acestuia, fiind preluată acum de firma mamă suedeză
  • clădirile de birouri Băneasa Business & Technology Park (plus cele de apartamente de mai sus)
  • hotelurile Sheraton, Ramada și Ramada Park
  • Pizza Hut și KFC
  • diverse clădiri și terenuri pe Calea Victoriei, Herăstră și în Berceni, zice un ziar

Nu-i rău, nu? Banul trage la ban, e cea mai bună dovadă. Sursa: Hotnews.

În alte știri, Mitică Dragomir a primit 7 ani de închisoare pentru spălare de bani și evaziune legată, ceva legat de drepturile de televizare ale meciurilor și banii trecuți prin 17 firme. Ambele sentințe sunt în prima instanță, deci mai urmează N ani de judecată. Distracția aia pe la talk-show-uri și emisiune cu vedete s-a cam terminat, însă. Sursa: Hotnews.

În paralel, Relu Fenechiu este investigat într-un nou dosar, ceva subțire, doar 620.000 de euro comision pentru atribuirea a două contracte, zice Digi24.

baneasa

    9 comentarii

  1. Un detaliu minor: Puiu Popoviciu este ginerele lui “Dincă-TeLeagă” ( https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Dinc%C4%83 ) .
    El si cu Badea ala de era actionar la Dinamo mai demult…

      (Citează)

  2. Sandu Mircea ce face aici? :) E cealalta minte luminata a fotbalului romanesc in subiect! :D

      (Citează)

  3. Si deci care e legatura cu Mircea Sandu ?

      (Citează)

  4. Bun, condamnati, ani la bulau…. nimic despre confiscarea averilor?

      (Citează)

  5. Poate finalizeaza DNA-ul si dosarul in care RDS-RSC isi facea reclama in localurile de nunti ale lui Mitica Dragomir de milioane de $ dupa ce drepturile de difuzare au ajuns la Digi, insa greu de crezut atat timp cat iubitul doamei Kovesi este director PR la RDS-RSC.

      (Citează)

  6. si PAUL e tot la el, comaliment (in ce forma mai exista si daca mai exista), piata obor cea noua;

      (Citează)

  7. Prejudiciu de sute de milioane de euro in cazul lui Popoviciu iar justitia a confiscat o sticla de wiskey, un calendar, o agenda si alte cateva nimicuri. Sa tot furi in cazul asta.

      (Citează)

  8. Stati linistiti, nu face PP inchisoare, totul va fi bine :-)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus