un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aplică pentru un card BT Flying Blue și poți câștiga mile premiu și chiar două bilete de avion (p)

17 May 2016  ·

TURISM  ·

9 comentarii

card_bt_flying_blueDacă citiți diverse site-uri străine despre călătorii cu avionul și cum să găsești bilete ieftine, probabil ați observat că primul sfat este, invariabil, să profitați de cardurile bancare ce oferă bonusuri din partea companiilor aeriene. La ei sunt multe astfel de parteneriate, la noi în principiu doar unul: cardurile Banca Transilvania Flying Blue.

Bonusurile strânse cu cardurile BT Flying Blue sunt valabile în programul de fidelitate Flying Blue, din care fac parte TAROM, Air France, KLM, Alitalia și multe alte companii aeriene din lume, iar cu respectivele “mile premiu” poți cumpăra bilete de avion, bagaj suplimentar gratuit, upgrade-uri la locuri mai bune și chiar produse sau servicii de la companii partenere Flying Blue din întreaga lume, precum hoteluri sau centre de închiriat mașini.

Acum promoția: dacă aplici pentru un astfel de card până la 30 iunie, îl iei cu zero comision de emitere, zero comision anual în primul an, bonus de bun venit 3000 sau 5000 de mile premiu și șansa de a câștiga 2 bilete de avion la Amsterdam, Hamburg, Geneva sau Paris (pe curse Air France, KLM sau Tarom, depinde ce alegi). Află mai multe detalii aici.

Probabil folosiți deja un card bancar, așa că de ce nu unul care să vă aducă și diverse bonusuri? De exemplu primiți 1,5 mile pentru fiecare 4 lei cheltuiți în țară (și ceva mai mult în străinătate), cum ar fi ca la final de an să puteți lua gratuit două bilete de avion doar pentru că ați folosit acest card și nu altul? Mă gândesc la câte am plătit anul trecut, renovând casa – probabil am fi plecat apoi într-un concediu cumpărat doar cu bonusurile de pe card, iar acolo aș fi strâns noi mile plătind peste tot cu cardul.

Sunt două variante de card, BT Flying Blue Classic și Premium. Cel Premium aduce cele mai multe mile și un alt bonus important: accesul la salonul business din aeroportul Otopeni. Practic, începi zborurile cu o perioadă de relaxare la lounge, bucurându-te de un Martini Rosso cu lămâie, un cappuccino și ceva de ronțăit, plus fotolii comode și prize, totul din partea casei. Ieși de acolo abia când începe boardingul.

Văd din beneficii că primești și asigurare de călătorie gratuită, inclusă în card. E una bună, 50.000 de euro suma asigurată și include despăgubiri și pentru întârzierea călătoriei și a bagajelor. Dacă ieși de 3 ori pe an din țară, o astfel de asigurare te-ar costa vreo 100-150 de lei, zic eu. Nu-i rău, se adună tot felul de beneficii cu aceste carduri BT Flying Blue.

    9 comentarii

  1. E un card de credit… Ce facem cei care nu avem/nu vrem sa folosim carduri de credit?

      (Citează)

    • Poate nu ești în tipul clienților pentru așa ceva. Dacă îți place să călătorești, probabil vei ajunge și să ai nevoie de un card de credit.

      Eu am deja de vreo 8 ani un card de credit. Nu doar că nu am văzut niciodată vreun dezavantaj în asta (la final de lună, dau banii înapoi; practic cheltuiesc din banii băncii și pun înapoi la salariu, fără dobândă), dar am tot felul de avantaje: nu e niciodată refuzat în străinătate, am inclusă o asigurare, am posibilitatea de a cumpăra în rate fără dobândă șamd. Plus că, dacă apare ceva scump de cumpărat sau o ofertă bună (zilele trecute puteai merge în Seychelles de revelion cu 1200 de euro, la hotel 4 stele pe plajă), ai o rezervă de bani cu care să profiți de acel moment.

      Am văzut că unii spun “dar dacă nu mă pot opri din a cheltui banii?”. Păi asta e ca și cum ai zice că n-ar trebui să ai mai multă mâncare în frigider decât ai nevoie astăzi, că dacă nu te poți opri din mâncat. Doi la mână, de obicei cardul îți vine cu o limită egală cu salariul tău, e greu să ajungi la datorii.

        (Citează)

    • Ce facem cei care nu avem/nu vrem

      1. Iti faci card normal , zbori 30 de segmente , devii gold si ai access la launge.
      2. Platesti 20 -30 EUR, nu mai tin minte cat era ultima oara , pentru acces.
      3. Mergi frumos si astepti avionul la una din cafenelele / restaurantele din aeroport, sau la poarta , cu ceilalti muritori de rand.
      Ia uite ce de optiuni. Deh, salonul ala se intampla sa nu fie pentru toata lumea “ce facem cei care nu avem access” nu e treaba Flying Blue. Bine , “ce faceti” e exprimarea corecta , trolololol :P

        (Citează)

  2. accesul gratuit in MasterCard Business Lounge la aeroportul Henri Coanda Bucuresti si Jet Lounge la aeroportul din Viena, ti-l asigura si cardul de credit
    WIZZ BANCPOST cu fix aceleasi facilitati de plata, iar in materie de rate si magazine partenere, nu bate nici unul cardul AVANTAJ de la CREDIT EUROPE BANK,
    asta asa, pentru largirea orizontului !

    mentiune,
    nu lucrez la nici una din bancile mentionate mai sus

      (Citează)

    • ovidiu:
      accesulgratuit in MasterCard Business Loungela aeroportul Henri Coanda Bucuresti si Jet Lounge laaeroportul din Viena, ti-l asigura si cardulde credit
      WIZZ BANCPOST cu fix aceleasi facilitati de plata, iar in materie de rate si magazine partenere,nu bate nici unul cardul AVANTAJ de la CREDIT EUROPE BANK,
      asta asa, pentru largirea orizontului !

      mentiune,
      nu lucrez la nici una din bancile mentionate mai sus

      Can you please detail? Mi-s curios un pic

        (Citează)

    • Pentru rate și magazine sunt multe alte soluții, aici e vorba de cei ce vor să obțină ceva mișto pentru turism/vacanțe/deplasări. Când ai mile strânse cât să faci un upgrade la business de la economy, altfel zbori peste ocean.

      Cardul Wizz este singurul legat de linii aeriene, dar este cam altă mâncare de pește. Wizz Air este un operator low-cost, pe când Flying Blue are 28+ companii aeriene și te poate duce în toată lumea, plus un mare avantaj cu lounge-ul și faptul că TAROM face parte din același program. POți folosi acele mile în multe situații și pentru multe zboruri.

        (Citează)

  3. Matilda Tanascov

    17/05/2016 la 12:29 PM

    Eu am la Raiffeisen card Gold – beneficii mai misto pe partea de comisione de administrare. Insa nu strang mile. La cate platesc lunar cu cardul, nu m-ar deranja sa-l schimb pe unul premium de la BT – practic la an as face un bilet de avion gratuit lejer. Bilet care ar valora mai mult decat comisionul de administrare de care ma scuteste banca acum.

      (Citează)

  4. Nu multumesc :
    administrare anuala/card detinator 200 LEI/card

      (Citează)

    • Da’ ce credeai? Ca stai la business lounge gratis? In lumea asta totul se plateste, mai devreme sau mai tarziu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus