un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

George Martin ne arată un capitol din viitorul volum Game of Thrones

16 May 2016  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

George Martin nu a anunțat nimic despre volumul 6 din Game of Thrones, dar a publicat un capitol integral pe site-ul său. Îl puteți citi aici.

Nu-i un capitol nou. Martin l-a citit acum multă vreme pe la o convenție și știam în mare ce cuprinde, fiind povestit pe câteva site-uri de către cei ce-au asistat la respectiva lectură. Citindu-l, însă, parcă are alte forță. Mi s-a făcut și mai poftă de un nou volum.

Capitolul o arată pe Arianne Martell, din Dorne, ducându-se să-l întâlnească pe tânărul Aegon Targaryen, cel apărut din senin în volumul 5 ca fiind un alt Targaryen în viață și care a trecut marea și a început să cucerească teritorii în Westeros. În serial acest personaj încă nu a apărut și s-ar putea nici să nu apară, depinde ce plănuiește Martin cu el.

În ce privește serialul, însă, care este acum deja în fața cărților, mi se pare că lucrurile se înscriu pe o cale pe care deja o așteptăm. Jon Snow a înviat. Din flashback-urile lui Bran, probabil vom vedea că Jon Snow este da fapt fiul lui Rhaegar Targaryen și al Lyannei Stark, făcut în secret. Probabil că Ned Stark în găsește și-l ia și-l crește ca pe propriul său fiu, dar ținând secret adevărul despre părinții lui, ceea ce este de înțeles (răscoala lui Robert Baratheon, care a dus la alungarea de la tron a familiei Targaryen, pornise și pentru că Lyanna fusese răpită de Rhaegar, deși îi era promisă lui; un eventual fiu al lor n-ar fi fost lăsat în viață de Robert Baratheon).

Asta este important pentru că există o teorie mare numită R+L = J, adică Jon Snow este de fapt urmașul unui Targeryen și va deveni unul din cele trei capete ale dragonului pe care Daenerys îl visează cândva prin primele două volume.

Avem două capete în acest caz, Jon și Daenerys. Cine este al treilea?

Ar putea fi acel Aegon, introdus până acum doar în cărți. Ar putea fi și Tyrion, despre care mulți suspectează că este de fapt fiul regelui nebun Aerys al II-lea Targeryen, care la un moment dat arătase ceva interes pentru Joanna Lannister. Tyrion are multe din trăsăturile specifice neamului Targaryen și bănuiala că de fapt n-ar fi fiul său ar putea fi motivul pentru care Tywin părea să-l urască așa tare.

E foarte posibil ca Martin să-l fi vrut pe Tyrion pentru asta și apoi să o fi sucit spre acest nou personaj, Aegon, din diverse motive (poate Tyrion moare sau e prea bețiv ca să conducă un dragon).

Toată lumea așteaptă însă ca dragonii să rezolve războiul și mai ales să-i omoare pe ciudații albi din tărâmurile înghețate. Probabil că acesta va fi marele final, probabil că Daenerys și Jon Snow spre asta se îndreaptă, mai rămâne doar să vedem cine moare și cine trăiește din celelalte personaje.

/geek mode off

    6 comentarii

  1. N-am inteles nimic. Oricum, vine vara.

      (Citează)

  2. tovarase… spoiler alert !!!… chiar asa, nimic ?

    in rest, sa vina

      (Citează)

  3. Tyrion nici nu s-a imbolnavit de la oamenii de piatra (in calatoria spre Volantis) de aici eu cred ca are tot sange de Targaryen (din cate stiu erau imuni la boli/otravuri).

      (Citează)

  4. Bastards..

      (Citează)

  5. Mi-am dat și eu seama ca unii se lupta cu alții dar încă n-am înțeles exact cine și de ce. Însă dragonul ala e beton făcut!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus