un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mă duc la prima școală de vară în marketingul afiliat din România

1 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Dacă vreți un exemplu de domeniu în continuă transformare, acesta este afilierea, care în fiecare an trebuie adaptată la situația la zi și strategia schimbată. Diverse modificări pe la Google, AdWords, Facebook și Facebook Ads duc la schimbări în metodele prin care afiliații generează trafic.

Apoi vin aspectele ce țin de magazine. Se schimbă des comisioanele, apar magazine noi, nu mai convertesc cele vechi, se schimbă echipele, politica de afiliere, tipul de afiliere pe care un magazin și-l dorește șamd. Am cont de prin 2008, le-am văzut pe toate. De exemplu în ultimul an am observat tot mai mult tendința magazinelor de a-și dori afiliați care să spună o poveste, care să vorbească despre produsele lor, nu genul de afiliați care doar fac AdWords cu talent și generează astfel trafic mult.

Dacă vă interesează domeniul afilierii, probabil că vă interesează și “școala de vară” organizată de Profitshare în perioada 30 iunie – 3 iulie, la Timișul de Sus. Găsiți detalii aici și pe site-ul affiliateschool.ro. Mă duc și eu să țin o prezentare acolo, probabil despre cum să faci afiliere prin bloguri sau, mai bine, cum mi-aș dori să susțină magazinele afilierea prin bloguri.

Sunt așteptați 60 de oameni de pe toate părțile sistemului pentru mai multe zile de discuții și prezentări. Avantajul principal ar trebui să fie stabilirea unei relații mai apropiate cu magazinele sau afiliații, aflarea noilor tendințe și discutarea problemelor. Întâlnirile dintre afiliați, la care merg de mulți ani, mi s-au părut foarte utile. Acum Profitshare organizează una de 3 zile.

Ignorați zecile de voci care spun la modul general “am pus 5 bannere pe site și n-am făcut decât 3 lei pe lună” sau “era lângă mine când a dat comanda și totușî n-am primit comision, hoților”. Afilierea este mult mai complexă de atât, poate fi o sursă stabilă de venituri și, ca orice alt lucru ce aduce bani, trebuie făcută cu multă muncă și pricepere, că încă nu s-a inventat domeniul din care să curgă bani fără efort. Ca să vă faceți o idee, “concurența” de la 2P arale a spus recent că probabil 2016 va fi anul când un afiliat va face 100.000 de euro într-o singură lună.

Dacă nu vă tentează școala de vară, aruncați un ochi pe extensia de Chrome, mi se pare cea mai utilă unealtă văzută pentru afiliere în ultima perioadă.

    3 comentarii

  1. Sa nu uiti sa le pui pasta de dinti pe clanta fetelor.

      (Citează)

  2. Eu as fi venit, dar nu cunosc pe nimeni acolo :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus