un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Stai la computer și alții plantează copaci pentru tine

11 May 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Johnny Walker a fost anterior implicat în Earth Hour și alte asemenea inițiative de protecție a mediului, iar acum am auzit de alta și mai simpatică. V-ați întrebat vreodată ce efect are asupra mediului folosirea computerului sau telefonului de pe care citiți acest articol? Mare? Mic? Nu știu, dar se poate calcula.

Cei de la Johnny Walker au creat o extensie de Chrome ce calculează fix asta, ce amprentă de carbon lași asupra mediului înconjurător. Se numește Earth Mode și poate fi instalată de oricine.

Acum partea mișto: după ce-ți analizează comportamentul și estimează amprenta de carbon anuală, comunică această cifră către Diageo, care plantează undeva în lume un număr de copaci suficient pentru a te face carbon-neutral, cum se spune. Este, practic, cea mai mișto soluție de a ajuta cumva planeta fără să faci nimic special. Nici măcar nu trebuie să ieși de pe Facebook.

earth_mode_1earth_mode_2

  4 comentarii

 1. oftopic:
  te duci la BURGERFEST 2016 Radu?
  eu mi-am luat bilet si ma duc sambata, ca si plan B pt mine, sunt cei de la HardRock acolo, in cazul in care dau de ceva dezamagitor in rest :)

    (Citează)

 2. Ai idee cati copaci se taie pt un burger?

    (Citează)

 3. Nu știu ce amprentă de carbon las, dar plantez copaci pe bune, de 9 ani, ca voluntar.

    (Citează)

 4. De unde cumpăr niște pământ ieftin sa plantez copaci in el?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus